DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Şehitlerimize sahip çıkıyoruz’’

Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Şehitlerimize sahip çıkıyoruz’’

 Başkan Karaosmanoğlu, Kandıra Beylerbeyi Köyü Anıt Yapımı ve Şehitleri Anma Gününe katıldı. Karaosmanoğlu konuşmasında “Güçlü bir milletin torunlayız. Rabbim birliğimizi ve beraberliğimizi daim etsin” dedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra Beylerbeyi Köyü Anıt Yapımı ve Şehitleri Anma Gününe katıldı. Kandıra Kaymakamı Mehmet Soğukpınar, Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, AK Parti Kandıra İlçe Başkanı Yunus Özder ve çok sayıda vatandaş katıldığı anma gününde konuşan Başkan Karaosmanoğlu, “Ülkemizde artık insanına değer veren yönetimler işbaşındadır. Şehitlerimize bizler yerel yönetimler olarak sahip çıkıyoruz ve değer veriyoruz. Görevimiz insanımızı yüceltmek ve kalkındırmaktır” dedi.

YENER, “GEREKİRSE CANIMIZI VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Beylerbeyi şehitlik anıtı açılışı öncesi kuran Kerim okunurken, edilen duaların ardından ilk konuşmayı gerçekleştiren Beylerbeyi Muhtarı Musa Yener, “1875 yılında kurulan köyümüz bugüne kadar çok sayıda şehitlerimiz olmuştur. İşte bunların en sonuncusu Jandarma Binbaşı Yavuz Sonat Güzel’dir. Bu topraklarda her daim var olacağız. Bayrağımız ve vatanımız için gerekirse canımızı vermeye devam edeceğiz” ifadelerini sarf etti.

KÖKEN, “KUTLU YÜRÜYÜŞÜNDE HEPİMİZİN GÖREVİ VAR”

Beylerbeyi köyünde ki park ve anıtın kazandırılmasından dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı için başkanımıza teşekkür ediyorum diyen Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken’de, “Beylerbeyi köyünde olduğu gibi 81 ilde binlerce şehidimiz var. Türkiye’nin kutlu yürüyüşünde hepimizin görevi var. Ülke olarak çok kritik süreçlerden geçtik. Şehitlerimiz, bu aziz vatanımızın sonsuza dek sürmesi için canlarını feda ettiler. Bu mücadele zordur maneviyatımız önemlidir. Allah bizlere güç versin. Birlik ve beraberliğimizi daim etsin. Güçlü bir milletin torunlarıyız” ifadelerini sarf etti.

KARAOSMANOĞLU, “ŞEHİTLERİMİZİN HATIRASINI UNUTMAYACAĞIZ”

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’da konuşmasında, “Ülkemiz artık ve insanına değer veren yönetimler işbaşındadır. Şehitlerimize bizler yerel yönetimler olarak sahip çıkıyoruz ve değer veriyoruz. Görevimiz insanımızı yüceltmek ve kalkındırmaktır. Devletimize, ülkemize, şehitlerimize çocuklarımıza, sandığa ve demokrasimize sahip çıkıyoruz, çıkmaya devam edeceğiz. Dimdik ayaktayız. Şehitlerimizin hatırasını unutmayacağız” dedi. Aziz şehitlerimizin anısını sonsuza kadar yaşatmak üzere kurduğumuz bir hatıra niteliğindeki bu anıt parkın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum açıklamasını da yapan Karaosmanoğlu, “Şimdi, gözlerimiz nemli, kalbimiz muhabbetle, minnetle dolu. Burada kuracağımız hiçbir cümle, söyleyeceğimiz hiçbir kelime, şehitlerimizin aziz hatırasını anlatmaya kâfi gelmeyecektir” ifadelerini de sarf etti.

“ŞEHİTLERİMİZİN HERBİRİ TEK BAŞINA BİR KAHRAMANDIR”

Şehitler bu ülkenin ruhudur, canıdır diyen Karaosmanoğlu, “Onlar cesarettir, feragattir, imandır, Sevginin, vatan sevgisinin doruk noktasıdır. Dünyadaki hiçbir makam, hiçbir mevki bununla ölçülmez, ölçülemez. Biz bilmesek de, onlar bizden daha diridir, daha canlıdır. Bizler de şehitlerimizin aziz hatıraları önünde,

saygıyla eğiliyoruz. Onların o tertemiz hatıraları biz durdukça, ülkemiz var oldukça, dünya döndükçe elbette yankılanacak ve yaşayacaktır. Bu ülkenin birlik ve bütünlüğünü, vatan için, millet için can veren şehitlerimize borçluyuz. Biliyorum ki, onlar için yapacağımız hiçbir anıt, bu borcu ödemeye kafi gelmeyecektir. Biliyorum ki, millet için canını feda eden Mehmetçiğimiz aynen Bedrin Aslanları gibiydi. Bunun için, Aziz şehitlerimizin her biri tek başına bir kahramandır. Bir abidedir, bir anıttır” diye konuştu.

“TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUM”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak Beylerbeyi’nde yaptığımız bu güzel anıt da; Bu hislere ve bu duygulara tercüman olmak için, Çok güzel bir vesiledir, vurgusu da yapan Karaosmanoğlu, “Evlâdını, Peygamber ocağına, asker ocağına; vatanına milletine kurban olsun diye kına yakarak gönderen o yüce duygunun ve imanın eseridir. O duygularla evlât yetiştiren, asker yetiştiren analar oldukça; bu vatan var olmaya, Dünyaya öncü ve örnek olmaya devam edecektir. Allah hepinizden razı olsun. Aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimiz, emanetleriniz, emanetimizdir. Hamdolsun, emanetin ne demek olduğunu gayet iyi biliriz. Ruhumuz da gönlümüz de sonuna kadar herkese açıktır. Bu aziz vatan ve bu yüce millet sizleri asla unutmayacaktır. Bu güzel anıt park, bu şehitler abidesi bundan sonra bu bölgenin kentimizin yıldızı olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı. Konuşmaların ardında edilen duaların ardından gerek park ve anıt törenle açıldı.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.