DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Doğduğumuz ve yaşadığımız şehirler kıymetlimizdir’’

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Doğduğumuz ve yaşadığımız şehirler kıymetlimizdir’’

Başkan Karaosmanoğlu, İnterteks Fuarında gerçekleştirilen “Rize Tanıtım Günleri” kapsamında stantları tek tek gezdi. Rize’den gelen konuklarla yakından ilgilendi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İnterteks Uluslararası Fuar alanında gerçekleştirilen “Kocaeli Rize Tanıtım Günleri” açılışına katıldı. Stantları tek tek gezen ve Rize’den gelen konuklarla yakından ilgilenen Başkan Karaosmanoğlu, “Rize’mizin havasını Kocaeli’ye taşıyan kıymetli kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Doğduğumuz ya da yaşadığımız şehirler, kültürlerimizi oluşturan vatan toprağının bir parçası oldukları için kıymetli ve değerlidir. Rize de bizim değerlimiz, kıymetlimizdir” dedi.

FARKLI BİR ATMOFSER

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Rize Milletvekilleri Hasan Karal, Hikmet Ayar ve Osman Aşkın Bak ile AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün’ün yanısıra çok sayıda davetlinin açılışında hazır bulunduğu “Kocaeli Rize Tanıtım Günleri” farklı bir atmosfer yaşamak isteyen Kocaeli’leri bekliyor.

“ASLIMIZI, NESLİMİZİ, NEREDEN GELDİĞİMİZİ HİÇ UNUTMADIK”

Açılış ve protokol konuşmalarının ardından stantları gezen ve buradaki konuklarla sohbet eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yöresel ürünlerden bilgi aldı. Aynı zamanda Rize’den getirilen Atmaca ile de fotoğraf çektiren Karaosmanoğlu burada, “Ben Kocaeli’nde Rize’nin bir ilçesi gibi olan Yuvacık’ta doğdum, büyüdüm. Rize kültüründe yetiştim. Aslımızı, neslimizi, nereden geldiğimizi hiç unutmadık, unutmuyoruz” ifadelerini sarf etti.

“YURDUMUZDAN BİR ÇAKIL TAŞI DAHİ KOPARAMAZLAR”

Çayından yöresel yemeklere kadar birçok ürünün tanıtıldığı fuarda, dost sohbetlerine devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “ Kocaeli hem Marmara’ya, hem Karadeniz’e kıyısı olan bir kent. Bizler aynı toprak parçası içerisinde birbirine kenetlenmiş birer tuğla gibiyiz. Bu tuğlaların birleşimiyle tek olmuşuz, bir olmuşuz. Ortak değerlerimizle, milli varlığımızla giderek güçlenen bir milletiz. Dünyanın hiçbir yerinde değerlerine, kültürüne bu denli sahip çıkan başka bir millet yok. Çok şükür ki çok sağlam bir harcımız var. Bunca yıkıcı çalışmaya rağmen hainler yurdumuzdan bir çakıl taşı dahi koparamadılar, koparamazlar” vurgusu yaptı.

“DEĞERLERİMİZE SAHİP ÇIKIP KORUMAMIZ GEREKİYOR”

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap ile doğal yayık ayranı yapımına katkı sunan Karaosmanoğlu, Rize’nin ilçe belediye başkanları ile yakından ilgilendi. Kendisine verilen hediyeleri kabul eden ve yöresel ürünlerle eşyaların yapımını inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, bu gibi organizasyonların birlik ve beraberliğe olan katkısını da hatırlattı. Nesillerdir yıkılmıyoruz, kimse de yıkamaz, yıkamayacak da ifadelerini stant ziyaretlerinde belirten Karaosmanoğlu, “Düzenlenen bu tür organizasyonlar da bir arada yaşama kültürümüze olumlu katkı sağlıyor. Yemek olsun, kıyafet olsun, halk oyunları olsun tüm kültürler birbirinden izler taşıyor. Bu izler tarihimizi nasıl ki aydınlatıyorsa geleceğimize de ışık tutacak. Bu yüzden değerlerimize sahip çıkıp korumamız gerekiyor” diye konuştu.

“KENTİMİZE SAHİP ÇIKALIM, DEĞERLERİMİZİ HER DAİM KORYALIM”

Hemşehri derneklerinin ülke değerlerine sahip çıkılması anlamda çok ulvi bir görev üstlenmiş olduğunu da belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Rize günleri ile bu değerler bugüne ve geleceğe taşınıyor. Hatıralarımız taze kalıyor. Kocaeli’nde bir kültür hafızası oluşuyor. Rize’mizin değerlerini Kocaeli sınırlarına taşıyan kültürümüzü gelecek nesillere aktaran Rizeliler Dernek Başkanımız Osman Çakır ve yönetimine teşekkür ediyorum. Ve son olarak şunları da belirtmem gerekir ki toprağı Karadeniz gibi kokan kentimize sahip çıkalım, değerlerimizi her daim koruyalım” dedi. Başkan Karaosmanoğlu daha sonra stantların arasında büyük ilgi gören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çay toplarken fotoğrafın uyarlamasında bir hatıra fotoğrafı da çektirmeyi de ihmal etmedi.

7 MAYIS’A KADAR AÇIK OLACAK

Stantlarda Rize’nin önemli tarihi ve turistik değerlerinin maketleri, bütün el sanatları ve atölyeleri tanıtım gününde görülebilecek. Özel tanıtım etkinliğinde Rize’nin yöresel ürünleri satışa sunulacak, ikramlar yapılacak. Rize tanıtım günleri 7 Mayıs Pazar gününe kadar açık olacak.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.