DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Değirmendere Atatürk Ortaokulu Bilim Fuarı Açıldı

Değirmendere Atatürk Ortaokulu Bilim Fuarı Açıldı

Değirmendere Atatürk Ortaokulu tarafından düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirilen törenle açıldı. Bilim fuarı açılış törenine Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Okul Müdürü Mehdi Gedikli, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Gültekin, “Amacımız üretken nesiller yetiştirmek”

Okul içerisinde gerçekleştirilen fuarda, ortaokul öğrencilerinin hazırladığı birçok proje, Matematik Öğretmeni Hilal Sayan Gültekin nezaretinde tanıtıldı. Okul Müdürü Mehdi Gedikli’nin açılış konuşmasının ardından okul öğretmeni Hilal Sayan Gültekin fuar ile ilgili bir konuşma yaptı. Gültekin, konuşmasında, “TÜBİTAK’ın desteğiyle düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Bilim fuarları öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak, bilimin eğlenceli taraflarının ortaya çıkartıldığı; öğrencilere yaparak yaşayarak öğrenme fırsatının sunulduğu öğrenme ortamlarından biridir. Amacımız yalnızca salt bilgiyi değil bu bilginin ne işe yaradığını da bilen ve uygulama konusunda istekli, gayretli, üretken nesiller yetiştirmektir” dedi.

Ellibeş, “Bilim fuarları öğrencilere önemli fayda sağlıyor”

 Gerçekleştirilen bilim fuarı açılışına katılan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, birbirinden farklı ve bilimsel çalışmaları yerinde incelerken, öğrencileri tebrik etti. Bu çalışmaların sürmesi gerektiğini belirten Başkan Ellibeş, “Okullarda bilimin yayılması, bu tür fuarların açılması çok önemli. Bilim fuarları öğrencilere önemli fayda sağlıyor. Öğrencilerimizin kendi çabalarıyla ortaya koyduğu bu bilimsel çalışmalar ülkemizin eğitim seviyesinin arttığının bir göstergesidir. Bu tür çalışmaların devam etmesini diliyor, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum” diye konuştu.  Açılış töreni, konuşmaların ardından konuklar tarafından fuarın gezilmesiyle devam etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.