DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

VALİ GÜZELOĞLU’NUN TURİZM HAFTASI MESAJI

VALİ GÜZELOĞLU’NUN TURİZM HAFTASI MESAJI

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Turizm Haftası münasebetiyle basın açıklaması yayınladı.

Vali Güzeloğlu, “Turizm, çok boyutlu etki alanları ile kentlerin gelişiminde önemli rol oynamaktadır. Bu nedenle turizm ilimiz ve ülkemiz için çok önemli bir alandır. İlimizin sahip olduğu zenginlikleri ve derinlikleri ile bu alana önemli hizmetler edecek bir yapısı vardır.

Muhteşem doğal zenginlikleri, yüzyıllar öncesinden bugünlere ulaşan tarihi ve kültürel mirasları ile adeta bir açık hava müzesi olan Kocaeli, yatırımlardaki hızlı artış ile de yıldızı parlayan bir il haline gelmiştir.

Bacasız sanayi olarak adlandırılan ve ülkemize önemli bir döviz girdisi sağlayan turizm sektörü de bu kentin olmazsa olmazıdır. Kocaeli’nin, Marmara bölgesinde yaşayan 23 milyon nüfusun ortasında yer almasının turizm potansiyelinin değerlendirilmesi açısından çok büyük önemi bulunmaktadır. Kocaeli; Karamürsel’i, Kandıra’sı, Kartepe’si, İzmit’i ve Başiskele’si başta olmak üzere farklı turistik özellikler taşıyan tüm bölgeleri ile 4 mevsim turizme ev sahipliği yapmaktadır.  Kartepe Dağı eteklerinin temiz havası, yemyeşil bitki örtüsü, su sporlarına uygun Sapanca Gölü’nün kıyısında yer alan tesisleri, masmavi Karadeniz’i, tertemiz çam havası, doğal plajları ile turizmin her türüne imkân sağlamaktadır. Kentimizde kongre, doğa, sağlık, spor ve yaz turizm türleri olmak üzere diğer pek çok turizm türüne imkân sağlamaktadır.

Ülkemizin 2023 hedeflemesinde, Türkiye’ye en çok değer katan kentlerden biri olarak Kocaeli, turizm hedefini de her geçen gün daha da yükseğe taşımaya, sahip olduğu hoşgörü iklimi sayesinde, farklı kültürlerden insanlara kucak açmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Kocaeli’nin sahip olduğu derinlik, güzellik ve zenginlikleri ile Türkiye’nin turizm sektöründeki gelişimine katkı sağlamasını ve ilimizde bulunan bütün turizm değerlerinin ön plana çıkarılacağı bir yıl olmasını temenni ediyor, Turizm Haftasını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.