DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Ayvalı Baklava Kartepe´ye Ödül Getirdi

Ayvalı Baklava Kartepe´ye Ödül Getirdi

Türk ve Dünya Mutfağına yönelik teorik ve pratik eğitim veren Kartepe Belediyesi Kar-Mek Aşçılık kursu kursiyerleri finale kaldıkları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi “Yemekte Şehrin Bilgileri” yarışmasından ödülle döndü. Kartepe Belediyesinin 2 yıl önce ilk kez faaliyete geçirdiği Aşçılık kursunda eğitim alan kursiyerler, aldıkları eğitim ile yeni lezzetler öğrenirken, yemek konusunda edindikleri bilgilerin karşılağını da ödülle taçlandırdılar. Kartepe’nin başarılı aşçılarının heyecanlı bekleyişi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Kocaeli yöresel yemek yarışmasında ödül alan yemeklerin açıklanması ile son buldu. Yarışmada Kar-Mek Aşçılık kursiyerlerinden Cevriye Kaya “En Yöresel Tatlı” kategorisinde üçüncülük ödülünü alırken, Zahide Durmuşoğlu da Pilav kategorisinde jüri özel ödülüne layık görüldü. Kartepe’nin meşhur ayvasıyla yapılan “Ayvalı Baklava”  jüri üyeleri ve yarışmacılardan büyük alkış aldı.

421 yarışmacının katıldığı ve bu yıl ilki düzenlenen yarışmada finalistler “En Yöresel Ana Yemek”, “En Yöresel Hamur İşi”, “En Yöresel Tatlı”, “En Yöresel Yemek Hikayesi”, “En Yöresel Çorba”, “En Yöresel Erişte ve Pilav”, “En Yöresel Yemek Hikayesi”, “En Yöresel Salata”, “En Yöresel Kışlık Konserve ve En Yöresel Tat” kategorilerinde yarıştı. Kartepe’nin yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla yarışmaya katılan ve başarı göstererek finale kalan Kar-Mek Aşçılık kursiyerleri de yıl boyunca almış oldukları teorik ve pratik bilgileri de jüri üyelerinin beğenisine sunma imkânı buldu.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.