DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Faruk Saraç’ın Öğrencilerinden “Adı Cemile” Defilesi

Faruk Saraç’ın Öğrencilerinden “Adı Cemile”  Defilesi

Faruk Saraç’ın Öğrencilerinden “Adı Cemile”  Defilesi

AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Giyim Üretim Alanı öğretmen ve öğrencileri, Faruk Saraç’ın özel davetlisi olarak Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hazırladıkları anneler günü temalı defileye katıldı.

Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu İstanbul Yerleşkesindeki “Adı Cemile“ adlı defilede Saraç’ın öğrencileri, annelerinin gençlik yıllarında giydiği kıyafetleri, pazen ve basma kumaşları kullanarak yeniden tasarlayıp sahnede sergilediler.

Defilenin sürprizi Faruk Saraç’ın annesi Cemile Hanım’a ait olan kıyafetti. Defilenin sonunda sahneye çıkan ünlü manken Fatma Yaman tarafından sergilenen kıyafet izleyenlerin beğenisini topladı.

“Ben 10 yaşında annemi kaybettim, annemin tek bir kıyafeti vardı”

Defilenin sonunda, AKV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Alanı öğrencileri Emine Çalık ve Çağlanur Kenar’a duygularını açıklayan Faruk Saraç şunları söyledi: “Ben 10 yaşında annemi kaybettim, annemin tek bir kıyafeti vardı. Pazen kumaştan bir elbiseydi. Annemi hatırladığım her an hep aynı kıyafet içinde hatırlamak bende hep bir burukluk duygusu yaratır. Bu sebeple annem için bir defile yapma isteği uzun zamandır aklımdaydı. Öğrencilerimin de katıldığı bu çalışma anneler gününün akabinde olunca daha da anlamlı oldu. Her bir öğrencim kendi annesinin en beğendiği kıyafetinden yola çıkarak geleneksel tasarımlar yaptı.”

Saraç, “İnsanlar bilgiyi paylaşmalı”

Neden modacılıktan eğitim sektörüne geçtiniz sorusuna Saraç “İnsanlar bilgiyi paylaşmalı. Ben 36 yıllık bilgi birikimimi başkalarıyla özellikle de yeni nesil paylaşmadıktan sonra topluma olan sorumluluğumu yerine getirmemiş olurum.” diye yanıtladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.