DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kılıçdaroğlu, “Bütün yetkiyi verdiğimiz bir kişi hata yaparsa faturayı 80 milyon ödeyecek”

Kılıçdaroğlu, “Bütün yetkiyi verdiğimiz bir kişi hata yaparsa faturayı 80 milyon ödeyecek”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilimizdeki bir diğer programında STK, Oda ve Dernek temsilcileri ile bir araya geldi. İzmit İlçe Örgütü’nün organizasyonunda İzmit Tanyıldız Düğün Salonunda gerçekleşen programa katılım oldukça yüksek oldu. Kılıçdaroğlu salona alkışlarla girdi, katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü. Kılıçdaroğlu konuşmasında “Bu memlekete demokrasi, adalet, hukuk lazım diyorsanız hayır oyunu kullanmak zorundasınız” dedi.

YOĞUN KATILIM

Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Genel Başkan Başdanışmanı Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar, Tahsin Tarhan ve Av. Fatma Kaplan Hürriyet, il yöneticileri, esksi il ve ilçe başkanları, eski Milletvekilleri, Genel Başkan Danışmanı Cuma Karavar, İl Referandum Kurulu Başkanı Bozkurt Uslu ve kurul üyeleri, ilçe başkanları, İl ve ilçe kadın kolları başkan ve yöbneticileri, İl ve ilçe Gençlik Kolları Başkan ve yöneticileri, meclis üyeleri ve çok sayıda STK, Dernek ve Oda temsilcileri katıldı.

HEPİMİZİN SORUMLULUĞU VAR

Hangi partiden olursak olalım, ya da hiçbir partiye üye olmayalım ama bu anayasa değişikliği hepimizi ilgilendiriyor diyerek konuşmasına başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Mustafa Kemal Atatürk’e verilmeyen yetkiyi bir kişiye vermek için referanduma gidiyoruz. Hepimizin sorumluluğu var. Bayrağımıza, vatanımıza, demokrasiye, çocuklarımızın geleceğine sorumluluğumuz var. Hata insana mahsustur. Bütün yetkiyi verdiğimiz bir kişi hata yaparsa faturayı 80 milyon ödeyecek. Önünüze gelecek düzenlemelerin ana kaynağı budur. Bir kişi neden sabah kalkıp hiçbir gerekçe göstermeden meclisi fesh ediyorum diyebilsin. Neden. Rica ediyorum ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, kim evet diyorsa çıksın bana bunu açıklasın. Bir kişi neden hiçbir neden göstermeden TBMM’yi fesh etsin. Vatandaş bu yetkiyi neden versin” diye konuştu.

ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN

Sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın diyen Kılıçdaroğlu, “Bunun partilerle kişilerle ilgisi yok tamamen demokrasi ile ilgili. Bir kişi TBMM’yi fesh etsin mi fesh etmesin mi? Hepimizin sorumluluğu var. Sadece ben vatan sever değilim ki, hepimiz vatanseveriz. Hepimiz demokrasi içinde yaşamak istiyoruz. Benim gibi düşünmeyen insanın da düşüncesini rahatlıkla konuşması lazım. Bir partinin genel başkanına hakim tayin etme yetkisini veriyoruz. Genel kurmay başkanını, devletin bütün kurumlarını tayin etme yetkisi veriyoruz. Bu doğru mu yanlış mı kararını siz vereceksiniz. Hangi partiye oy verirseniz verin seçim olduğunda hiçbir sorun yok. Dünya tarihinde milli kurtuluş savaşını yöneten meclis Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Bu nedenle ünvanı Gazi Meclisidir” ifadelerini kullandı.

DEMOKRASİ HERKESE GEREKLİ

Demokrasi sadece benim için değil, her partiden her sivil toplum örgütünden arkadaşım için demokrasi gereklidir diyen Kılıçdaroğlu, “Devlet liyakat üstünde yücelir. Tercih tamamen size ait. Sivil toplum, sendika, esnafın vb. herkesin düşünmesi lazım. Demokratik parlamenter düzende OHAL önce Milli Güvenlik Kurulunda, Bakanlar Kurulunda, sonra TBMM de görüşülür sonra meclis karar verir ve OHAL ilan edilir. Getirilmek istenen de ise tek kişi gelir ben OHAL ilan ediyorum der ve OHAL ilan edilir. Bunu istiyorsanız gidin Evet oyu kullanın ama hayır böyle bir şey olmaz diyorsanız hayır oyu kullanın. Bunun partilerle bir ilgisi yok. Bu memlekette demokrasi, adalet, hukuk lazım diyorsanız hayır oyunu kullanmak zorundasınız” dedi.

BENİM GÖREVİM DOĞRULARI ANLATMAK

Ben bunları anlatıyorum diyen Kılıçdaroğlu, “Ben bunları daha çok şeyi anlatıyorum. Dönüp Kılıçdaroğlu yalan söylüyor diyorlar. Neyi yalan söylüyorum. Miting yapıyorlar mitingin konusu Kemal Kılıçdaroğlu. 18 maddeye baktım Kemal Kılıçdaroğlu diye bir madde yok. Baktınız mı bakmadınız mı bilmiyorum ama vallahi yok billahi yok. Neden evet neden hayırı anlatmak yerine sabah Kılıçdaroğlu, akşam Kılıçdaroğlu. Devletin her şeyini kullanırlar ama tek hedefleri var Kılıçdaroğlu. Ben devletin ne arabasını, ne forsunu ne parasını kullanmıyorum. Bütün bunlara rağmen kendilerini medeni bir insan gibi çağrı yapıyorum. Gelin sizin istediğiniz televizyonda kimler geliyorsanız oturup konuşalım vatandaş da dinlesin. Ama gelmiyorlar. Çünkü biliyorlar ki ben doğruları anlatıyorum. Ne yapayım benim görevim doğruları anlatmak “ diye konuştu.

BU ÜLKEYİ KOLAY KURMADIK

Frensiz bir otobüs olur mu diyen Kılıçdaroğlu, “80 milyona treni olmayan ve nereye gittiği belli olmayan bir otobüse bindirmek istiyorlar. Biz bu ülkeyi kolay kurmadık. Bu ülke acıyla, kanla, gözyaşıyla kuruldu. Binlerce şehidimiz var. Bunları anlatmamız lazım. Dünyanın hiçbir ülkesinde getirmek istedikleri bu rejim yok. Böyle bir model yok. Türk tipi model diyorlar. Osmanlı da bile böyle bir model yoktu. Şimdi biz öyle bir yetkiyi bir kişiye veriyoruz ki her şeyin üstünde. Teklik Allaha mahsustur. Yaratılmak istenen üstünlerin hukuku, hukukun üstünlüğü değil” ifadelerini kullandı.

HAYIRLI GÜNLER DİLEDİ

Burada bana hayır demeniz yeterli değil diyen Kılıçdaroğlu, “Sandığa gideceksiniz orada hayır oyu vereceksiniz. Ben size doğruları anlatıyorum. Boşuna mı diyorum evet demenin vebali ağırdır. Demokrasiyi rafa kaldırmak istediler ben hayır oyu verdim buna engel oldum diyebilirsiniz. Hayır demenin onurlu ve güzel tarafı var. Hepinize hayırlı günler diliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.