DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Dilencilerin kucaklarındaki çocuklar neden hep uyuyor

Dilencilerin kucaklarındaki çocuklar neden hep uyuyor

 

İlçemizde sayıları Gölcük Belediyesi Zabıta ekiplerinin yoğun çalışmasıyla birlikte büyük ölçüde azalmış olsada ilçemizin önemli cadde ve sokaklarında dilencileri görmeye devam ediyoruz.

Evde uyumayan çocuklar sokakta saatlerce nasıl uyuyor

Gölcük Belediyesi Zabıta Ekiplerinin aldığı önlemler sonrasında sayıları her geçen gün azalsada ilçemizin önemli cadde ve sokaklarında dilencileri görmeye devam ediyoruz. Genelde kadınlardan oluşan dilencilerin hepsinin kucağında küçük bir çocuk oluyor. Normalde günde en fazla 1-2 saat uyuması gereken çocukların bütün gün uyuması gözlerden kaçmıyor. Tam öğrenme ve gelişim döneminde olan çocukların bütün gün kadınların kucağında uyuduğunu gören vatandaşlarında dikkatinden kaçmıyor. Uyuyan çocuğu gören vatandaşlar durumuna üzüldüğü için yardım etmeden geçemiyor.

Vatandaşlar bir çözüm bulunmasını istiyor

Vatandaşlar konu ile ilgili, “ İnsan gördüğü manzara karşısında ne yapacağını bilemiyor. Hangisine üzüleceğimizi şaşırıyoruz. İlçemizde çok fazla olmasada belli yerlerde dilencilerle karşılaşıyoruz. Bizler çocuklarımızı evlerimizde 1 – 2 saat zorla uyutuyoruz. Ama sokakta gördüğümüz manzara çok farklı çocuklar kadınların kucağında saatlerce uyuyor. Duyduk ki çocuklar böyle saatlerce uyusun diye ilaç veriyorlarmış gerçekten böyle birşey yapıyorlarsa o çocuklara yazık değil mi? Yetkililerin bu duruma bir çözüm bulmasını istiyoruz” dediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.