DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SARIBAY, “HAYIR KAMPANYASINA DELİKANLICA SAHİP ÇIKTINIZ”

SARIBAY, “HAYIR KAMPANYASINA DELİKANLICA SAHİP ÇIKTINIZ”

CHP’den Gebze’de TMMOB’a bağlı Oda ziyaretleri

CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay beraberinde Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, İl yöneticileri Adnan Tok ve Harun Yıldızlı, Gençlik Kolları İl Başkanı Murat Erinç ve yönetiminden Berkay Yıldızlı, Gebze İlçe Başkanı Recep Dursun, meclis üyeleri Emin Guzey ve Salih Işık, Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya ve Gençlik Kolları Gebze İlçe Başkanı Esener Eşsiz ile birlikte referandum çalışmaları kapsamında Gebze İlçe’de çeşitli programlara katıldı.

SAMİMİ KARŞILAMA

Gebze İlçe Örgütü’nün organize ettiği programlarda CHP’liler TMMOB’a bağlı Oda’ları ziyaret ettiler. Sırasıyla Mimarlar Odası Gebze İlçe Temsilciliği, Elektrik Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği, İnşaat Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği ve Makine Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliğini ziyaret eden CHP’liler oldukça samimi bir şekilde karşılandılar. Oda Başkanları Özhan Öztürk, Veysel Suludere, Ahmet Kadı, Sinan Yücel ve yönetimleri tarafından karşılanan Sarıbay ve beraberindekiler hayır oyu istediler.

CHP OLARAK BU SEÇİMDE İŞİN HAKKINI VERİYORSUNUZ

Oda hakkında bilgi veren Mimarlar Odası Gebze İlçe Temsilciliği Başkanı Özhan Öztürk, “Bütün gelirlerimizi kısıtladılar. Bu da bizim çalışmalarımızı kısıtlıyor. Tamamen kendi imkanlarımızla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kısaca bizi tırpanladılar” dedi. Sizden önce AKP’i vekillerde geldi diyen Elektrik Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği Başkanı Veysel Suludere, “Bölgenin sorunları oluyor hiç olmazsa onları iletiyoruz. Ben sizlerin yaptığı bu ziyaretleri aslında aile toplantısı olarak görüyorum. CHP bu seçimde gerçekten işin hakkını veriyor” diye konuştu. Siyasetin durumu ne olursa olsun siyasetin dilini yumuşatmak adına birlik beraberlik içinde olmalıyız diyen İnşaat Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği Başkanı Ahmet Kadı, “Sizlerin buraya gelmiş olmanız bizim adımıza oldukça sevindirici. Bundan sonraki süreçte daha sık görüşeceğimizi ümit ediyorum. Ziyaretiniz de hayırlı bir iş için. Hayırlısı olur inşallah “ dedi. Siz gelmeden önce bizlerde saha çalışmasındaydık diyen Makine Mühendisleri Odası Gebze İlçe Temsilciliği Başkanı Sinan Yücel, “Baretlerimizi takıp, halkımıza neden hayır denmesi gerektiğini anlattık. TMMOB olarak neden hayır diyoruz bunun gerekçelerini anlattık. Ziyaretiniz bizi çok memnun etti “ ifadelerini kullandı.

HAYIR ÇIKARSA ÜLKEMİZ KAZANACAK

Bizleri böyle güler yüzle karşıladığınız için teşekkür ediyorum diyerek konuşmasına başlayan CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “STK’lar içinde delikanlıca hayır kampanyasına sahip çıkan Barolar Birliği ile birlikte TMMOB’dur. Türkiye’nin her yerinde en az bir siyasetçi olarak ilgilisiniz ve kampanyanın peşindesiniz. Bu referandum bir siyasi seçim değildir dedik. Ama bundan sonra da sizlerin elinizi taşın altına sokmanızı istiyoruz. Bu güne kadar biz size oy verdik siz çalışın diyordunuz. Ben akşam eve gidince bugün ülkem için çalıştım diyerek içim rahat bir şekilde uyuyorum. Evet yoruluyoruz, çoluk çocuğumuzdan ailemizden kendimizden zaman alıyoruz ama huzurluyuz. Bundan sonra herkesin bu sorumluluk duygu içinde olması lazım. Mücadelemiz çok zor şartlarda oluyor. Referandumda uyguladığımız kampanya birleştirici uzlaştırıcı kucaklayıcı bir şekilde oldu. Burada hayır çıkarsa ülkemiz kazanacak “ ifadelerini kullandı.

HAYIR ÇIKARSA DEMOKRASİNİN SAHİBİ HALKTIR MESAJI VERİLİR

Bu referandum başarıyla sonuçlanırsa bu CHP’nin değil, herkesimin, halkın, sanatçının, işçinin, köylünün başarısı olacaktır diyen CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, “Herkes hayırla ilgili bir kampanya yapıyor. Zor şartlarda kampanyaları yürütüyoruz. Hayırcılara hiçbir kitle araçları destek vermiyor. Bizde birebir çalışmalarımızı yürüttük. Şuana kadar iyi bir kampanya geçirdiğimizi düşünüyorum. Bu referandumda evet çıkarsa Türkiye’nin neler kaybedeceğini anlatmaya çalışıyoruz. Farklı siyasi partilerin bu referandumdaki birlikteliği aslında yerel seçimlerin temelini oluşturacak bir birlikteliktir. Bu referandumda hayır çıkarsa Türkiye demokratik anlamda Avrupa’ya ve Dünya’ya demokrasinin sahibi halktır mesajını vermiş olacaktır. Evet çıkarsa bana göre 2019’a kadar çok şey değişmez ama Türkiye bu işten çok şey kaybeder ve bu işten geri dönmek için çok bedel ödenir. Bu saatten sonra kararı halkımız verecek. Bence halkımız kararını da vermiş. Ben tereddütsüz hayır çıkacağını düşünüyorum. Yüzde 52 hayır, yüzde 48 evet olarak görüyorum” diye konuştu.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.