DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

KURSİYERLERE SERTİFİKALARI TAKDİM EDİLDİ

KURSİYERLERE SERTİFİKALARI TAKDİM EDİLDİ

‘Tarih Koridorunda Doğal Yaşam’ projesinde eğitimler tamamlandı

 Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş Başkanlığında, Gölcük Belediyesi ve Marka’nın (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) desteğiyle sürdürülen, “Saraylı – Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam ” projesi kapsamında Organik Tarım ve Turizm eğitimleri tamamlandı. Dün Örcün’de bulunan Sultan Hatun Konağı’nda eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

İlçe protokolü sertifika törenine katılım sağladı

Gerçekleştirilen sertifika törenine Kaymakam Mustafa Altıntaş, eşi Funda Altıntaş, Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, eşi Feriha Ellibeş, Belediye Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Gülle, eşi Muhibe Gülle, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu,İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, Başiskele-Gölcük Termal Turizm Müdürü Ayşe Dışpınar, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, Yönetimi, İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı, Kaymakam Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Eski Vali Yardımcısı ve Eski Gölcük Kaymakamı Mustafa Pekdemir, Kent Konseyi Kadın Genel Sekreteri E. Fatih Bayram, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı Özgören, GFSD Başkanı İsmail İkiz ve Dernek Üyeleri, Daire Müdürleri, Muhtarlar ve kursiyerler katıldı.

Eğitime katılım yüksek oldu

Gölcük Belediyesi’nce Butik Otel olarak işletilmesi öngörülen ‘Sultan Hatun Konağı’nda devam eden Mutfak Uygulama Eğitimleri Naif Bağı Kocaeli Akademik Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı (Ramada Otel Aşçısı), Tayfun Gündüz Genç Aşçılar Yetiştirme Derneği Başkanı (Yazlık Ilıca Müdürü), Mücahit Kaynak (Yeşildağlar Mutfak Koordinatörü) ve Aziz Kayabaşı (Palmiye Cafe Aşçıbaşı) tarafından verildi. Yoğun ilgi gören eğitimlere Saraylı ve Örcün halkından yaklaşık 70 kişi katıldı. Bu eğitimlerde başarı gösteren kursiyerlere sertifikaları protokol tarafından takdim edildi.

Dışpınar, “Projenin sahiplenmiş olduğunu görmek bizleri çok mutlu etmiştir”

Sertifika töreninde ilk olarak konuşmayı Başiskele-Gölcük Termal Turizm Müdürü Ayşe Dışpınar yaptı. Dışpınar, “Gölcük Belediyemiz projelerinden olan Gölcük Belediyemiz ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansımız desteğiyle sürdürülen Saraylı-Örcün Tarih Koridorunda Doğal Yaşam projesi eğitimleri sertifika törenimize hoşgeldiniz. Gölcük Belediye Başkanımız ve Birlik Başkanımız Sayın Mehmet Ellibeş başkanlığında yürütülen projemizin amacı bölgemizin kültür ve turizm değerlerinin korunması, tanıtılması, turizme kazandırılması ve turizm cazibe merkezi haline getirilmesidir. Projemizin ortak ve iştirakçileri Başvuru Sahibi; Kocaeli Gölcük Başiskele Termal Turizm Merkezi Birliği, Proje Ortağı; Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Proje İştirakçileri; Gölcük Kaymakamlığı, Gölcük Belediyesi, Derbent Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yükseokulu , Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği, GFSD’dir.

Gölcük Belediyemiz ‘Sultan Hatun Konağında’ gerçekleştirilen eğitimlerimizde hijyen eğitimi, Türk ve Osmanlı Mutfağı ve Yöresel Mutfaklar Eğitimi, yiyecek içecek kültürü, servis teknikleri, turizm ve ağırlama endüstrisinde çalışanlar konuşu eğitim, organik tarımın geliştirilmesi ve teşvik edilmesi konularında ’40 Saat Turizm-40 saat uygulama ve teorik eğitimlerden oluşan mutfak ve 60 saat seramızda uygulamalı olarak organik tarım’ eğitimleri verilmiştir. Her bir eğitime yaklaşık 70 kursiyer katılmıştır.

Eğitimlere başlarken acaba kursiyer bulabilecek miyiz diye endişe içerisindeyken büyük bir ilgiyle karşılaşmış olmamız, kursiyerlerimizin her gün bizden önce buraya geldiklerini, projeyi sahiplenmiş olduklarını görmemiz bizleri çok mutlu etmiştir. Huzurlarınızda bizlere görüş ve öneriyle katkı sağlayan Sayın Kaymakamımız Mustafa Altıntaş’a projemizin bugüne kadar başarılı bir şekilde yürütülmesine katkı ve destek sağlayan her zman yanımızda olan Gölcük belediye Başkanımız Sayı Mehmet Ellibeş’e, Gölcük belediyesi Koordinatörü ve Başkan yardımcımız Sayın Nihat Abiş’e, Başkan Yardımcılarımız Sayın Kemal Kahraman, Levent Değirmeci ve İbrahim Tektaş’a, destekleri için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreterimiz Sayın Mustafa Çöpoğlu’na, sürekli yanımızda yer alan Örcün Muhtarımız Mustafa Uyar ve Saraylı Muhtarımız Rıfat Büyükbudak’a, değerli basınımıza, eğitmenlerimize ve en önemlisi de 3 branşta düzenlediğimiz eğitimlerimize büyük bir özveri ve istekle katılan, Saraylı ve Örcün’lü kursiyerlerimize çok teşekkür ediyor, projemizin amacına ulaşması ve hayırlı olması dileklerimle saygılar sunuyorum” dedi.

Zamburkan, projenin önemine değindi

Dışpınar’ın konuşmasının ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, konuşma yaparak, projenin önemine ve bölgeye katkılarını ifade ederek, projeye destek vermekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Ellibeş, ‘Projeye bölgeye önemli katkılar sağlayacak”

Akabinde konuşma yapan Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, ‘70’e yakın kursiyerlerimizin katıldığı bu projenin başarıya ulaşması bizleri çok mutlu etmiştir. Bu projenin bölgemize önemli katkılar sağlayacağını biliyorduk. Bu yüzden Sultan Hatun Konağımıza önem verdik ve projeyi hayata geçirdik. İnanıyorum ki önümüzdeki aylarda Örcün ve Saraylı bölgemiz Gölcük’ümüze önemli katkılar sağlayacaktır. Bu projemizde de Gölcüklülere daha sağlıklı ve organik ürünler yemelerini sağlamak hedefini koyduk. İnşallah hedefimize ulaşacağız” dedi.

Altıntaş, “Unutulmuş kültürel değerler gün yüzüne çıkacak”

Başkan Ellibeş’in ardından konuşma yapan Kaymakam Mustafa Altıntaş, Tarih Koridoru projesi ile unutulmuş kültürel değerlerin gün yüzüne çıkması sağlanıyor. Ben böylesine önemli bir projeye destek veren herkese teşekkür ediyor, eğitimlerinde başarılar gösteren kursiyerleri kutluyorum” dedi. Konuşmaların ardından protokol tarafından kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Ardından program toplu fotoğraf çekiminin ardından davetlilere verilen ikramın ardından sona erdi.

 SARAYLI ÖRCÜN TARİH KORİDORUNDA DOĞAL YAŞAM PROJESİ KAPSAMINDA GERÇEKLEŞEN EĞİTİMLERİN EĞİTMEN LİSTESİ:

 Prof. Sami KARACAN Kocaeli Üniversitesi Kartepe Meslek Yüksekokul Müdürü

Yrd. Doçent Dr. Bilsen BİLGİLİ KOÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Müdür Yardımcısı

Yrd.Dç.Dr. Adem YAVAŞ KOÜ Turizm Otelcilik Yüksekokul Müdürü

Doç.Dr. Emrah ÖZKUL KOÜ Turizm Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Üyesi

Doç. Dr. Hatice GÜÇLÜ NERGİZ KOÜ Turizm Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Üyesi

Yrd.Dç.Dr. Dilek Dülger ALTINER KOÜ Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Öğretim Üyesi

Mustafa TENGEREK Ziraat Mühendisi Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği  Başkanı

Hüseyin YÜCE Ziraat Yüksek Mühendisi Kocaeli Ekolojik Yaşam Derneği Üyesi 

Naif BAĞI Kocaeli Akademik Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı (Ramada Otel Aşçısı),

Tayfun GÜNDÜZ Genç Aşçılar Yetiştirme Derneği Başkanı (Yazlık Ilıca Müdürü),

Mücahit KAYNAK (Yeşildağlar Mutfak Koordinatörü) ve Aziz KAYABAŞI (Palmiye Cafe Aşçıbaşı

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.