DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

VATANDAŞLARDAN ‘HAYIR’ SÖZÜ ALDI

VATANDAŞLARDAN ‘HAYIR’ SÖZÜ ALDI

Değirmendere’de Tahsin Tarhan rüzgarı esti

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Değirmendere tarihi Çınarlık Meydanında ve çay bahçelerinde vatandaşlarla buluştu. Vatandaşlara 16 Nisan’da gerçekleşecek olan referandum hakkında vatandaşları bilgilendirdi ve onlara referandumda neden hayır dememiz gerektiğini anlattı.

“Değirmendere bu işi bitirmiş”

Referandum turundan sonra CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan yaptığı açıklamada, “ Değirmendere bu işi bitirmiş yüzde 80 kimin elini sıktığımız zaman rahat olun biz hayır diyeceğiz zaten dediler. İnsanlarımız bu yola baş koymuşlar. bu bir parti seçimi değil anayasa referandum oylaması olduğu için çalışmalarında daha rahat çalışıyorlar. Devletin bütün imkanlarını kullanarak büyük israf içindeki evetçilere büyük tepki oluyor. Biz inanıyoruz ki yüce Türk milleti gerçeği görecek Türkiye’nin geleceği içi demokratik meclisin idaresini tek kişiye emanet etmeyecektir.

“80 milyonun kaderi 1 kişiye emanet edilmeyecektir”

CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, “Bugün Değirmendere çay bahçelerini cafeleri tek tek dolaştık vekilimizle. Oradaki oturan vatandaşlarla tek tek temas kurup vekilimizle birlikte kısa sohbetler yapıldı. Hayır çalışmasına inanılmaz bir teveccüh gördük. Sanki bu bölgeyi ölçü alsak çok yüksek oranda hayır çıkar. Bizim saha gezmelerimizde gözlemlediğimiz, referandum tarihi yaklaştıkça gittikçe yükselen bir şekilde hayır tercihi yükselmektedir. Kararsız insanlar bunun bir parti meselesi olmadığını, parlamenter demokrasinin devam edip etmemesinin oylanacağının farkına varmışlardır. Biz inanıyoruz ki sağduyu bu referandumda galip gelecek 80 milyonun kaderi 1 kişiye emanet edilmeyecektir.

“Biz ötekileştirmeden kampanyamızı sürdürüyoruz”

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen, “ Biz birbirimize düşman değiliz. Bu seçimler referandumlar bitecek biz tekrar yan yana geleceğiz. Az önce milletvekilimizle birlikte evet çadırına ziyarete gittik. Hepimiz bu ülkenin vatandaşıyız. Biz birlikte yaşayacağız. Önce bizim birbirimize saygı duyalım. Onlara kolaylıklar diledik. Önümüzde bir hafta var. Biz gecemizi gündüzümüze katarak vatandaşlarımıza neden hayır demeleri gerektiğini anlatıyoruz. Ve inanıyoruz ki sonuç bizden yana olacak çünkü biz ötekileştirmeden kampanyamızı sürdürüyoruz. Sonuç ne olursa olsun bu ülke için hayırlısı neyse o olsun. Ama tabiki gönlümüz hayırdan yana” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.