DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

“SAĞLIK HİZMETİ; HEM EN TEMEL İNSAN HAKKI, HEMDE SOSYAL DEVLETİN EN TEMEL HİZMET ALANIDIR”

“SAĞLIK HİZMETİ; HEM EN TEMEL İNSAN HAKKI, HEMDE SOSYAL DEVLETİN EN TEMEL HİZMET ALANIDIR”

Sağlık Bakanlığı tarafından yıl içerisinde 81 ildeki hastanelerde yapılan denetimler ve değerlendirmeler sonucunda ilimizde  Anne Dostu  ünvanı ile nitelikli sağlık hizmeti sunan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne, “Anne Dostu Hastane Sertifikaları” Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu tarafından düzenlenen törenle  verildi.

Akçakoca Toplantı Salonunda düzenlenen törene; Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Vali Yardımcısı Abdullah Etil, Derince Kaymakamı Akın Yılmaz, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, İl Halk Sağlığı Müdürü Sinan Öztürk, İl Sağlık Müdürü Mürsel Durmaz, Kocaeli Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, Gölcük Devlet Hastanesi Yöneticisi Yüksel Pehlevan, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Mustafa Güneş, Sağlık Müdür Yardımcıları, şube müdürleri ve çok sayıda sağlık çalışanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney’in yaptığı “Anne Dostu Hastane” konulu sunumundan sonra Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün konuşmalarının ardından Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmalarında; “ İnsanımız, ilimiz ve ülkemiz adına çok önemli bir törende sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Anne dostu hastane sertifikasına hak kazanan bu anlamda Sağlık Bilimleri Üniversitemize bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinde farkını koyan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanemizin ve yine Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanemizin bu sertifikaya hak kazanmasından ilimiz adına büyük mutluluk duyuyorum. Bu büyük başarıyı elde eden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterine ve çalışma arkadaşlarına, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yönetimi ve ekibine, Gölcük Devlet Hastanesi Yöneticime ve ekibine teşekkür ediyorum.

 “SAĞLIK; VAZGEÇİLMEZ BİR HİZMET VE ŞÜPHESİZ HER BOYUTUYLA ÖNCELİKLE ELE ALINMASI GEREKEN KAMU ADINA BİR MESULİYETTİR”

Türkiye hemen her geçen gün bir büyük değişimi ve her anlamda gelişmeyi yaşıyor. Yaptığımız sadece hizmetlerin fiziksel alt yapısını geliştirmek, bilgi, teknoloji ve donanımı yükseltmek değildir. Merkezinde insan olan, insana hizmeti ibadet sayan ve iki günü bir olursa ziyan kabul eden bir anlayışla bu hizmetlerimizi yapıyoruz. Türkiye bir büyük devlet, dualı bir millet ve kutlu bir devlet olarak geleceğe doğru akarken her geçen gün merkezine insanı alan hizmet ve kamu yönetimi anlayışını her alanda kararlılıkla ve büyük bir mutlulukla ortaya koyuyor. Sağlık hizmeti; hem en temel insan hakkı, hem de sosyal devletin en temel hizmet alanıdır. Sağlık; vazgeçilmez bir hizmet ve şüphesiz her boyutuyla öncelikle ele alınması gereken kamu adına bir mesuliyettir. Son 15 yılda sağlıkta dünya çapında bir dönüşümü gerçekleştirdik. Şüphesiz geride zaman zaman gündeme gelen, hatırlamaktan bile kaçındığımız o görüntüler ve yaşanmış gerçeklikler yerine biraz önce gördüğümüz gibi, insanı yaratılmış en değerli varlık kabul eden ve onun gerek fiziksel, gerek se her alandaki sağlık hizmetlerini en yüksek ölçekte sunan bir anlayışa geldik. İnşallah Kocaeli’de devam eden inşaatlarımız tamamlandığında Şehir Hastaneleri de bu fiziksel ve bilimsel alt yapıyı Türkiye’de her alanda zirveye taşıyacaktır. Bugünkü tören bambaşka bir heyecanı ve anlamı içeriyor. Oda; bütün bu binaların ve alt yapıların içine insani dokunuşları, insanı değerli kılan ve değerli hissettiren yaklaşımları koymamız.  Biz kamu olarak hizmet ettiğimiz insanımıza değerli olduğunu hissettirmek sorumluluğunda ve zorundayız.

 “KOCAELİ OLARAK HEDEFİMİZ; BÜTÜN HASTANELERİMİZDE BU STANDARDI ELDE ETMEK VE BU BELGEYİ ALABİLMEKTİR”

Anne adaylarına gebelik öncesinden başlayarak değerli olduğunu hissettirmek, gebeliğin tüm süresince burada bulunan ebe hanımların sıcaklığıyla onlara bir dost eli olabilmek ve doğum günü öncesinde misafir ederek, insan yaradılışının gereği olan zorunlu haller dışında normal doğumla yavrusunu kucağına alabilmesini temin etmek gerekmektedir. Tüm bunları yaparken de hep gülmek ve güldürmek gerekmektedir. Beklediğimiz ve hedeflediğimiz budur. Biz binaları, teknolojik alt yapıları, tüm yenilikleri taşırız ama bir gülümseme, bir rahatlatma ve endişesini giderme olmazsa bunların hepsi eksik kalır. Yine Kocaeli olarak bir ilki başararak, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri perspektifinde Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı olarak bu sertifikayı alan ilk araştırma hastanesi olduk. Yine Devlet hastaneleri açısından Türkiye’de henüz sayıları çok sınırlı olan hastanelerde Gülcük Devlet Hastanemizin bu başarıyı gerçekleştirmesini içtenlikle tebrik ediyorum. Kocaeli olarak hedefimiz; bütün hastanelerimizde bu standardı elde etmek ve bu belgeyi alabilmektir. Biz Kocaeli olarak Türkiye’nin modern kentiyiz. Normal doğum ve benzeri bütün standartlarda Türkiye’nin belki izlediği, model aldığı bir il haline geleceğiz. Sağlık alanında büyük yatırımlarımız sürüyor. Şuanda Şehir Hastanelerimiz hızlı bir şekilde devam ediyor. İzmit Devlet Hastanemizi ve Gebze Fatih Devlet hastanemizi inşallah en kısa sürede tamamlayıp, hizmete açacağız. Hiç bir teknik alt yapıda, fiziksel donanımda ve teknoloji kullanımında eksiğimiz yok. Üstüne de insan sevgisini ve ilgisini kattığımız zaman elde edemeyeceğimiz bir şey yok. Bu buluşmayı çok anlamlı ve önemli buluyorum. Bu sonucun elde edilmesinde başta Sağlık Bakanımız Sayın Prof. Dr. Recep Akdağ’a ve sağlık çalışanları ile emeği olan herkese teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki; anne dostu hastanelerimizde doğum yapmak için çok talep gelecektir.” diyen Sayın Valimiz konuşmalarının ardından protokol üyeleri ile birlikte, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi yönetimi ve çalışanlarını tebrik ederek, “Anne Dostu Hastane” sertifikalarını verdiler ve günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.