DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Tezcan Galvaniz’i ziyaret etti

Tezcan Galvaniz’i ziyaret etti

Başkan Karaosmanoğlu, Arslanbey Organize Sanayi Bölgesinde üretimlerini sürdüren Tezcan Galvaniz Fabrikasını ziyaret etti.

Başkan Karaosmanoğlu,

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Arslanbey Organize Sanayi Bölgesinde üretimlerini sürdüren Tezcan Galvaniz Fabrikasını ziyaret etti. Tezcan Galvaniz Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Tezcan ve firma yetkililerinin hazır bulunduğu ziyarette çalışanlarla birlikte öğlen yemeğinde beraber olan Karaosmanoğlu, üretim ve istihdam noktasında detaylı bilgiler aldı.

“YATIRIMCIMIZIN YANINDAYIZ”

1983 yılında Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde Galva-1 fabrikası ile sektöre adım atan Tezcan Galvaniz, soğuk, galvanizli ve boyalı saç üretim prosesleriyle birlikte çelik servis üretim merkezini de içinde bulunduran yüzde100 yerli sermayeli olmasıyla dikkat çekiyor. Tezcan Galvaniz, Kocaeli’nin Kartepe Arslanbey’de Organize Sanayi Bölgesi’nde 160 bin metre kare açık, 60 bin metrekare kapalı alanda üretim gerçekleştiriyor. Yeni yatırımı Galva-2’yi işletmeye alarak ülkemiz ekonomisine bir değer daha katan Tezcan Galvaniz’i tebrik eden Başkan Karaosmanoğlu, “Büyük ve güçlü Türkiye bu gibi üretim merkezleriyle oluşacaktır. Bizler de yatırımcımızın her daim yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

“13 YILDA SAYISIZ YATIRIMI TAMAMLADIK”

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gültekin Görüm’ün de eşlik ettiği ziyarette, çalışanlarla samimi bir şekilde sohbet eden Karaosmanoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Hizmetlerimizden de görüldüğü gibi her bölgeyi kendi şartları içerisinde değerlendirerek çalışmaya özen gösteriyoruz. 2023 hedefimize doğru emin adımlarla yürüyoruz. Amacımız kaliteli ve modern yaşam alanları oluşturmaktır. Kocaeli, üretim ve sanayi merkezidir. İstihdam ve yerel yönetimlerde Türkiye’nin model şehirlerinden biridir. Hükümetimizle, belediyelerimizle, sanayicilerimizle el ele verip, gece gündüz çalışarak, 13 yılda sayısız yatırımını tamamladık. Yatırım ve istihdamla ülkemizin kalkınmasına vesile olan her kişi ve kuruma özellikle bir kez daha teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

“BÜYÜKŞEHİR YASASI YATIRIMLARIN ÖNÜNÜ AÇMIŞTIR”

Tamamladığımız hizmetler arasında en çok önemsediğim başlık, Kocaeli Ulaşım Master Plânıdır diyen Karaosmanoğlu, “Bu şekilde gelecekte üretim nedeniyle oluşabilecek eksiklikleri ortadan kaldırmayı amaçladık. Yeni yollar ve kavşaklarla üretilen ürünlerin sağlıklı bir şekilde taşınmasını da hedefledik. Bunun yanı sıra yapımını tamamlamak üzere olduğumuz tramvay projemiz de bu Master Plân kararlarından biridir. Tramvay bugün ve yakın gelecekte şehir merkezinde oluşacak trafik yükünü hafifletecek kendi imkânlarımızla finanse ettiğimiz önemli bir yatırım. Kocaeli’de bir insanımızın trafikte bir dakika bile kaybetmesine gönlümüz razı değil. Hükümetimizin çıkardığı “İl Sınırında Büyükşehir Yasası”, bu yatırımların önünü açmıştır” diyerek açıklamasını tamamladı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.