DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Körfez’de Aziz Sancar’lar yetişiyor’’

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Körfez’de Aziz Sancar’lar yetişiyor’’

Başkan Karaosmanoğlu, Körfez Atatürk Anadolu Lisesi’nde yapılan Bilim Fuarı’na katıldı. Öğrencilere, “Hayallerinizi büyük kurun, çalışın ve azmedin” dedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Atatürk Anadolu Lisesi’nin düzenlediği ve TÜBİTAK’ın desteğiyle yapılan Bilim Fuarı’na katıldı. Öğrencilerin ürettikleri düzenekleri ve projeleri yakından inceleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Geçmişten günümüze bir değerli bilim insanı milletimiz arasından çıkmıştır. İnanıyorum ki Türk akademisyen, biyokimyager, moleküler biyolog ve Nobel ödüllü bilim insanı yeni Aziz Sancar’lar Körfez’den çıkacak ve yetişecek. Ülkemiz siz gençlerin dinamizmine ve çalışkanlığına büyük ihtiyaç duyuyor” dedi.

“HAYALLERİNİZİ BÜYÜK KURUN, ÇALIŞIN VE AZMEDİN”

Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Okul Müdürü Sakdık Akar, öğretmenler ve öğrencilerin de katıldığı Bilim Fuarı’nda Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Edebiyat, Coğrafya, Tarih, Felsefe, Bilgisayar derslerinde öğrencilerin hazırlamış olduğu 20 adet proje sergilendi. 770 öğrencisi bulunan Körfez Atatürk Anadolu Lisesi’ndeki fuarda ayrıca Matematik alanında tematik sınıfı, resim ve müzik sınıfının da açılışı Başkan Karaosmanoğlu ve beraberindeki heyet tarafından gerçekleştirildi. Öğrencilerle olan sohbetlerinde gençlere, “Hayallerinizi büyük kurun, çalışın, azmedin. Çünkü geleceğin dünyasını sizler şekillendireceksiniz. Sizlerin başarılı, sorgulayan üreten bireyler olmanız için uğraşıyoruz. Sizlere destek olmak ve rehberlik etmek bizlerin görevidir” diye konuştu.

“TÜM DÜNYAYA HAYKIRMANIZI İSTİYORUM”

Sizlerin ufkunu açacak, dünyanın insanca gelişimine katkı sağlayacak bireyler olmanızı arzu ediyoruz” ifadelerini de kullanan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Ayrıca sizlerden, ırk, dil, din ayrımı yapmaksızın farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğunu tüm dünyaya haykırmanızı istiyorum. Bununla birlikte Büyükşehir olarak sizler için projelendirdiğimiz Kılavuz Gençlik Projemiz, üniversite hayallerinize katkı sağlayacağını inanıyorum” vurgusu da yaptı. Yeni açılan Matematik alanında tematik sınıfı ve müzik sınıfında öğrencilerle birlikte vakit geçiren Başkan Karaosmanoğlu, Kocaeli Bilim Merkezi’nin de öğrencilerin hizmetinde olduğunu da hatırlattı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.