DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Sarıbay, “Vatan için yola çıktık”

Sarıbay, “Vatan için yola çıktık”

Cumhuriyet Halk Partisi İl ve İlçe Örgütleri referanduma 4 gün kala çalışmalarına hız kesmeden devam ederek her yerde hayırı anlatıyor.

HAYIR OYU İSTEDİLER

CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay beraberinde il yöneticisi Selim Yıldız, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, İl Referandum Koordinasyon Kurulu üyesi Hüseyin Erol, önceki dönem İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım ve CHP İzmit Belediye Meclis üyesi Aliye Hale Meriç ile birlikte Belediye Çarşı İşhanı ve Gül İş Merkezi esnafını ziyaret ederek hayırlı işler dilediler. Ziyaretlerde neden hayır denmesi konusunda bilgi veren CHP’liler 16 Nisan Pazar günü gerçekleşecek olan referandum için hayır oyu istediler.

ÜLKENİN SORUNALRINI ÇÖZMEK İÇİN TEK BİR MADDE YOK

Burada parti propagandası yapmıyoruz diyen CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “Sizlerden partimiz için ya da kendimiz için oy istemiyoruz. Parti propagandası da yapmıyoruz. Bizim derdimiz ülkemizin, çocuklarımızın geleceği. Vatan için yola çıktık. Demokrasiye inanan her insanımızın bu referandumda hayır demesi gerekir. Bu anayasa değil, tek kişiye yapılmış bir proje. Ve o bir kişi kandırılırsa ülkede kandırılacak. Bu anayasa bütün sorunlarımızı çözecekse biz neden hayır diyelim. Ama bakıyoruz 18 maddeye sorunların çözümü için tek bir madde yok. Bir kişiye bu kadar büyük bir yetki verilmesi toplumun huzuru için doğru değildir ve son derece tehlikelidir. ABD dışında bütün gelişmiş ülkelere bakın hepsi parlamenter sistemle yönetiliyor. 16 Nisan da Türkiye’nin geleceği ile ilgili karar vereceğiz. Sizlerden ricam siyasi ideolojinizi bir kenara bırakarak iyi tartarak oyunuzu vermeniz. Bir insan babasına bile bu yetkiyi vermez. Sadece yargı bağımsızlığının ortadan kalkacak olması bile bu referandumda hayır demek için geçerli bir nedendir” ifadelerini kullandı.

DAYATMA BİR REFERANDUMA GİDİYORUZ

Ülkenin işsizlik, ekonomik kriz gibi birçok önemli sorunu varken dayatma bir referanduma gidildiğini dile getiren CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, “Türkiye’de sanki hiç sorun yok, dayatma bir referanduma gidiyoruz. Cumhurbaşkanı, Başbakan, hükümet yetkilileri de yollara düşmüş her yerde evet çalışması yapıyor. Bu anayasa milletin sorunlarını çözmek için değil ülkenin tapusunu tek kişiye vermek için hazırlanmış. 80 milyonun kaderi tek kişiye emanet edilir mi? Biz 2010 yılındaki referandumda da yapmayın yanlıştır dedik ama o zaman da inatla Evet dediler ve devleti, emniyeti, adaleti, orduyu kaptırdılar. 2010 referandumunda hayır çıksaydı 15 Temmuz darbe girişimi olur muydu? Biz burada parti kimliğimizle değil vatanını seven bir vatandaş olarak bulunuyoruz. Çünkü bu seçim siyasi bir yarış değildir. Bu anayasa değişikliği bize bir şey katacak mı yoksa demokrasiyi özgürlüğümüzü mü kaybettirecek . Siyasi bir tercih kullanmadan niçin böyle bir dayatma yapıldığını iyi tartın ve oyunuzu ona göre kullanın “ dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.