DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Neden Referandum

Neden Referandum

 

Türkiye nereye gidecek! Neden kolay yol aranmıyor, tehlikeli ve riskli yol ayrımına sürüklenmek isteniyor.

İşsizlik ve terör Cumhuriyet tarihimizin en yüksek seviyesinde, üretim ve büyüme yarı-yarıya düşmüş, buğday- hayvan yemi, şeker ithal edilirken, bunların çaresini aramalıyken neden referandum.

Referandumun hangi maddesi işsizliği, terörü, Suriyeli göçmenleri, komşularımızla kavgalarımızı önleyecek. Bu gün bunları düzeltmemize engel hangi yasa var, hangi parti var.

Özal’dan başlayan , Türkiye Eyalet sistemi ile yönetilebilir tezi hep içimi yakmıştır. Bu gün getirilmek istenen rejim eğer kabul edilirse Türkiye bu bölünmeyi kaçınılmaz yaşayacaktır. Bunun geri dönüşü olmaz. İnsanımız birbirlerinin kültürleri ve kaderleri ile yaşamaya alışmışken bunu bozar, ayrıştırırsanız her kültür kendisine döner kendi kaderlerini yaşar. Bundan geri dönüş olmaz.

Aklıma, kalbime yatan bir tek iyi madde yok bu teklifte. İstenen yetkiler yüce meclisin görevleri ne son verirken, bir gecede tek akıl bizi savaşa sokabilecek, seçimleri süresiz erteleyebilecek, bütçe yapabilecek hatta meclisi fesh edebilecekken nasıl rahat ve güvende olabiliriz.

Eyaletler kurma yetkisi, kamu görevlerini tek başına dağıtma, hakimleri ve savcıları görevlendirme yetkisi tek akıldan nasıl çıkar. Partili bir başkan nasıl tarafsız olabilir.

Bu kadar yetkiyi istemek, teklif etmek bile doğru değildir. Yetki kullanmak için istenir. Bu yetkiler doğru kullanılmaz ise ve kontrol sistemi- onay ve kanun yetkisi bir kişide ise uçurumdan dönemeyiz.

1 Mart 2003 Tezkeresini Meclise getirenler Fetö örgütüne kananlar yine bir hata yaparlarsa yine ülkemizi kurtaracak yüce meclisimiz, demokrasimiz dimdik ayakta olmalıdır. Tek adamlı, partili bir Cumhurbaşkanı sistemi ülkemizi koruyamaz…

Ben bu süreçte köyde, mahallede halkımızın Cumhuriyetimize, Demokrasimize alıştığını ve çok sevdiğini gördüm. Birlik beraberliğimizin kıymetini bildiğini gördüm. 17 Nisan sonrası çok HAYIR’lı olacaktır.

Türkiye siyaseti ve siyasi hayatı yenilenecektir. Halkımız bu mesajı’da verecektir. En önemlisi de Emperyalizim Türk Halkını bir kez daha tanıyacaktır.

16 Nisan yaşanması gereken bir Devrim olacaktır. Bir an evvel bunu yaşamayı sonrada ülkemizin toparlanması için ne gerekirse yapılmasını heyecanla bekliyorum.

Meclisimiz ülke için gerekli yasaları, düzenleyecek, yenileyecek, seçim sistemini değiştirecektir. Buna engel yoktur. Kimse olmayacaktır. Yüce Meclisimiz, halkın meclisi kalacak ve ulusal bütünlüğümüzü koruyan maddelerin değiştirilmesine asla izin vermeyecektir.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.