DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

CHP’den AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp’in açıklamalarına sert cevap

CHP’den AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp’in açıklamalarına sert cevap

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, Yönetimi adına CHP’ye söz söyleyen AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp’e cevap verdi. Başkan İşeri, yaptığı açıklamada, iktidar partisinin ilçe başkanını Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik sözlerine tepki gösterdi.

İşeri, “Biz Çağdaş Bir Partiyiz”

CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, Yönetimi adına yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi: “16 Nisan referandumu öncesi ve sonrasında, partimizin politik duruşuna da uygun kavgacı ve ayrıştırıcı bir üslup kullanmadık. Nihayetinde biz çağdaş bir partiyiz ve farklı bir davranış bizi kendi kimliğimizden uzaklaştırırdı.

“Sayın İdris Alp’in partimize sürekli sataşması bize bu cevap hakkını doğurdu”

Ancak ulusal siyaseti bir kenarda tutarsak, AKP ilçe başkanı Sayın İdris Alp’in, sürekli olarak partimize sataşması, kamuoyunu yanlış yönlendirme çabaları, bize cevap hakkı doğurdu.

“Sosyal medyada doğru bilgileri aktaran meclis üyelerime verecek cevap bulamayınca hırçınlaşırsınız”

Genel anlamda partimiz için sarfettiği sözleri kendi acziyeti içinde değerlendiririz. Fakat siz çıkıp, siyasi parti ilçe başkanlığından başka hiçbir titriniz ve makamınız yokken kentsel dönüşüm ile ilgili yalan yanlış beyanlar verirseniz, buna karşılık kamuoyunun bilgilendirilmesi sorumluluğuyla sosyal medyada doğru bilgileri aktaran meclis üyelerime verecek cevap bulamayınca hırçınlaşırsınız.

“Ne zamandan beri kentsel dönüşümün kayıtlarını ve aktarımını ilçe başkanı yapmaktadır​?”

Kentsel dönüşüm için 30 milyon TL ödendiğini söylüyor. Bunun doğru olmadığını, gerçek rakamın 22 milyon olduğunu açıklayınca da “ha 30 milyon ha 22 milyon, ne fark eder ,olaya nereden baktığınız önemli” gibi anlaşılması zor cümlelerle, yakışıksız benzetmelerle  CHP’yi algı yönetimi yapmakla itham ediyor. Yanlış, yanıltıcı beyanlarını  ortaya çıkaran meclis üyemiz için de ‘Ali Aktepe benim muhatabım değil, İşeri gelsin rakamları ona vereyim” gibi saygısız bir ifade ile hesapları açıklamaya soyunması tam bir işgüzarlık. Ne zamandan beri kentsel dönüşümün kayıtlarını ve aktarımını ilçe başkanı yapmaktadır​? Yok mutlaka belediyenin hesapları ile ilgili açıklama yapma gereğini hissediyorsa; örneğin  kendi yandaşlarına kiraya verdikleri ve 4,5 milyon TL civarında tahsil edili(e)meyen kira alacağı birikmiş belediye mülkü işyerleri hakkında kamuoyunu bilgilendirebilir.”

“Ali Aktepe ile beraber 12 meclis üyemizin muhatabı Gölcük halkıdır”

“Bir konuyu açıklığa kavuşturalım.Ali Aktepe ile beraber 12 meclis üyemizin muhatabı Gölcük halkıdır ve Belediye Meclisinde CHP adına temsil yetkisini kullanırlar. Diğer yandan da işleyiş ve denetim açısından muhatapları belediye başkanı, belediyenin ilgili birimleri, diğer partili meclis üyeleridir. Bu arkadaşlarımız partimiz kimliği ile Gölcük halkı adına belediyenin faaliyetlerine katkı koyarlar denetlerler ve attıkları her imzanın altına biz de imza atarız.”

“Partimiz kentsel dönüşümün karşısında olmamıştır”

“Partimiz, ülke genelinde de,ilçemizde de kentsel dönüşümün karşısında olmamıştır. Tam aksine, kentsel dönüşümün çağdaş şehirleşme için çok gerekli bir uygulama olduğunu, hatta mümkün olur ise daha geniş kapsamlı olması gerektiğini her ortamda savunmuştur. Konu hakkındaki hassasiyetimiz, şeffaflık ve hakkaniyettir.Sözü sayın başkanın CHP için sarfettiği cümleyi kendisine iade ederek bitirelim. Herkes kendi işine baksın.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.