DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Büyükşehir’in ‘’Taşınmaz bilgi sistemi’’ ilgi gördü

Büyükşehir’in ‘’Taşınmaz bilgi sistemi’’ ilgi gördü

Büyükşehir Belediyesi, uyguladığı Taşınmaz Bilgi Sistemi hakkındaki tecrübelerini diğer belediyelerle paylaştı

 Türkiye’deki Büyükşehir Belediyeleri ile Su ve Kanalizasyon İdarelerinin katılımıyla, Antalya’da “Taşınmaz Bilgi Sistemi Çalıştayı” yapıldı. Antalya Belek Spice Hotel’de gerçekleştirilen çalıştayda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığı, kullandığı “Taşınmaz Bilgi Sistemi Programı” ile belediyelerin sorumluluğundaki taşınmazların idaresi ve yönetimi konusundaki tecrübelerini paylaştı.

 SİSTEM ANLATILDI

Taşınmaz Bilgi Sistemi, Coğrafi Bilgi Sistemi desteği ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait taşınmazların kanunlar ve mevzuatlar çerçevesinde kayıt altına alınması ve idare edilmesini sağlıyor. Sistem, taşınmazların ve taşınmazlar ile ilgili işlemlerin harita destekli tematik gösterim ve grafik analizlerle yapılarak, çıkan verilerin raporlanmasını gerçekleştiriyor

ANLIK TAKİP EDİLEBİLİYOR

Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı tarafından devreye alınan uygulama, yetki ve sorumluluk dâhilindeki taşınmaz devri, tahsisi, ihale yolu ile satışı, lojman tahsisi, kiralama ve ecri misil gibi işlemlerin mekânsal veriler üzerinden süreç bazlı olarak yürütülmesi için kuruldu. Sistemde, taşınmazların kayıt altına alınma işlemleri, ilgili müdürlüklerin yaptığı tüm iş ve işlemler, web sitesi üzerinden anlık olarak takip edilebiliyor. Buna bağlı olarak, yürütülen işlemlere ilişkin sonuçlara da daha kolay ulaşılabiliyor.

PLAKET VERİLDİ

Taşınmaz Bilgi Sistemini başarıyla uygulayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaptığı sunum ile sistemi diğer Büyükşehir Belediyeleri ve Su ve Kanalizasyon idarelerine anlattı. İlgiyle takip edilen sunumda Büyükşehir Belediyesi yetkililerine merak edilen konularda sorular soruldu. Program sonrasında Büyükşehir Belediyesi’ne katılımlarından ve tecrübelerini paylaşmalarından dolayı NetCAD Yazılım A.Ş. tarafından plaket takdim edildi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.