DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“Kılavuz Gençlik Projesi dünyaya örnektir”

“Kılavuz Gençlik Projesi dünyaya örnektir”

Akademi Lise Omuz Omuza Futbol Turnuvası Ödül Törenine katılan Başkan Karaosmanoğlu, Kılavuz Gençlik Projesi’ni dünyaya örnek gösterdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın Akademi Lise öğrencileri için düzenlediği ve 15 takımın katıldığı Omuz Omuza Futbol Turnuvası sona erdi. Turnuvada dereceye giren takımlar için muhteşem bir ödül töreni düzenlendi. Törene katılan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye’nin geleceğinin gençlerin elinde olduğuna dikkat çekerek, “Bizler ülkemizin güvenli ellerde büyümesini istiyoruz. Bu nedenle Kılavuz Gençlik Projesi’ni çok önemsiyoruz. Bu projenin tüm dünyaya örnek bir çalışma olduğuna inanıyoruz” dedi.

GENÇLERİ YALNIZ BIRAKMADILAR

Antikkapı Restaurant’ta gerçekleşen Akademi Lise Omuz Omuza Futbol Turnuvası ödül törenine Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Genel Sekreter Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Hasan Yılmaz, ASKF Başkanı Murat Aydın, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Kocaeli İŞKUR Müdürü Ulvi Yılmaz ile Akademi Lise öğrencileri ve eğitmenleri katıldı. Törende ayrıca turnuvanın final maçını yöneten Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı Mustafa Çulcu ve Kocaelispor’un eski futbolcuların Fevzi Açıkgöz, Hüseyin Kolaylı, İsmail Yaşlak ve Sinan Uğur yer aldı.

 

AKADEMİ LİSE’NİN ANLAMI

Törende ilk konuşmayı aynı zamanda turnuvaya katılan Akademi Liseli Muhammet Faruk yaptı. Kendileri için Akademi Lise’nin sadece ders verilen bir yer olmadığını kaydeden Muhammed Faruk, “Akademi Lise bizler için kardeşliğin ve birlikteliğin de merkezi. Biz burada aynı zamanda iyi birer vatandaş olmayı öğreniyoruz. Bizler için derslerin yanı sıra sosyal faaliyetler düzenleniyor. Böyle bir imkan için başta Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve eğitmenlerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

KILAVUZ GENÇLİK DÜNYAYA ÖRNERTİR

Törende konuşan Başkan Karaosmanoğlu ise sözlerine gençleri çok sevdiğini söyleyerek başladı. Türkiye’nin geleceğinin gençlerin elinde olduğunu ifade eden Başkan Karaosmanoğlu, “Bizler ülkemizin güvenli ellerde büyümesini istiyoruz. O nedenle Bilgievi, Akademi Lise, Akademi Üniversite ve Gençlik Kampları açıyoruz. Bunları içinde barındıran Kılavuz Gençlik Projesi’ni bu nedenle çok önemsiyoruz. Bu projenin tüm dünyaya örnek bir çalışma olduğuna inanıyoruz” dedi.

 

İYİ YETİŞMENİZİ GÖNÜLDEN ARZU EDİYORUM

Başkan Karaosmanoğlu konuşmasında sık sık gençlere olan güvenine vurgu yaptı. “Ülkesini seven, tarihini bilen, sorumluluklarını iyi kavrayan ve yarınları emanet edeceğimiz gençlerin iyi yetişmesi gerekiyor” diyen Başkan Karaosmanoğlu, “Sizler bilgi, mantık, ahlak, sanat, estetik ve buna benzer konularda ne kadar donanımlı ve güçlü olursanız Allah’ın izniyle ülkemizin geleceği de garantide olur. En büyük sermayemiz sizlersiniz. Sizleri ne kadar iyi yetiştirirsek, şahsen ben kendimi en zengin insan olarak görürüm. Bir büyüğünüz olarak sizin hayata iyi hazırlanmanızı gönülden arzu ediyorum” dedi.

 

BAŞKANDAN ÇULÇU’YA TEŞEKKÜR

Akademi Lise Omuz Omuza Futbol Turnuvası’nda dereceye giren takımlar kupa ve madalyalarını Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ve protokol üyelerinin elinden aldı. Başkan Karaosmanoğlu törende ayrıca turnuvanın final maçını yöneten Merkez Hakem Kurulu eski Başkanı Mustafa Çulçu’ya teşekkür ederek, hediye takdim etti. Başkan Karaosmanoğlu törene katılan Kocaelispor’un eski futbolcuların Fevzi Açıkgöz’e turnuvaya katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

 

GENÇ FİDANLAR SPORLA YEŞERECEK

Bilindiği gibi, Akademi Lise Omuz Omuza Futbol Turnuvası’nı anlamlı kılan bir unsur da müsabakalara katılan takımların verdiği mesajlardı. Takımlar maçlara üzerlerinde “Dostluk, her iki vücutta müşterek bir ruha benzer, İki şey gitmeden değerini bil; sağlık ve gençlik”, “Azmin imanla başladığı yerde, selamet başlar” ve “Genç Fidanlar Sporla Yeşerecek” yazan pankartlarla çıktı. Ödül töreninde “Genç Fidanlar Sporla Yeşerecek” ifadesi en iyi slogan olarak belirlendi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.