DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

ASKER OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADILAR

ASKER OLMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADILAR

Engelli gençler bir gün asker oldular

 

8-12 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında askerlik vazifelerini yerine getiremeyen 96 engelli vatandaşımız Gölcük Deniz Ana Üssü Donanma Komutanlığı bir günlük üniforma giyerek askerlik yeminlerini ederek temsili askerlik faaliyetlerini yerine getirdiler.

96 engelli genç askerlik yemini etti

8-12 Mayıs Engelliler Haftası askerlik vazifelerini yerine getiremeyen vatandaşlarımıza her sene düzenlenen temsili askerlik programı Gölcük Deniz Ana Üssü Donanma Komutanlığı’nda gerçekleşti. Bu sene ki temsili askerlik programına 96 engelli vatandaşımız ve aileleri katıldı.

Küçükatay, “Askerlik vazifesi en kutsal görevdir”

Program İstiklal marşımızın okunması ile başladı. Daha sonrasında Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Baybars Küçükatay konuşma yaptı. Konuşmasında Küçükatay, “ Gölcük Ana Üs Komutanlığı tarafından icra edilecek engelli vatandaşların bir günlük temsili askerlik uygulamasına hoşgeldiniz. 8-12 Mayıs tarihleri arasında ki engelliler haftasında engelli vatandaşlar için düzenlenen bir günlük temsili askerlik uygulaması münasebetiyle, ülkemizin çeşitli birliklerinde farklı bir askerlik heyecanı yaşanmaktadır. Anayasamızın 72. Maddesinde vatan hizmeti her türlü hakkı ve görevi olan düzenlenmiştir. Sizlerde engeliniz nedeniyle bugüne kadar getiremediğiniz askerlik vazifenizi az sonra silah, bayrak ve namusunuz üzerine yemin ederek yerine getirecek ve gerektiğinde vatanı için canını seve seve feda edeceğinize söz vereceksiniz. Şanlı tarihi boyunca vatanı ve milletinin bölünmez bütünlüğü uğruna vermiş olduğu binlerce şehit ve gazi ile bağımsızlık ve hürriyetin temsili olmuş, hatta bu özelliği sayesinde bağımsızlık mücadelesi veren milletlerin sembolü haline gelen yüce Türk milleti şanlı ordusu sayesinde adını tarihe altın harflerle yazdırmıştır. İşte sizlerde biraz sonra edeceğiniz yeminde bu ordunun birer neferi olacaksınız. Askerlik Türk milleti için bir onur meselesidir. Askerlik vazifesi en kutsal görevdir. Bu görevi yerine getiren her birey bunun haklı gururunu ömrü boyunca taşır. Biz askerlerin hayata bakışını simgeleyen bir söz vardır. “Her Türk asker doğar” sizlerde az sonra edeceğiniz yemin ile zaten asker doğmuş bir kişi olarak kutsal vatan hizmetinizi yerine getirmiş olacaksınız. İnanıyoruz ki yarın size ihtiyaç duyulduğunda bu yemini eden her Türk genci gibi canınızı seve seve bu vatan uğruna feda etmekten çekinmeyeceksiniz. Son olarak siz değerli gençlere yaşama sımsıkı sarılmayı içinizde ki umudu hiç bir zaman kaybetmemeyi ve hayata tutunma adına gayret göstermeyi öğütler. Askerlikten sonraki yaşamınızda sağlık ve mutluluklar temenni ederim” dedi.

Törenin sonunda terhis belgeleri verildi

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Baybars Küçükatay’ın konuşmasından sonra giydikleri asker üniformaları ile engelli vatandaşlarımız silah, bayrak ve namusları adına askerlik yeminlerini ederek bir günlük temsili askerlik vazifelerini yerine getirdiler. Yemin törenini ardından bir günlük askerler komutanlarıyla bol bol hatıra fotoğrafı çekildiler. Törenin sonunda engelli vatandaşlarımıza terhis belgeleri verilerek program sonlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.