DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SARAYLI İLKOKULUNDAN TÜRK VE MÜSLÜMAN BİLİM İNSANLARINA DOĞRU BİR YOLCULUK

SARAYLI İLKOKULUNDAN TÜRK VE MÜSLÜMAN BİLİM İNSANLARINA DOĞRU BİR YOLCULUK
16.04.2017
1.420
A+
A-

SARAYLI İLKOKULUNDAN TÜRK VE MÜSLÜMAN BİLİM İNSANLARINA DOĞRU BİR YOLCULUK

Saraylı İlkokulu 3. Sınıf öğrencileri Okul Müdürü Songül Bayraktar öğretmenleri Selin Yalçın ve Serdal Çamur ve gönüllü velileri Kocaeli Sanat Merkezine ve Seka Kağıt Fabrikası müzesine gezi düzenledi. Çocuklar rehberler ve büyükleri eşliğinde gezerek birçok yenilik ve projeyi yakından tanıdı ve inceledi. Öğrenmek istedikleri bilgileri rehberlere sorarak konu hakkında bilgiler aldılar.

Yüzyıllar önce imkansızlık içerisinde Müslüman Türk alimlerinin insanlığa ışık tutan birçok ilk’ e imza attıklarını gördük

Saraylı İlkokulu Müdürü Songül Bayraktar gezi hakkında: “ Bilim müzesinde özellikle Türk ve Müslüman bilim insanlarımızın buluşları ve yapmış oldukları çalışmalar özellikle üzerinde durulması gereken bir bölüm. Yüzyıllar önce imkansızlık içerisinde Müslüman Türk alimlerinin insanlığa ışık tutan birçok ilk’ e imza attıklarını gördük. Matematikten astronomiye, fizikten tıbba kadar pek çok buluşta bizim insanımızın emeği var.

Tüm okullarımız Bilim ve Sanat Müzesini mutlaka gezmeli

Ne yazık ki bunlar hiç gündeme gelmiyor, sanki tüm buluşlar yabancılar tarafından yapılmış bir his verilmeye çalışılıyor. Bu gerçekten incitici bir durumdur. Tüm okullarımız Bilim ve Sanat Müzesini mutlaka gezmeli, kendisine ve öğrencilerine birçok yeni bilgiyi burada görerek katmalı.” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.