DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Vekil Akar, Amatör Spor Kulüp Başkan ve Yöneticileriyle bir araya geldi ÜLKEMİZİ 1 KİŞİYE TESLİM ETMEYİN

Vekil Akar, Amatör Spor Kulüp Başkan ve Yöneticileriyle bir araya geldi  ÜLKEMİZİ 1 KİŞİYE TESLİM ETMEYİN
02.04.2017
903
A+
A-

Vekil Akar, Amatör Spor Kulüp Başkan ve Yöneticileriyle bir araya geldi

ÜLKEMİZİ 1 KİŞİYE TESLİM ETMEYİN

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Kocaeli Milletvekili Haydara Akar, dün sabah ilçemize gelerek Gölcük Amatör Spor Kulüpleri Başkan ve Yöneticileriyle bir araya geldi ve yeni anayasa değişiklikleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

CHP Gölcük İlçe Örgütü tarafından gerçekleştirilen programa CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İlçe Başkanı İsmet İşeri, KASKF Başkanı Murat Aydın, CHP Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve çok sayıda amatör spor kulübü başkanı ve yöneticileri katıldı.

İşeri, “Keşke anayasa maddeleri hazırlandığında bizlerin de fikirleri alınsaydı”

Programda konuşma yapan CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, şu sözleri dile getirdi: “Değerli arkadaşlar, bugün Sayın Vekilimiz Haydar Akar, az sonra sizlere referandumla ilgili önemli açıklamalarda bulunacak. Arkadaşlar ne oldu da böyle bir anayasa değişikliği ihtiyacı duydular? Geçmişte, ‘1 Kasım’da bize oy verin, huzur içinde yaşayın’ demişlerdi. Halkımız gerçekten de 1 Kasım da Ak Parti’ye yine iktidar olma şansı verdi. O süreçten sonra ülkemiz adeta ateş çemberi içine düştü. Ekonomik zorluklar ortada. Dış ülkelerle ilişkilerimiz çok kötü. Şimdi de Anayasa değişikliği referandumu için bir dayatma söz konusu. Keşke anayasa maddeleri hazırlandığında bizlerin de fikirleri alınsaydı. Bizler sizler içinde mücadelemizi sürdürüyoruz. Sizler spor kulübü başkanlarısınız, yöneticilersiniz. Sizlerin çevresi çok geniş. Sizlerden ülkemiz için yapılmak istenenleri çevrenize anlatmanızı rica ediyoruz. Bizler doğruları söylüyoruz. Halkımızı asla kandırmıyoruz.”

“Bu kadar masrafa ne gerek var“

“Şimdi bilboardları, afişleri görüyorsunuz. Bu kadar masrafa ne gerek var. Bunlar hepimizin cebinden çıkıyor. İnsanların akıllarıyla dalga geçiyorlar. Bir de sizlere şöyle bir müjde vereyim. Hepimiz biliyoruz ki Amatör Spor Kulüplerinin sıkıntıları var. Muhtemelen önümüzdeki Perşembe günü meclis üyelerimizin verdiği birçok çaba sonucunda Gazi Ortaokulu arsasını geçici olarak otoparka dönüştürülerek, buradan gelecek geliri siz değerli Amatör spor kulüplerimize verilecektir. Bu da kulüplerinizin bütçesine destek olacaktır. Bizler her yerde olmak zorundayız” dedi.

Aydın, “Spor camiaları bu tür programlarda mutlaka yer almalı”

KASKF Başkanı Murat Aydın, “Öncelikle ilçe başkanımıza bizleri böylesine güzel kahvaltıda ağırlamalarından ötürü teşekkür ediyorum. Şimdi önümüzde 16 Nisan referandum süreci var. Şöyle düşünüyorlar spor camialarının ne işi var böyle programlarda. Spor camialarının düşünceleri yok mu? Bu ülkede bizler yaşamıyor muyuz. Spor camiaları bu tür programlarda mutlaka yer almalı. Bizler en büyük amatör spor kulübü yapısıyız. Bu yapı içerisinde her türlü siyasi görüşü olan arkadaşlarımıza saygımız en üst düzeydeydi. Dün Deniz Baykal’ın programındaydım, 2 gün önce AK Parti’nin programındaydım. Bizler her tarafı dinlemek zorundayız. 16 Nisan için karar alacağız. Bizler en doğru kararı almak için bu tür toplantıları, programları çok önemsiyorum. Kimse kimseye oyunu şu tarafa kullan diye baskı yapamaz. Ben böyle bir şey ne diyebilirim, ne de böyle bir baskı duydum diye söylerim. Onun için biz bu süreci ülkemizin önünü açacak referandum toplantılarını dinlemek zorundayız. Bizler her ortamda varız. Kocaeli’nin en büyük STK’sıyız. 456 derneği içinde barındıran başka bir stk varsa ben buradayım. Bu ülkede hepimiz kardeşiz, biriz. Sonuç ne çıkarsa çıksın bizler yine hep birlikte olacağız” dedi.

Akar, “İki rejim arasındaki farkı görmek zorundayız”

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Bu normal bir seçim değil, bizler seçim kimliklerimizi bir kenara koyarak, konuşmak zorundayız. Sizden 16 Nisan’da bir hükümet seçmeyeceğiz, muhtarda seçmeyeceğiz, Belediye Başkanı da seçmeyeceğiz. Ülkemizin sistemini oylayacağız. İki rejim arasındaki farkı görmek zorundayız. Anayasalar toplumsal mutabakatı sağlamaları için yazılan düzendir. En çok şikayet ettiğimiz 1982 anayasası bile kurucu meclis tarafından yapılmıştır. Biz anayasamızı böyle mi yapmıştık. İlk Cumhuriyet anayasamız 1924 yılında yapıldı.

“Parlamenter sistem ülkede yaşayan her bireye özgürlük sağlar”

“1960 anayasası darbeciler tarafından yapılmasına rağmen içerik olarak çok gelişmiş bir anayasaydı. 1982 anayasası günümüze kadar gelen anayasaydı. Hükümete gelenler biz 1982 anayasasını değiştireceğiz diyorlar. 16 Nisan referandumu bir Cumhurbaşkanlığı seçimi değil, genel seçimler değil, tamamen ülkemizin,çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğini seçeceğiz. Parlamenter sistem ülkede yaşayan her bireye özgürlük sağlar. Bu süreçte halkımız hangi siyasi parti üyesi olursa olsun, hangi partiye gönül verirlerse versin ülkemiz için 16 Nisan’da doğru karar verilmeli. 2 çocuk babası bir vatandaş olarak Türkiye’mizin geleceği için bu sisteme dur demeliyiz. Anayasalar toplumsal bütünlük metinleridir. Toplumsal bütünlük toplumun her alanının kabulünü alacak olgudur.”

“Peki bu kadar çok anayasa değişikliğine rağmen toplumsal huzur sağlandı mı?”

“Ülkeyi yönetenler anayasaya uymak zorundadır. Kimse makamı ne olursa olsun ‘Ben bu anayasaya uymuyorum’ diyemez. Anayasa da beğenmediğin maddelerde değişiklik yaparsın, ama bugünkü yapılmak istenen değişim bu değil. Aslında bu anayasa değişikliği bir aldatmaca. Cumhuriyet tarihinde bugüne kadar 18 kez anayasa değişti. Şimdi 19. su olacak. Peki bu kadar çok anayasa değişikliğine rağmen toplumsal huzur sağlandı mı? Hayır. Anayasalar vatandaşı devlete karşı korumak için yapılır. Doğru maddeleri değiştirmezsen bin kere anayasa değiştirin hiçbir şey fark etmez. Bugün liderlerimiz televizyonlara çıkıp konuşabilseydi bugün bu toplantıları yapmaya gerek kalmazdı ama sansür, baskı ve halkı korkutmaca çok fazla.”

“Meclisi kanun yapamayacak duruma getiriyorlar”

“2010 yılında yapılan referandumun tüm maddelerini hatırlayamayız ama aklımızda kalan HSYK’nın yapısının değişikliğiydi. Bu değişiklikten sonra ülkemizin başına neler geldiği ortada. Yeni getirilmek istenen sistemde HSYK, HSK’ya dönüşecek ve bu kuruma kendi akrabalarını, çoluk çocuklarını yerleştirecekler. Yani HSYK siyasi yapıya dönüştürülüyor. Anayasa Mahkemesinde de değişiklikler yapacaklar. Bu değişiklikle 14 yargı mensubunun 12’sini Cumhurbaşkanı atayacak. Böyle bir şey olur mu arkadaşlar. Bir değiştirmek istedikleri madde de vekil sayısını 550’den 600’e çıkartacaklar. Arkadaşlar gelişmiş ülkelerde bizden daha fazla nüfusu olanlar var orada vekil sayısı 350-400 iken bizde neden sayıyı 600’e çıkartıyorlar. Meclisi kanun yapamayacak duruma getiriyorlar. Kanun Hükmünde Kararnamelerle ülkemizi yönetiyorlar.”

“Arkadaşlar yeni sistemle meclisin yetkisini oldukça kısıtlanacak”

“Arkadaşlar yeni sistemle meclisin yetkisini oldukça kısıtlanacak. Sizlerin isteklerinizi ben nasıl getireceğim? Aslında değiştirilmek istenen sistemle kendilerini bir güvence altına almaya çalışıyorlar. Gensoru vermemizi önlediler. Bizler görevinin başındaki Bakan’ın, Başkan’ın yaptıkları usulsüz işleri nasıl yargılatabiliriz. Çünkü bizlerin denetleme hakkı elimizden alınıyor.”

Sarıbay, “Kararı siz değerli halkımıza bırakıyoruz”

Programa geç katılan CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, şu sözleri söyledi: “Öncelikle programa geç katıldığım için hepinizden özür diliyorum. Bizler halkımıza yeni anayasa değişikliği konusunda doğru bilgileri veriyoruz. Herkesin siyasi düşünceleri farklı olabilir. Bu siyasi yarışta elimizden geleni yapıyoruz. Ben Fenerbahçeliyim ve spor kulüplerinin yaşadıkları zorlukları biliyorum. Şimdi yeni sisteme şöyle bir örnek vermek istiyorum. Aziz Yıldırım Fenerbahçe’nin Başkanı. Aynı zamanda Türkiye Futbol Federasyonu’nun da başkanı, Tahkim Kurulu’nun da başkanı. Şimdi durum böyleyken Fenerbahçe şampiyon olamazsa, Aziz Yıldırım başkanı olduğu bütün kurumları dağıtabilir mi? Dağıtamaz mı? İşte bizlerinde önüne getirilmek istenen sistem budur. Kararı siz değerli halkımıza bırakıyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.