DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Tarihi dokunuşlar Gebze KO-MEK sergisinde

Tarihi dokunuşlar Gebze KO-MEK sergisinde

Tarihi dokuların ön plana çıktığı KO-MEK Gebze İlçe sergisi Karadeniz Bölgesi Konseptiyle açıldı.

Geçtiğimiz dönem olduğu gibi bu dönem de “Gelenekseli Sergile” Konseptiyle ilçe sergilerini açan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları(KO-MEK) ilçe sergilerinin dördüncüsünü Karadeniz Bölgesi konseptiyle Gebze’de açtı. 12 ilçede açtığı sergilerle Anadolu kültürünü Kocaeli’ne taşıyan KO-MEK Gebze ilçe sergisinde sergilediği ürünlerde tarihi motiflere ve tarihi dokunuşlara yer vermesi ziyaretçiler tarafından tam not aldı. Gebze Belediyesi Sergi Alanı’nda açılan Gebze İlçe sergisine AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yeşildal, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Serpil Yılmaz, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba’nın yanı sıra kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GEBZE’DE KARADENİZ FIRTINASI ESTİ

Karadeniz bölgesinin kültürel ve fiziksel özelliklerini geleneksel el sanatları ile eserlerine yansıtan kursiyerler sergide ortaya koyduğu bölgeye özgü motiflerle sergiyi gezen vatandaşları oldukça heyecanlandırdı. Karadeniz bölgesine yönelik kültürel değerleri bir yıl boyunca el emeği göz nuru ile işleyerek ilçe sergisine hazırlanan kursiyerler ziyaretçilere birde sürpriz yaparak Karadeniz Yöresine ait ürünlerden hediye etti.

“KO-MEK, DEPRESYONUN EN BÜYÜK İLACI”

Sergi açılışı öncesinde KO-MEK usta öğreticilerinden oluşan halk müziği ekibi seslendirdiği kahramanlık türküleriyle duygu dolu anlar yaşatırken ilahi sanatçısı Harun Beyaz seslendirdiği ilahilerin yanı sıra KO-MEK Bilgi İşlem Birim Sorumlusu Çetin Alkan’ın bestelediği KO-MEK şarkısıyla kursiyerlerden uzun süre alkış aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılışta il konuşmayı kursiyerler adına KO-MEK’te Fotoğraf Çekimi branşında eğitim alan Seyran Dinç yaptı. “KO-MEK hayatımda öyle bir yere sahip ki, katılmış olduğum KO-MEK Aile Okulu sayesinde günlük hayatta bildiğim fakat uygulamadığım birçok konuda bana farkındalık yarattı diyen Dinç, “Benim için KO-MEK; çağımızın en kötü hastalıklarından biri olan depresyonun bile reçetesiz en tesirli ilacıdır” diyerek KO-MEK kurslarının önemine değindi.

KATIRCIOĞLU, EN ÇOK İNSANA YATIRIM YAPTIK

Artık bir halk üniversitesi haline gelen KO-MEK’ler özellikle evlerinde kapalı kalan ev hanımları için bir terapi merkezi haline geldi diyen Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Gebze Meydanında kursiyerlerin ürettiklerini satması için çok kısa bir zamanda ürün satış noktası oluşturacaklarını belirtti. Köşker’den sonra kürsüye çıkan AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu konuşmasında kendisinin de geçmişte KO-MEK’te eğitim aldığını ifade ederek, “14 yıl boyunca belediyeler sadece fiziki yatırımlar yapmadı, insana da yatırım yaparak sizlerin daha ferah ve huzurlu ortamda yaşamasını sağladılar” dedi.

“EVDEN OKULA HAYDİ ANNELER SPORA”

Açılış törenine katılan tüm vatandaşlara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ‘’Öğrenmenin yaşı yoktur kendimizi her daim bilgili ve donanımlı tutmak zorundayız bizler her yönüyle güçlü bir toplum olmak zorundayız’’ ifadesini kullandı. Gebze Belediyesi ile birlikte “Evden Okula Haydi Anneler Spora” projesi başlattıklarını anlatan Karaosmanoğlu, sağlıklı bir toplum için tüm bayanları projeye katılmaya davet etti. “Bir ailede hanımların yüzü güler sağlıklı olursa ailenin yüzü güler diyerek sağlığın önemine dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, hanımlar ailenin orta direğidir, toplumun güçlü olması hanımların sağlıklı olmasına bağlıdır” dedi. KO-MEK gibi halka faydalı projeleri her zaman sürdüreceklerini belirten Karaosmanoğlu, ‘’KO-MEK’in bir gayesi de güzel ahlaklı, güzel alışkanlıkları olan ve çalışkan insanlar yetiştirmektir’’ diyerek konuşmasını tamamladı.

KO-MEK BOHÇASI HEDİYE EDİLDİ

KO-MEK’te, önemli bir sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve 2014 yılından beri yürütülen “KO-MEK BOHÇASI”. KO-MEK’te eğitim alan kursiyerlerin hazırlamış olduğu el emeği göz nuru çeyiz eşyalarını düğün hazırlığı yapan nişanlı bir kıza hediye edildi. 3 Boyutlu Şekillendirme branşı kursiyeri Aydın APAYDIN, Kocaeli Büyükşehir Şehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’na bir tablo hediye takdim etti.

KO-MEK GEBZE’DE BU YIL 3.313 KURSİYER EĞİTİM ALDI

Konuşmaların ardından protokol ve kursiyerler hep birlikte açılış kurdelesini kesti. Gebze ilçesinde bulunan kurs merkezlerinde eğitim gören kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinin yer aldığı sergiye katılan vatandaşlar ürünleri uzun uzun inceledi. Vatandaşlarla sergiyi gezen Başkan Karaosmanoğlu, ürünleri teker teker inceleyerek kursiyerlerle sohbet etti hatıra fotoğrafı çektirdi. Sergi açılışı gerçekleştirilen Gebze ilçemizdeki 3 KO-MEK Kurs Merkezimizde, 3.364 kursiyer ile eğitim devam etmekte ve bu sayı ile sadece Gebze ilçemizde bugüne kadar 40.313 kursiyer KO-MEK’te eğitim almış olacaktır. 3 gün boyunca Mevlana Kültür Merkezi’nde açık kalacak olan Gebze Sergisi Karadeniz Bölgesine has değerlerle Kocaeli halkına unutulmaya yüz tutmuş geleneksel değerleri göz önüne sermenin mutluluğunu yaşadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.