DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SAYIN VALİMİZ HASAN BASRİ GÜZELOĞLU’NUN

SAYIN VALİMİZ HASAN BASRİ GÜZELOĞLU’NUN

 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Değerli Kocaelililer,

            19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı milletçe, genci ve yaşlısıyla birlik ve dayanışma içinde gururla kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Büyük zafere giden yolda ilk adımın atıldığı bu anlamlı günde hepinize en içten dileklerimi sunuyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutlarımız canlandıran, kaderimizi değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir adımdır. Samsun’da alevlenen özgürlük ateşi Anadolu’nun dört bir tarafına umut ışığı olmuştur. Türk Milleti’nin yokluklar ve imkânsızlıklar içerisinde, tükenmeyen gücünü, kudretini tüm dünyaya ispatladığı, gür sesi ile yankılar uyandırdığı önemli bir gündür.

Bu yönüyle 19 Mayıs, bağımsızlığımız adına bir dönüm noktası olmuş, Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet’in ilanı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin tarih sahnesinde güçlü bir biçimde yerini almasının yolunu açmıştır.

İstiklal Mücadelesinin başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs’ın aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, gençlerimize duyduğumuz güvenin ve onlara düşen büyük sorumluluğun da göstergesidir.

Geleceğimizin teminatı, varlığımızın garantisi sevgili Gençler;

            Bu emaneti korumak, daha da yüceltmek, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak için sizler çok çalışmalısınız.

Sizlerin, ideallerinin peşinden kararlılıkla giden, vatanını seven, ahlaklı, özgüvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur.   Varlığınız ve dinamizminiz ülkemize değer katmaktadır. Doğru ve kararlı adımlarla Türkiye’yi geleceğe taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Büyük bedeller ödenerek, güçlükler içerisinde kurulan Cumhuriyetimizi korumak, yeni eserlerle güçlendirmek en önemli göreviniz ve idealiniz olmalıdır.

Türk gençleri olarak, çalışmalarınız, duyarlılığınız ve kararlılığınızla atalarımızın sizlere duyduğu güvene layık olacağınıza inanıyoruz.

Sizleri seviyor, sizlere güveniyor ve sizlerle gurur duyuyoruz. Bu vatan, bu bayrak ve bu bayram sizindir ve sizlere emanettir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Kurtuluş Savaşı kahramanlarını ve tüm şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı kutluyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum

 

                                                                                  Hasan Basri GÜZELOĞLU

                                                                                                   Kocaeli Valisi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.