DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

BİN GENÇ TEVFİK HOCA CAMİİNDE BULUŞTU

BİN GENÇ TEVFİK HOCA CAMİİNDE BULUŞTU

Gençler cami sohbetinde bir araya geldi

Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA) Gölcük İlçe Temsilciliğinin her ay düzenlediği ‘Gençlik Camide Buluşuyor’ etkinliği kapsamında bu ay Metin Balkanlıoğlu Gölcük Tevfik Hoca camiinde ağırlandı.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Kocaeli Temsilcisi Yusuf Yazıcı, Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı ile Gölcük halkından yoğun katılımın olduğu programa Eyüp Sultan Kuran Kursu Hatibi Adem Seymen’in Kuranı Kerim tilavetiyle başlandı.

Vakfın gençlere yönelik başlattığı proje kapsamında, gençlerle camide bir araya gelen İlçe Temsilcisi Av. Samet Genç, burada yaptığı konuşmada, “Gençlik Camide Buluşuyor” çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Genç; ezan, bayrak, milletin ne kadar önemli olduğunu idrak edebilen şuurlu bir nesil arzusuyla, gençlerin coşkusunu harekete geçirmek istediklerini söyledi.

Balkanlıoğlu: “Gençlerimizin cami ve cemaatle, ibadetle, mabetle buluşması bizleri bir başka sevindiriyor”

Gölcük’e daha önce de defalarca geldiğini vurgulayan Abdulmetin Balkanlıoğlu ise, Gölcük Depreminde hayatını kaybedenleri anarak sohbetine başladı. Balkanlıoğlu: “Gençlerimizin cami ve cemaatle, ibadetle, mabetle buluşması bizleri bir başka sevindiriyor. Çünkü aidiyet şuurunun, mensubiyet duygusunun oluşumunda camiinin, mabedin çok önemli ve anlamlı bir yeri vardır. Bu çağda, 12-20 yaş arasındaki gençlerimizin mabetlere gelmesi, burada kendisini bulması elbette bu mabede, bu millete, ülkeye mensubiyet açısından katkılar sağlıyor. 15 Temmuz Darbe girişiminde işte bu gençler tankların önüne yattı, o bakımdan gençlerle beraber olmak bize ayrıca bir gençlik katıyor.” diyerek sohbetine devam etti. Akşam namazı kılınarak başlanan program, Abdulmetin Balkanlıoğlu sohbetinin ardından yatsı namazı ile sonlandırıldı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.