DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

BRAILLE ALFABESİ ÖĞRETİLDİ

BRAILLE ALFABESİ ÖĞRETİLDİ

Öğretmenlere görme engelli öğrencileri için

Görme engelli öğrencilerini daha iyi anlama ve onlara daha verimli olabilmek için Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezinde görme engellilerin alfabesi olan braille alfabesini öğren için gelen öğretmenlere verilen kursun son ayağı olan öğrencilerini yakından tanımaları için seminer verildi.

Semineri Engin Yılmaz ve eşi Sevda Bosbey Yılmaz verdi

Görme engelli öğrenciler ve öğretmenlerine büyük kolaylık sağlayacak olan braille kursunun son bölümünde öğretmenler Engelsiz Yaşam Merkezi’nde seminer verildi. Semineri doğuştan görme engelli olan ve İstanbul’da  Engelsiz Erişim Derneği Başkanı Engin Yılmaz ve Eşi Engelsiz Erişim Derneği üyesi Sevda Bozbey Yılmaz verdi.

Seminerde görme engelli öğrencilere ne şekilde davranılması gerektiği anlatıldı

Seminerde öğretmenlere görme engelli öğrencilere nasıl yaklaşılması gerektiği, karşılarına çıkabilecek öğrenci türlerini ve onlara ne şekilde yaklaşılması gerektiğini, nasıl bir yol çizilmesi gerektiğini anlattılar. Okullarda görme engelli bir öğrencinin her eksikliğini yardımla yada onun yerine yapmak yerine, okul hayatını ne şekilde kolaylaştırabilinir, okul hayatında yapabileceği işleri ve okul içerisini ona tanıtarak kendi başıma nasıl hareket edebileceği konusunda bilgiler verildi. görme engelli bir öğrenciye onun herhangi bir öğrenciymiş gibi davranılması gerektiğini anlattılar. Engin Yılmaz ve Sevda Bozbey Yılmaz okul hayatları boyunca okul arkadaşları ve öğretmenleri ile aralarında geçen güzel ve pek hoş olmayan anılarını anlatarak öğrencilerin aynı durumlara düşmemeleri için bilgiler verdiler.

Öğrencileri hazıra değil hayata alıştırmak gerekiyor

Sosyal Hizmetler Uzmanı olan ve seminere katılan Cemile Sönmez, “ burada anladığım, bize öğretilen bir bir kavram var. Bir dilenciye sürekli yardım edersek bu onu daha da tembelleştirir ve hazıra alıştırır. Bir söz vardır; “bana balık verme balık tutmayı öğret” sözü gibi bizlerde görme engelli öğrencilerin her ihtiyaçlarını karşılamak yerine onun eksikliğini bilmek ve hayatını nasıl kolaylaştırırız ve kendi işini nasıl daha kolay yapabilir bunu uygulamamız gerekiyor” dedi.

Önerbay, Yılmaz çiftine semineri gerçekleştirdikleri için teşekkür etti

Seminerin sonunda Engelliler Derneği Yönetim üyesi ve Görme Engelliler Komisyon başkanı Mevlüt Önerbay, “ Engelsiz yaşam Merkezi’nde öğretmenlerimize braille alfabesi kursu olan okul öğretmenlerine, projenin son ayağı olan eğitim verilecek öğrencilere nasıl yaklaşılması gerektiği ve nasıl eğitilip topluma kazandırılabilir konulu bir seminer düzenledik. Seminerde öğretmenlerimize görme engelli öğrencilerine ne şekilde yaklaşması gerektiği ve onu normal insanlar gibi sorumluluğunu eline alması için yapmaları gereken konular ve eğitim metodları anlatıldı. Semineri veren Engin Yılmaz ve eşi Sevda Bozbey Yılmaz gerçekten çok değerli iki arkadaşımız bizleri kırmadı ve semineri vermek için geldiler. Ben kendilerine bizleri kırmayıp buralara kadar geldikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Semineri veren Engin Yılmaz kimdir?

1979 yılında doğmuştur. Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerini Çift Ana Dal öğrencisi olarak bitirdikten sonra, Bilişsel Psikoloji alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Ardından da 2015 yılında Boğaziçi Üniversitesi Yetişkin Eğitimi Alanında doktorasını tamamlayan Yılmaz, aynı zamanda Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı GETEM’in direktörlüğünü yürütüyor. Ayrıca doktorasını tamamladıktan sonra, üniversitelerde kısmi zamanlı olarak engellilik üzerine dersler veriyor. Bunların yanı sıra, Engelsiz Erişim Derneği Başkanı. Sesli Betimleme Derneği’nde de aktif çalışmalarına devam ediyor. Engelsiz Erişim Derneği bünyesinde yer alan EEEH derginin yazarlarındandır.

Semineri veren Sevda Bozbey Yılmaz kimdir?

10 Şubat 1979 Bayburt doğumlu. 2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü bitirdi. 2010 yılından bu yana Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku alanında yüksek lisansını sürdürüyor. 2006 yılında Türk Hava Yollarında ilk kör çağrı merkezi çalışanları arasında yer aldıktan sonra, aynı kurumun müşteri ilişkileri departmanında müşteri ilişkileri uzmanı olarak görev yapmaya başladı. 2014 yılından bu yana ise THY’de Ekip Planlama Başkanlığı’na bağlı Kokpit Planlama Müdürlüğü’nde  Planlama Uzmanı olarak çalışıyor Bireysel olarak müzikle de ilgileniyor ve bu kapsamda çeşitli korolarda yer aldı ve ayrıca bireysel konserler verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.