DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Körfez’in Tarihi Hayat Buluyor

Körfez’in Tarihi Hayat Buluyor

Gelişen yüzüyle her geçen gün güzelleşen Körfez, tarihi değerleri gün yüzüne çıkararak turizm ayağına da ciddi yatırımlar yapıyor.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. “Turizm, ekonomik kalkınmaya çok büyük bir katkısı olan ve tüm dünyada hızlı gelişen ve genişleyen sektörlerin başında gelmektedir” diyen Başkan Baran, “Körfez, tarihi değerleri içinde barındıran ve onların hayat yeniden bulmasıyla da cazibesi artan bir ilçe haline gelmiştir.

Gün Yüzüne Çıkıyor

Birçok kültür varlığına sahip olan şehrimizde görülmeye değer nice doğa harikası mekânlar bulunmaktadır. Hereke Kalesi ve Taşköprü için restorasyon çalışmalarımız devam ederken, Milli Mücadele yıllarında Telgrafhane olarak hizmet eden Kuşçalı Telgrafhanesi ve Sultan Abdülaziz’in Köşkü gibi bir çok tarihi yapıtı da orjinaline uygun olarak tekrar gün yüzüne çıkarıyoruz. Tabi Hereke Halımıza yönelik çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.

Dünyaya Tanıtıyoruz

Başkan Baran, “İktisadi ve ticari hayatı, ekonomik ve sosyal hinterlandıyla geniş bir yatırım olanağına sahip olan Körfez, ayrıca büyük bir ticaret kentidir. Bütün bu güzelliklere sahip olan şehrimizi Dünya’ya tanıtıp turizm sektöründe istenilen bir seviyeye ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

DCIM100MEDIADJI_0017.JPG

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.