DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

GÖLCÜK’TE CAMİ OKUL BULUŞMALARI İLKOKULLAR VE ORTAOKULLARDA DEVAM EDİYOR

GÖLCÜK’TE CAMİ OKUL BULUŞMALARI İLKOKULLAR VE ORTAOKULLARDA DEVAM EDİYOR

2016-2017 Eğitim Öğretim Döneminin sonlarına geldiğimiz şu günlerde pek çok farklı çalışmaya ve projeye imza atan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu Değerler Eğitimi Proje çalışmaları içerisinde olan okul-cami buluşması hakkında şu ana kadar yapılanlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Gülsuyu, “Bu proje kapsamında bu yıl ilkokullarda 4. sınıflar; ortaokullarda 5. sınıflar için etkinlikler planladık”

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu: “Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz amaç olarak bizlere emanet edilen cennet meyvesi yavrularımızı yarınlara en güzel bir biçimde hazırlamaya çalışıyoruz.İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, bir yandan onların çok daha iyi ortamlarda, en iyi eğitim materyal ve teknolojilerle eğitim almaları için çabalarken bir yandan da kültürel, sportif yönlerini geliştirmeyi; milli ve manevi değerlere sahip bir birey olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bunun için önemli olan farklı projeleri hayata geçirmektedir. “Seçmen Gerektiğinde Önce Namaz” projesi ile her sınıf seviyesindeki öğrencimize namaz bilincini geliştirmeyi, namaza olan duyarlılıklarını artırmayı hedefliyoruz. Bu proje kapsamında bu yıl ilkokullarda 4. sınıflar; ortaokullarda 5. sınıflar için etkinlikler planladık.”

PROJEMİZİN AMACI

Projenin amacı, öğrenci, öğretmen, veli, yakın çevre, projeye katkıda bulunanlar, namaz emri ve ibadeti hakkında çok yönlü kazanım ve davranış değişikliği sağlayarak Allah sevgisine ve rızasına yol ve vesile bulabilmekti.

Projenin kazanımları:

1) Her yaş grubundan öğrencimize, bir vazife olarak namazın gerekliliğini kavratmak.

2) Tüm öğrencilerimize namazın şartları ile kavratılmasını sağlamak.

3) Namaz ibadetini öğrencilerimize sevdirmek

4) Öğrencilerimizi bilinçli bir biçimde namaz kılar hale getirecek davranış değişikliği geliştirmek.

5) Yakın çevremize ve topluma namaz bilincinin öğrencilerimiz aracılığı ile yayılmasını sağlamak.

6) Hayatlarının tüm dönemlerinde önceliklerinin namaz olmasını sağlamak

“PROJENİN ÖZETİ”

İlkokullarda 4. sınıflar; ortaokullarda 5. sınıflarda namaz şuurunu yerleştirmek için okul içinde ve okul dışında, bireysel ve grup olarak; aile ile işbirliği yaparak, görsel ve işitsel materyaller eşliğinde çeşitli etkinlikler ve yarışmalar düzenlemek ve namaz kılınan mekanları (okula en yakın cami ve mescidleri) ziyaret ederek yukarıdaki kazanımları elde etmek ve bahsedilen ana amaca ulaşmaktı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu: Seçmen Gerektiğinde Önce Namaz” projesi ile 4. ve 5. Sınıf öğrencilerimiz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde en yakın camiye giderek cami din görevlisi ve ders öğretmeni eşliğinde derslerini uygulamalı bir biçimde gördüler. Öncelikle Değerler Eğitimi Projemize destek veren Gölcük Müftülüğümüze, Proje kapsamındaki cami din görevlilerimize, okul idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.