DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Sokaktaki dostlarımıza hayat verelim 1 KAP SUYU ONLARDAN ESİRGEMEYELİM

Sokaktaki dostlarımıza hayat verelim  1 KAP SUYU ONLARDAN ESİRGEMEYELİM
09.04.2017
822
A+
A-

Sokaktaki dostlarımıza hayat verelim

1 KAP SUYU ONLARDAN ESİRGEMEYELİM

İlçemizin sevilen esnaflarından Osman Ay, vatandaşlara anlamlı bir çağrıda bulunarak, sokak hayvanları için, ‘Kapınızın önüne koyacağınız bir kap su size mutluluk, onlara hayat verir’ dedi.

“Hayvanlara eziyet etmek, günah kazanmaktır”

Ay, yaptığı açıklamada, “Su Hayattır, bugün bir hayat kurtarın. Kapınızın önüne koyacağınız bir kap su size mutluluk, onlara hayat verir. Başlığı altında sokak hayvanları için bir su kabı da sizler koyun kampanyası başlattım tüm duyarlı vatandaşlarımızı bu kampanyaya davet ediyorum. Allah-u Teala yeryüzünü bir imtihan sahası kılmış ve yaratmış olduğu mahlukatı insanoğlunun hizmetine tahsis etmiştir. Bir kısım hayvanları sırf gücünden faydalanmamız bir takımını da etiyle sütüyle gıdalanmamız için yaratmıştır. Hayvanlara karşı ne olursa olsun merhameti elden bırakmayacağız… Alemlere rahmet olarak gönderilen peygamber efendimiz buyuruyor ki. Dili söylemez hayvanlara karşı Allah’tan sakının gücü elverişli olana binin, besili ve iyi olan hayvanı yiyiniz. Yararlı ve zararlı bütün canlılara acımak İslami ve insani vazifemizdir. Hayvanlara eza vererek öldürmeye dinimiz müsaade etmemiştir. yeryüzündekilere acı ki göktekiler de sana acısın. Hayvanları yaptıkları kusurlardan dolayı işkenceye tabi tutmak dövmek ve Aç bırakmak insanlıkla alakası olmayan ve İslamiyet’in yasakladığı bir davranıştır. İlahi mahkemenin kurulduğu gün boynuzsuz koyun boynuzlu koyundan hakkını alacaktır. Birer emaneti ilahi bulunan hayvancıklara yapılan haksızlıklar cezasız kalmayacaktır. Hayvan hakkının dünyada helalleşme imkanı yoktur. Üzerine bu hakkı geçirenin hesabı ahirete intikal eder. Allah’tan korkan ve ahiret muhasebesinden çekinen herkes Haktan sakınmalıdır” diyerek açıklamalarını bitirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.