DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Bakanlık’tan İZAYDAŞ’a bir belge daha

Bakanlık’tan İZAYDAŞ’a bir belge daha

Büyükşehir Belediyesi kuruluşlarından İZAYDAŞ yeni bir yeterlilik belgesi daha aldı

İZAYDAŞ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “Toprak Kirliliğinin Kontrolü ve Noktasal Kaynaklı Kirlenmiş Sahalara Dair Yönetmelik Yeterlilik Belgesi” ile belgelerine bir yenisini daha ekledi.

TECRÜBE VE BİRİKİM

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İZAYDAŞ, 20 yıllık tecrübesi, üstlendiği misyon ve kamu sorumluluğu ile sahip olduğu belgelere belge eklemeye devam ediyor. Daha önce ISO 9001, ISO 10002, ISO 14001, ISO 50001 ve OHSAS 18001 yönetim sistemi belgeleri ile 17025 ve 17043 akreditasyon belgelerine sahip olan İZAYDAŞ, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Toprak Kirliliğinin Kontrolü ve Noktasal Kaynaklı Kirlenmiş Sahalara Dair Yönetmelik Yeterlilik Belgesi’ni de almaya hak kazandı.

BEŞ YIL GEÇERLİ

2011 yılında Resmi Gazetede yayınlanan tebliğ ile toprak kirliliği oluşan sahalarda gerekli raporları hazırlamak ve faaliyetleri yürütmek amacıyla İZAYDAŞ, 06.04.2017 tarihinden itibaren beş yıl geçerli olmak üzere yeterlilik belgesini aldı.

YÖNETMELİĞİN AMACI

Toprak Kirliliğinin Kontrolü ve Noktasal Kaynaklı Kirlenmiş Sahalara Dair Yönetmelik 2015 yılında yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin amacı; Alıcı ortam olarak toprağın kirlenmesinin önlenmesi, kirlenmenin mevcut olduğu veya olması muhtemel sahaları ve sektörleri tespit etmek, kirlenmiş toprakların ve sahaların temizlenmesi ve izlenmesi esaslarını sürdürülebilir kalkınma hedefleriyle uyumlu bir şekilde belirlemektir. Toprak kirliliği potansiyeli bulunan, yönetmelikçe belirlenen faaliyetleri gerçekleştiren işletmeler, sahaları ile ilgili genel bilgilerin toplanması amacıyla hazırlanmış olan ön bilgi formlarını doldurmaya başlamışlardır. Oluşturulan bu envanter bilgi sitemi ile Türkiye’nin  kirlilik haritası oluşturulacak ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün değerlendirmesi sonucu şüpheli olarak belirlenen sahalar İZAYDAŞ gibi yeterlilik belgesi almış olan firmalar tarafından temizlenmesi sağlanacaktır.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.