DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

THK Gölcük Şubesi Başkanı Mustafa Cintaş 26 Nisan Pilotlar Günü mesajı yayınladı

THK Gölcük Şubesi Başkanı Mustafa Cintaş 26 Nisan Pilotlar Günü mesajı yayınladı

Türk hava kurumu Gölcük Şubesi Başkanı Mustafa Cintaş, 26 Nisan Pilotlar Günü münasebetiyle basın açıklaması yayınladı.

“Türk Hava Kurumu  1935 yılından bugüne kadar 6000 pilot yetiştirmiş Türkiye’deki en tecrübeli Uçuş Okulu’dur”

THK Gölcük Şubesi Başkanı Mustafa Cintaş, yayınladığı mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu, Türk milletinin ve vatanımızın kurtarıcısı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün direktifleri doğrultusunda 16 Şubat 1925 tarihinde (Türk Tayyare Cemiyeti) adı altında kurulmuş bulunan Türk Hava Kurumu’nun amacı, Türk milletinin maddi ve manevi desteğinde, Cumhurbaşkanı ve hükümetin yüksek himayelerinde, HAVACILIĞI Türk milletine benimsetmektir. Bu amaçla yola çıkan Türk Hava Kurumu  1935 yılından bugüne kadar 6000 pilot yetiştirmiş Türkiye’deki en tecrübeli Uçuş Okulu’dur.
“Pilot ihtiyacının artması pilotluk mesleğine olan ilgiyi her geçen gün artırmaktadır”

Türk Hava Kurumu aynı zamanda Türk Hava Yolları’na Pilot yetiştiren bir uçuş okuludur. Dünya ulaşım sektörünün hızla gelişmesi ve havacılık alanının her geçen gün büyümesiyle buna bağlı olarak pilot ihtiyacının artması pilotluk mesleğine olan ilgiyi her geçen gün artırmaktadır. Türk Hava Kurumu Türkkuşu Uçuş Eğitim Okulu, deneyimli öğretmenleri ve çağdaş eğitim ekipmanları ile eğitim boyunca en kaliteli hizmeti vermek için çalışmaktadır.Geleceğin mesleği pilotluk unvanına sahip olmak ve iyi bir gelecekle beraber yaşam standartlarınızı da üst seviyeye getirmek için Türk Hava Kurumu Türkkuşu Uçuş Eğitim Okulu Pilot Eğitimende en iyisidir.

“Tüm Pilotlarımızın 26 Nisan Pilotlar Gününü kutluyorum”

Başkan Cintaş, “Türk Hava Kurumunun Türk Kuşu Uçuş Eğitim Okulu’nda yetişen pilotlarımız Ülkemiz ormanlarının özellikle vadilerde ve karayoluyla ulaşılması zor noktalarda olması nedeniyle ilk müdahaleleri en hızlı yöntem olan yangın söndürme uçakları ile yapmaktadırlar. Türk Hava Kurumu pilotları 15 dakika içerisinde konuşlu oldukları meydanlardan havalanıp, belirtilen yangın bölgesine süratle ulaşarak, yangın söndürme faaliyetlerine katılmaktadırlar. Barındırdığı risk nedeniyle dünyanın en tehlikeli mesleğini icra eden yangın pilotlarımız bütün risklere rağmen ülkemizde çıkan orman yangınlarına canla, başla müdahale etmeye devam etmektedirler.  Türk Hava Kurumu Gölcük Şubesi olarak 26 Nisan Pilotlar gününü kutluyor, bütün pilotlarımıza başarılar dilerken, Görevi başında şehit düşen aziz pilotlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.