DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

CHP’de ilk danışma Derince Kadın Kolları’nda PARTİLİLERE TEŞEKKÜR EDİLDİ

CHP’de ilk danışma Derince Kadın Kolları’nda  PARTİLİLERE TEŞEKKÜR EDİLDİ
14.05.2017
938
A+
A-

CHP’de ilk danışma Derince Kadın Kolları’nda

PARTİLİLERE TEŞEKKÜR EDİLDİ

Kongre takvimi açıklanan CHP’de danışma kurulu toplantıları da yapılmaya başlandı. CHP’de ilk danışma kurulu Derince Kadın Kolları tarafından yapıldı. İlçe Binasında gerçekleşen Derince Kadın Kolları danışma kuruluna CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, İl Yöneticisi Sabriye Şahin, Kadın Kolları İl Başkanı Sevim Pekyörür, Derince İlçe Başkanı Nihat Değer ve çok sayıda partili kadın katıldı.

SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Danışma Kurulunda ilk olarak divan oluşturuldu. Divan Başkanlığına Songül Kaya, divan üyeliklerine Mayşeker Karaçay ve Aygül Fırat seçildi. Ardından Derince Kadın Kollarının görev de oldukları süre içerisinde yaptıkları çalışmalar slayt gösterisi ile katılımcılara sunuldu.

DESTEKLERİNİZ BİZE GÜÇ VERDİ

Danışma Kurulunun açılış konuşmasını yapan Derince Kadın Kolları İlçe Başkanı Songül Kaya, “16 Nisan tercihinde sandıklardaki “ Hayır” larımız ortak emeğin ürünü olduğu bilincindeyiz. “Hayır”larımızı çoğaltarak güçlendirilmiş Demokratik Parlamenter Sistemi işler hale getirmek gibi bir amacımız var. Bütün olumsuzluklara rağmen kadınlar direngen ve iyimser yapılarıyla mücadeleye katkı sunmak için çaba harcamaktadır. Bizler değerlerimiz uğruna kaybında gözyaşı dökmektense varlığında uğruna kan döken kadınlarız. Şahsiyetli bir yaşam, onurlu bir gelecek için duvarların ardına saklanmayacak, alanlardan elimizi eteğimizi çekmeyeceğiz. Bilinmelidir ki bizler demokrasi ve halk mücadelesine omuz verdikçe etekleri tutuşacak huzursuz olacaklardır. Geride bıraktığımız referandum sürecinde bir rejim hesaplaşması beklentisinde olanlar kaybettiler. Kazanan halk oldu. Derince hayır oylarının en yüksek olduğu ikinci ilçe oldu. Zaferin ışığını gördük. Yürünecek uzun yolun umudu içimizde. Yüreğimizi ortaya koyduğumuz bu uğurda destekleriniz bize her zaman güç her zaman ümit verecektir” dedi. Kaya konuşmasının sonunda tüm anne ve anne adaylarının gününü kutladı.

Soma’nın 3 yıl dönümünde hayatını kaybedenleri anarak konuşmasına başlayan Derince İlçe Başkanı Nihat Değer,”Nerde emek varsa orada kadın vardır. Tüm annelerin anneler gününü kutluyorum. Derince’de istediğimiz sonucu aldık demesek bile ona yaklaştık. 42 bin 700 oy aldık. AKP’nin ensesindeyiz. Arada ki var 3 binlere düştü. Bileşenlerle aramızı daha iyi tutmalıyız. Devletin tüm olanaklarını kullanarak gasp edilen bir sonuç oluştu. Bunu Türkiye’de Dünya’da biliyor” dedi. Emeklerinden dolayı kadınlara teşekkür etti.

İzmir’de 81 İl Kadın Kolları toplantısından selamlar getirdiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Kadın Kolları İl başkanı Sevim Pekyörür, “Şimdi birlik beraberlik, tek yürek olma zamanı. Hayırımız bitmedi şimdi başlıyor. Hepinizi muhtar adayı olarak görmek istiyorum. Her konuda destek olacağımı belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

BU ÇALIŞMALAR DEVAM EDERSE YEREL YÖNETİMLERİ ALACAĞIMIZA İNANIYORUM

Anneler gününü kutlayarak konuşmasına başlayan CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay,” Referandum sonrası ilk defa bir araya geliyoruz. Referandumda Kocaeli’de hayırı çıkaramadık ama ben tüm örgütümü başarılı buluyorum. Kadının, gencin olmadığı, çalışmadığı bir seçimde başarılı olunması mümkün değil. Türkiye’de biz yarıyı geçtik ama ne yazık ki bunlar oylarımızı çaldılar. Hayır bitmedi daha yeni başlıyor. Bu referandumda büyük bir duvar vardı karşımızda. 13 belediye, muhtarlar, kurumlar. Tüm imkanlar kullanıldı. Büyük baskı vardı. Zor şartlarda çalışmalarımızı sürdürdük. Kocaeli’nin tüm ilçelerinde oylar ikiye katlanmış. Bu oylar tabi ki sadece bizim değil. Demokrasiyi, parlamenter sistemi savunan herkesin başarısıdır. Bu çalışmalarınız devam ettiği sürece burada yerel yönetimleri alacağımızı düşünüyorum. Sizlere, başkanıma, kadınlarımıza, gençlerimize güveniyorum” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI ADAYINI BİLEŞENLERLE BELİRLERSEK BAŞARILI OLURUZ

Tüm annelerin anneler gününü kutluyor ellerinden öpüyorum annelerimiz kutsaldır diyerek konuşmasına başlayan CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, “Soma’da hayatını kaybedenleri de rahmetle andı. Akar, “Bir süreç geçirdik. Bu referandum Türkiye Cumhuriyetinin geleceği ile ilgiliydi. Büyük bir güce karşı savaşıyorduk. Sadece AKP, MHP yoktu devlet vardı karşımızda. Toplamlarına baktığınızda yüzde 65 civarında oyları oluyordu ama yüzde 51 aldılar buda hileli olarak alına bir oydu. Referandum sürecinin bileşenlerinin en büyük gücü, o gücü destekleyen CHP idi. Daha önce dokunamadığımız insanlara dokunup, buluşma imkanımız oldu. Bizi kabul etmeyen dernekler bile bize kapılarını açtılar bizleri dinlediler. Maçın birinci kısmını yaptık. Şimdi rövanşını yapacağız. Finale de biz çıkacağız. 2019 da bileşenler birlikte bunu yapacağız. Bu bizim oyumuz gibi düşünürsek 2019 da kaybederiz. Hayır bileşenleri ile bir arada olmalıyız, ilişkilerimizi devam ettirmemiz lazım. Ama bu gücü görenler bu bileşenlerin ayrılması için hemen iş başına geçtiler. CHP, İlk defa kucaklaştı, bir araya geldi, müthiş çalıştı ama her şey 17 Nisan dan sonra birkaç arkadaşımız bu algıyı yok etmek için ellerinden geleni yaptılar. Sokaktaki vatandaş şunu söylemeye başladı. CHP yine kendi içinde anlaşamamaya başladı. İnanın bu kişilerin parti içinde karşılığı yok. Bu kişileri dinlemememiz gerekiyor” dedi. Akar son olarak ,Cumhurbaşkanı adayımız bileşenlerle birlikte belirlenecek ki başarılı olalım” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.