DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SİVRİTEPE’NİN İHALESİ BUGÜN

SİVRİTEPE’NİN İHALESİ BUGÜN

Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş,

Kentsel Dönüşüm Projesi içinde yer alan ve Bakanlar Kurulu Kararıyla riskli bölge ilan edilen ve boşaltılan Denizevler Mahallesi, bugün TOKİ tarafından İstanbul’da yapılacak olan ihalenin ardından, yaklaşık 1 yıl sonra Sivritepe’de yapılacak olan yeni yaşam alanlarına yerleşecekler. Dünkü yıkımı yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, “Denizevler’de mutlu sona ulaştık” dedi.

Toplam 541 daireden oluşacak olan Sivritepe Toplu Konutlarında 14 işyeri ve 1 de cami bulunacak

17 Ağustos Depreminin ardından, 18 yıl geçmesine rağmen, acı izleri halen tazeliğini koruyor. Bu yerlerden birisi de, 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin en çok hasarı ve en çok can kaybına maruz kalan Denizevler Mahallesi. Ancak, Gölcük Belediyesi ve Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş ile kurmaylarının ısrarlı girişimleri sonrasında hayata geçirilen, Kentsel Dönüşüm Projesi içinde yer alan ve ve Bakanlar Kurulu Kararıyla riskli bölge ilan edilen ve boşaltılan Denizevler Mahallesi, bugün TOKİ tarafından İstanbul’da yapılacak olan ihalenin ardından, yaklaşık 1 yıl sonra Sivritepe’de yapılacak olan yeni yaşam alanlarına yerleşecekler. TOKİ tarafından yapılacak evler 4 tipten oluşacak. 4 ve 5’er katlı olacak daireler, 2+1, 3+1 ve 4+1 şeklinde yapılacak. Toplam 541 daireden oluşacak olan Sivritepe Toplu Konutlarında 14 işyeri ve 1 de cami bulunacak.

 Ellibeş, “Hiçbir mahalle sakini mağdur etmeden, gördüğünüz gibi yıkım çalışmalarımıza başladık”

Dünkü yıkımı yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e, Genel Koordinatör Nihat Abiş, Başkan Yardımcısı Kemal Kahraman, Denizevler Mahalle Muhtarı Muhammet Kaba gibi isimler eşlik etti. Yıkım esnasında, basın mensuplarına Denizevler ile ilgi şu açıklamayı yaptı. “Öncelikle çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Biz Denizevler sakinlerinin daha güvenli, daha modern konutlarda yaşamaları için verdiğimiz mücadelede son noktaya geldik. Hiçbir mahalle sakini mağdur etmeden, gördüğünüz gibi yıkım çalışmalarımıza başladık. Ancak, bazı yerleşim alanlarını okullar kapandıktan sonra yıkacağız. Çünkü, okulların kapanmasına az bir süre kala kimseyi mağdur etmek istemiyoruz. Şimdilik boşaltılan binaları yıkıyoruz. Ben bize yardımcı olan ve anlayış gösteren, tüm Denizevler sakinlerine teşekkür ediyorum. Gönül rahatlığı ile şunu söyleyebilirim. Denizevler’de mutlu sona ulaştık. İnşallah bundan sonrası çok daha güzel olacak” diyerek projeden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.