DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Öğrencilere gönül kazanma konulu seminer verildi

Öğrencilere gönül kazanma konulu seminer verildi

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gölcük İlçe Müftülüğü ile ortaklaşa yürütülen 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı içersinde gerçekleştirilen değerler Eğitim projesi kapsamında okullarımızda bir takım seminerler düzenlenmeye devam ediyor.

Son olarak Anadolu Kalkınma Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 9. Sınıf öğrencilerine   “gönül kazanma” konulu seminer verildi. Semineri Gölcük Müftülüğü Vaizesi Nurdan Albayrak gerçekleştirdi.

Projenin amacı

Lise çağındaki gençlerin kendi ayakları üzerinde durmaya başlamasıyla birlikte, kendi kararlarını kendisi veren, anne ve baba yönlendirmesine daha kapalı, kararlar alıp bu kararlar doğrultusunda harekete geçen bir yapı içerisindedir. Bu doğrultuda eğitimin bundan sonra ebeveynler üzerinde değil gençlerin üzerinde verilmeye geçilmesi başlanmıştır.

Öğrencilere önemli bilgiler verdi

Gölcük Müftülüğü Vaizesi Nurdan Albayrak seminere Yunus Emre’nin “Hepsinden eyice bir gönüle girmektir.” sözü ile başladı. Seminerde öğrencilere milli, manevi ve dini duygularımızı aktarabilme ve ergen bir bireyin dini yaşantısının nasıl olması gerektiği konusunda bilgiler aktarıldı. Daha sonrasında öğrencilere konu ile ilgili hazırladığı slayt gösteriyi izlemeyle devam etti. Slayt gösterinin bitiminden sonra Gölcük Müftülüğü Vaizesi Nurdan Albayrak öğrencilerin sorularını cevaplandırarak karşılıklı sohbet eşliğinde semineri gerçekleştirdiler.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.