DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Gölcüklülerin Gözüyle Atatürk

Gölcüklülerin Gözüyle Atatürk

Bugün 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı. Türk halkı bugün bayramını coşkuyla kutlayacak. Gölcük Halkı Atatürk’e olan bağlılığını dile getirirken, ‘Atatürk Sevdamız Hiç Bitmeyecek’ dedi.

Turan Dumlu, Yaş 65, Eczacı

Laikliği getirmiş bir lider özgürlüğümüz elimizdeyse Atatürk sayesinde. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs’ta yaktığı meşale ile birçok mazlum ülkelere bağımsızlık örneği olmuştur. Bugün bir çok dünya ülkesinde Mustafa Kemal ismi hala kahraman olarak hatırlanmaktadır. Bu da Atatürk’ün ölümsüzlüğünü göstermektedir.

Necmi Kocaman, Yaş 54, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı

Atatürk’ü anlatmaya kelimelerin yetmeyeceğine inanıyorum. Bugün bizler nefes alıyorsak, çocuklarımızı Tük bayrağı altında huzurlu bir şeklide büyütüyorsak bunu Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. Atatürk hakkında televizyonlara çıkıp ağır ifadeler kullananlar var. Bunu asla kabul edemeyiz. Dünyanın Önünde düğme iliklediği bir lider olan atamıza her zaman sahip çıkarız. Bizim ülkemiz, bayrağımız ve atamız uğrunda yapamayacağımız hiçbir şey yok. Sevdamız hiç bitmeyecek.

Mehmet Aktaş, Yaş 87, Emekli

İnsanlar ve milletleri için yoldan çıktıkları ve zora düştükleri her dönemde bir rehber olmuştur. Bu bazen bir peygamber bazense bir ulusu yeniden canlandıran bir kurtarıcı olur. Mustafa Kemal Türk milletine yollanan dahî, üstün nitelikli bir komutan, geleceği gören bir lider ve en önemlisi halkının kalbinde yer etmiş bir kahramandır. Gençler ülkelerine, vatanlarına sahip çıkmalılar. Bizim bir tane ülkemiz var. Büyük Önder Atatürk bu ülkeyi bin bir zorluklarla kurmuş, Türk Gençliğine emanet etmiştir. 19 Mayıs Türk Milletinin diriliş tarihidir. Bu sebeple herkes bu bayramın değerini bilmek zorundadır.

Ömer Kantar, Yaş 43, Bakkal

Atatürk’ün kurduğu bu ülkede onun değerleriyle büyüyüp de daha sonra kendi şahsi menfaatleri uğruna ona sırt dönen insanların bu ülkede yaşayıp yaşayamayacaklarını kendilerine sormaları lazım. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlere çok güveniyordu. Bu yüzden gençlerimizde onun yaktığı ışık ile hareket etmeli, Türkiye’yi gelecekte sağlam bir noktaya taşımalılar. 19 Mayıs 1919 tarihi düşmanların yenilme, Türkiye’nin kahramanlığa doğduğu tarihtir.

İrem Yıldız, Yaş 11, Öğrenci

Atatürk demek mutluluk, huzur, özgürlük, istiklal, bağımsız olmak demektir. Eğer Atatürk olmasaydı bu duyguları yaşayamazdık. Atatürk’ü çok seviyor, ona layık bir birey olmak istiyorum.

Nehir Solak, Yaş 11, Öğrenci

Eğer Atatürk olmasaydı şu anda özgür olamayacaktık. Mutlu olamayacaktık. İyi ki de Atatürk vatanımızı kurtarmış ve bize armağan etmiş. Atatürk tüm dünyada kazandığı saygınlık ile de tüm liderlere örnek olmaktadır. Bizler atamızı çok seviyor, her zaman saygı ve sevgiyle anıyoruz. Bende Atatürk’ün bizden istediği yoldan yürüyüp ülkeme faydalı bir bireye olacağım.

Didem Balım, Yaş 11, Öğrenci

Atatürk bizlere cumhuriyeti, özgürlüğü ve sayısız hakkı sağladı. Bunun için Atatürk’ü seviyoruz. Atatürk büyük bir devlet adamı olarak ülkesine sayısız hizmetlerde bulunmuş dehalardan birisidir. Bence dünyadaki sayılı liderlerden birisidir.

Şevval Yenal, Yaş 11, Öğrenci

Atatürk olmasaydı biz bugünlere gelemezdik. Güzel günler göremezdik. O bizim kahramanımız bunun için minnettarız. Bütün abi ve ablalarımın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramlarını kutluyorum. Atatürk’ün bizden istediği gibi geleceği daha kuvvetli bir Türkiye’yi hayal ediyorum.

Ayşe Şanlı, Yaş 17, Öğrenci

Mustafa Kemal Atatürk, bence Türk tarihini kurtaran bir önder. Eğer o olmasaydı şimdi kim bilir hangi dili konuşuyor, hangi ülkenin köleliğini yapıyorduk. O korkusuzca savaştı ve bir milleti bize emanet etti. Bize de vatanımıza, milletimize sahip çıkmak düşer. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılâpları dikkatle incelenmeli, ülkemizin geleceği için Atatürk’ün bizden istekleri asla unutulmamalıdır. Güçlü bir ülkeye Atatürk’ün reformları ile ulaşılabilir.

Murat Yılmaz, Yaş 27, Ressam

57 yıllık yaşamına 11 savaş sayısızca kitap sığdıran, Türk milletini yüceltmek için yokluğun içinde dünya çapında bir devrim yapan, tüm dünya ülkelerince tanınan gelmiş geçmiş en büyük devrimcilerdendir. Birçok devlet başkanı “Atatürk yaptığı mücadelelerle vatanına, milletine dünya çapında saygı kazandırmış bir önderdir.” diye boşuna dememiştir. O gelmiş geçmiş en büyük liderdir. O her ülkeye güçlü lider olduğunu kanıtlayan ender liderlerden birisidir. Türkiye’de kısa sürede yaptıkları mazlum milletlere önemli örnekler olmuş, bu da Türkiye’nin saygınlığını arttırmıştır.

Engin Dinç (29) Yazar

Binlerce yıllık Türk tarihinde her zaman büyük liderler olmuştur. Bumin Kağan’dan Atilla’ ya, Kürşad’tan Fatih Sultan Mehmet’e her dönemde kahramanları olmuştur bu milletin. Fakat Atatürk diye bir adam var ki yaptıklarıyla Türklerin Ata’sı olabilmeyi başarmış ve yok edilmek istenen bir milleti küllerinden harlayabilmiş, yeni bir Ergenekon Destanı’nı, Çanakkale’ de ve Milli Mücadelede yazabilmiştir.

Kazım Karagözoğlu, Yaş 50, İlçe Milli Eğitim Şef

Atatürk benim gözümde iyi bir lider, iyi bir önder, iyi bir karaktere sahip, dahî bir devlet adamı, bir komutan, T.C.nin kurucusu olan bir kişidir. O zamanlarda herkesin kendi başına hareket ettikleri düşüncesinden yola çıkarak bir birlik oluşturmaya çalışmış ve bunu da başarmıştır. Saygı ve rahmetle anıyoruz. Atatürk büyük bir komutandı. Bunu da her alanda göstermiştir. Atatürk demek umut demektir, barış demektir, güç demektir. Böyle güçlü liderlere sahip olduğu için Türk halkı mutluluk duymalıdır.

Burhan Aktaş, Yaş 40, Şoför

Cumhuriyetin kurucusu. Atatürk Cumhuriyeti kurmasıyla ülkemiz hâlâ padişahla yönetiliyor olacaktı. Bu yaptığı yenilikler için Atamıza teşekkürlerimizi sunarız. Atatürk’ün ülkemiz için yaptıkları, bu ülke vatandaşları tarafından asla unutulmayacak, her zaman saygı ve sevgiyle anılacaktır. Türk Milleti tarihte olduğu gibi yakın dönemde de önemli devlet adamları yetiştirmiştir.

Hasan Tosun, Yaş 58, Emekli

Her ne kadar bazıları kabul etmese de Atatürk dünya lideridir. Yedi düvelle savaşmış ve bu savaşın neticesinde ülkemizi savaştan kurtarmıştır. Bir ülkeyi kurtarmak, o ülkeyi diğer ülkeler gözünde güçlü ilan ettirmek, mazlum milletlere umut olmak herkesin harcı değil. Kendilerine lider denilen nice komutanlar vardır ki tarihte isimlerini asla duyamazsınız. Atatürk dünya ülkelerine yön vermiş ender liderlerden birisiydi. Kendisini Türk Milletinin bir neferi olarak saygı ve sevgiyle anıyorum.

Hasan Bayburt, Yaş 20, Kuruyemişçi

Bu memleketi kurtarmış , önderlik yapmış , Cumhuriyeti kurmuş , özgürlüğü getirmiş bir daha böyle bir adam gelmez dünyaya. Herkesin kalbinde yaşayacak olan Atatürk, Türk gençliğine de bıraktığı mirasla olan güvenini göstermiştir. Atatürk’ü saygı ve sevgiyle anıyorum.

Fatih Bayburt, Yaş 26, Kuruyemişçi

Allah bize milleti, huzurunu, rahatını, sağlamak için özgürlüğünü kazanmak için gönderdi. Biz de kanımıza, bayrağımıza saygı duyduk. Atatürk önemli bir devlet adamıydı. Tüm ülkeler tarafından sevilen ve sayılan hala unutulmayan bir liderdi. Bizler tarihteki bütün liderlerimizi saygıyla anmalıyız.

Ökkeş Fedaioğulları, Yaş 50, Fırıncı

Benim için önemi büyük bir komutan, onun sayesinde Türkiye kurtuldu . Atatürk olmasa Türkiye’nin geleceği olmaz Atatürk sayesinde ülkemiz gelişmiştir. Bizler bugün sokaklarda özgürce geziyorsak bunu Atatürk ve Silah arkadaşlarına borçluyuz. Ömrünün 30 yılını savaş alanlarında geçiren Atatürk’ün ülkemize katkıları çok büyüktür. Allah hepsinden razı olsun.

Aylin Terzioğlu, Yaş 22, Mağaza Personeli

Geçmişe dönüp baktığımızda kültürümüzü, kadın-erkek eşitliğini, eğitim-öğretimi bugünlere kadar taşıyabilmiş eşsiz bir liderdir. Atatürk dünyada bu yönüyle de örnek olmuş bir devlet adamıdır. Attığı adımları mutlaka iyi incelemiş, milletini çok sevmiş bir liderdir. Onun gibi liderlerin isimleri tarih sayfalarında her zaman altın harflerle yaşar.

İsminaz Demir, Yaş 50, Esnaf

Tabi ki seviyorum şu anda burada rahatsak özgürlüğümüz elimizdeyse ona borçluyuz. Ülkemiz bugün ayaktaysa onlar sayesindedir. Atatürk savaş yıllarında yaptıklarıyla bir çok gelişmiş ülkeyi de kendisine hayran bırakmıştır. Devrimleri ve Türkiye’ye katkıları ortadadır.

Hüseyin Akın, Yaş 40, Tavukçu

Atatürk bize önderlik yapmış büyük bir lider o ve dava arkadaşlarına minnettarız. Milli Mücadeleyi başlatan Atatürk bu millete güvenmiş, hiçbir ara vermeden, yılmadan dönemin en güçlü askeri donanmalarına ve kuvvetlerine keskin zekası ile adeta tarih dersi vermiştir. Atatürk’e saygı duymamak ayıp olur. Bizlerde Atatürk’e büyük saygı ve sevgi duyuyoruz.

Mehmet Günaydın, Yaş 75, Emekli Matematik Öğretmeni

Vatanının başında duran büyük bir lider Atatürk’ü çok seviyorum ruhu şad olsun. Atatürk’ün hangi yaptığını saysak bitiremeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919 tarihinde milli mücadeleyi başlatarak tüm dünyaya da meydan okumuştur. Onun haklı isyanı bugün bağımsızlığı, hürriyeti ve dünya ülkeleri arasında saygın yer almamıza vesile olmuştur. Atatürk tüm dünyada saygı duyan bir liderdir. Böyle bir lidere sahip olduğum için gurur duyuyorum.

Ayşegül Yavuz, Yaş 24, Kuaför

Şu anki yaşamımızı Atatürk’e borçluyuz. Atatürk’ün ülkemizi kurduğu dönemdeki yaşadığı zorlukları hepimiz biliyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk hem kendi milletine hem de mazlum milletlere çok büyük hizmetlerde bulunmuş. Onun yaşadığı dönemlerde ülkemizin ne kadar geliştiği ortadadır.

Dürdane Uzan, Yaş 46, Çiçekçi

Atatürk olmasaydı bizler olmazdık. Eşi benzeri olmayan tek liderdir. Atatürk’ü çok seviyorum. Atatürk örnek kişiliğinin yanında savaşı değil barışı seçen ender liderlerden birisidir. Atatürk milletini çok seven, dünya sahnesinde sözü geçen bir ülke olmasını isteyen liderdir.

Fahri Kurtuluş, Yaş 45, Eski Futbolcu

Atatürk milletimizin en büyük önderi ve herşeyidir. Biten bir imparatorluktan açan bir fidan olan Türkiye kısa sürede Atatürk sayesinde oldukça gelişmiş, büyük ülkelere de önemli örnek teşkil etmiştir. Atatürk hala dünya üzerinde saygınlığı olan büyük bir liderdir. Keşke bir 10 sene daha yaşasaydı. O zaman Türkiye dünyaya yön veren bir ülke olurdu.

Eyüp Yormaz, Yaş 48, Simitçi

Atatürk bugünkü Türkiye Cumhuriyetini kurup hür ve demokratik yaşamını sağlayan büyük bir liderdir. Onun bu gücü asla inkar edilemez. Sadece Türkiye değil bütün dünya bugün hala Atatürk’ü aramaktadır. Atatürk’ün bu ülkeye olan hizmetlerini inkar etmek çok büyük ayıp olur. Bizler atalarımızın hepsini çok seviyoruz. Onlar olmasa bugün bizler özgür olamazdık.

Serpil Çalışır, Yaş 30, Ev hanımı

Atatürk olmasaydı şu an kadınlar yaptıkları birçok işe sahip olamazdı. Büyük liderimiz, özgürlük sebebimiz. Atamızın 1933 yılında kadınlara verdiği haklarda tüm dünyaya örnek olmuştur. Onun kadınlara verdiği değer, milletine beslediği sevgi ülkemizin gelişmesine önemli katkıda bulunmuştur. Büyük Atatürk’ü saygı ve sevgiyle anıyor, sevgimi belirtmek isterim.

Ali Aktaş , Yaş 39, Kuyumcu

Çok değerli bir komutandır. Hem stratejik olarak ta gayet mantıklı ve fazlasıyla iyi düşünen bir lider. Dünyada çok az olan zeka yeteneği ile de diğer liderlerden bir adım önde olmuştur. Türkiye bugün özgür bir ülkeyse bu atamızın verdiği büyük mücadelenin sonucudur.

Mustafa Gündüz, Yaş 49, Esnaf

Atatürk bir liderdir. Ülkesini seven, hizmet eden bir lider. Memleketin askeri ile birlikte vatansever bir kurtarıcıdır. Tüm dünya ülke liderlerini tek masada toplayabilen ender liderlerden birisidir. Tüm liderlerin fikirlerine büyük önem verdiği Atatürk özellikle Müslüman coğrafyasının da sevgisini kısa sürede kazanmıştır. Büyük lidere saygıyla anıyorum.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.