DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

CHP Kocaeli Örgütü 1 Mayıs’ta tam kadro alandaydı

CHP Kocaeli Örgütü 1 Mayıs’ta tam kadro alandaydı

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB öncülüğünde yapılan 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramına CHP İl Örgütü tam kadro katıldı.

CHP’lİLER YOĞUN KATILIM GÖSTERDİ

Sabri Yalım Parkı’ndan Anıtpark’a kadar binlerce kişinin coşkuyla yürüdüğü, 1 Mayıs kutlamalarına CHP Kocaeli Örgütü de tam kadro katılarak destek verdi. CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, İl Yöneticileri, CHP Kocaeli Milletvekili Av. Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent, İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ve ilçe yöneticileri, Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar ve yönetimi, Derince İlçe Başkanı Nihat Değer ve yönetimi, Körfez İlçe Başkanı Mehmet Kaçar ve yönetimi, Gençlik Kolları İl Başkanı Murat Erinç ve yönetimi, Kadın Kolları İl Başkanı Sevim Pekyörür ve yönetimi, Gençlik Kolları İlçe Başkanları ve yöneticileri, Kadın Kolları İlçe Başkanları ve yöneticileri, eski il ve ilçe başkanları, eski Kadın Kolları Başkanı Hülya Güreli Yolcubal ve çok sayıda partili de kortej de yerlerini alarak 1 Mayısı coşkuyla kutladılar.

EN KUTSAL KAZANÇ ALIN TERİ İLE KAZANILAN HELAL KAZANÇTIR

1 Mayıs için kısa bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en önemli dayanışma günlerinden biri olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı, emeğe verilen değerin ve gösterilen saygının ifadesidir. “Bugün; hepimiz için, demokrasi ve güvenli bir gelecek için mücadele günüdür. Hepimiz biliyoruz ki emek olmadan hiçbir şey yetişemez. Emeğin önemi, kutsallığı ve ne denli yüce bir değer olduğu anlaşıldıkça; daha paylaşımcı, daha onurlu, ezen ile ezilenin olmadığı, adalet, barış, demokrasi kültürünün egemen olduğu daha güzel bir dünyaya ulaşılacağını düşünüyoruz. Bizler millet olarak; işçinin, emekçinin hakkını alın teri kurumadan verilmesi gerektiğine inanan bir inancın mensuplarıyız. “En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır”. Unutmayalım ki emek sadece 1 Mayıs’lar da hatırlanacak bir değer değildir. Bizim için söz konusu emek ise her gün aynı anlamı taşımaktadır” dedi.
EMEK SADECE 1 MAYIS’TA HATIRLANACAK DEĞER DEĞİLDİR

Bizler millet olarak; işçinin, emekçinin hakkını alın teri kurumadan verilmesi gerektiğine inanan bir inancın mensuplarıyız diyen Sarıbay, “En kutsal kazanç alın teri ile kazanılan helal kazançtır” Unutmayalım ki emek sadece 1 Mayıs’lar da hatırlanacak bir değer değildir. Bizim için söz konusu emek ise her gün aynı anlamı taşımaktadır. Emeğin çıkarının savaşta değil, barışta olduğunu biliyor, savaştan yana hiç bir politikaya onay vermeyeceğimizi haykırıyoruz. Biz daha çok demokrasiyi herkes için hemen istiyoruz. Ülkemizdeki işsizliğe, yoksulluğa, güvencesiz çalışmaya, baskılara karşı çıkıyoruz. Sağlık ve eğitim, sosyal güvenlik hizmetlerinin paralı hale getirilmesine, sosyal devlet uygulamalarının budanmasına, sosyal yardımlarla sınırlı tutulmasına karşı çıkıyoruz” diye konuştu.

ÖZGÜRLÜKÇÜ ADALETLİ BARIŞ İÇİNDE BİR DÜNYA İSTİYORUZ

Bugün ülkemizde emek karşıtı yaklaşımlarla kıdem tazminatlarına göz dikiliyor diyen Sarıbay, “ Asgari ücret düşük tutuluyor. Esnek ve kuralsız çalışma biçimleri egemen kılınmak isteniyor. Taşeron işçiliğini yaygınlaştırma, işçiyi özel istihdam bürosu aracılığıyla kiralama planları yapılıyor. Özelleştirme adı altında talan sürdürülüyor. Şimdiye kadar uygulanan ekonomik ve sosyal politikalarla, işçiler, kamu emekçileri, emekliler, köylüler, esnaf, yani iktisaden güçsüz geniş halk kesimleri bedel ödemek durumunda bırakılıyor. Biz sosyal adalet, eşitlik ve refah istiyoruz. Tüm çalışanlar için insan onuruna yaraşır yaşama koşulları ve sendikal haklar talep ediyoruz. Özgürlükçü, adaletli, barış içinde bir dünya ve ülke istiyoruz. Emekçilerin hak ve özgürlük taleplerine kulak verilmelidir. Emek karşıtı politikaların ekonomik refah ve toplumsal barış getirmeyeceği bilinmelidir” dedi.

1 MAYIS KUTLU OLSUN

1 Mayıs’ta bu helal kazanç üzerine kurulmuş, şiddetin, kavganın, çatışma ve gerginliğin günü değil, birliğin, beraberliğin, dayanışmanın, mücadelenin, barışın, kardeşliğin ve baharın günü olmalıdır diyen Sarıbay, “ Türkiye genelinde yapılacak kutlamaların, barış, huzur ve sağduyu içerisinde gerçekleştirilmesi hepimizin ortak arzusudur. Gerek sendikalarımızın gerekse işçilerimizin sosyal diyalog içerisinde uzlaşmacı ve katılımcı bir anlayışla toplumsal barışımızı güçlendirme yolundaki çabaları demokrasi kültürümüzün gelişmesine büyük katkılar sağlayacaktır. Tüm bu düşünceler doğrultusunda; emeğini alın teriyle birleştiren, emekçilerin, işçilerin, üretimde ve toplumsal yaşamda tüm etkinlikleriyle yaşamı yeniden üretenlerin, toplumsal özgürlük gayesini paylaşanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, tüm emekçilerin 1 Mayıs’ın coşku, dayanışma ve kardeşlik içerisinde kutlanmasına katkıda bulunacağına olan inancımla, tüm kalbimle selamlıyorum.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.