DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

GÖLCÜK’ÜN YEŞİLİ PARK BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ SERASINDA YETİŞİYOR

GÖLCÜK’ÜN YEŞİLİ PARK BAHÇELER MÜDÜRLÜĞÜ SERASINDA YETİŞİYOR

Gölcük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serada yetiştirdiği fidanların yanı sıra yol açımları ve genişletmesi neticesinde yerlerinden sökülen ağaç ve bitkilerinde bakımlarını gerçekleştiriyor.

Gölcük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Serası’nda, mevsimlik çiçeklerin yanısıra  farklı türlerde birçok ağaç çeşidi, yıllık ortalama 5 bin adet yetiştiriliyor. 250 m2 alan üzerine kurulu olan Gölcük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Serasın’da daldan çelikleme yöntemiyle fidan üretimi yapılıyor. Ziraat Mühendisi Gözetiminde serada yetiştirilen çiçek, bitki ve ağaçlar toprakla buluşturuluyor. Gölcük Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan park ve refüjlerde kullanılan fidanlar Gölcük’ün hem görünümüne hem de oksijen ihtiyacına katkı sağlıyor.

HERŞEY DAHA YEŞİL BİR GÖLCÜK İÇİN

Gölcük Belediyesi vatandaş odaklı yaptığı hizmetlerin yanı sıra doğaya karşı olan sorumluluklarını da en iyi şekilde yerine getiriyor. Yeşili koruyan aynı zamanda daha yeşil bir Gölcük için yeşil alanları günden güne arttıran Park ve Bahçeler müdürlüğü ekipleri serasında dikilmek üzere süs bitkileri yetiştiriyor. Çelikleme yöntemi ile yetiştirilen bitkiler park alanlarına ve yeşil alanlara dikilecek. Özellikle yapılan yol açımı, taş duvar vb. çalışmalarda yolda kalan ağaçlar yerlerinden sökülerek Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde toprakla buluşturularak dikim zamanı ihtiyaç duyulan başka yerlere nakilleri yapılıyor.

VATANDAŞA ÜCRETSİZ DAĞITIM YAPILIYOR

Ortalama her sene 3 bin çiçeği ve fidanı halka ücretsiz dağıtan Gölcük Belediyesi, ayrıca kamu kurumlarının iç mekan çiçeklerinin de sezonluk bakımlarını yapıyor. İlçe genelinde zorunlu nedenle sökümü yapılan ağaç ve çalılar, seraya getirilerek uygun ortamda yaşaması sağlanıyor. Sökümden sonra serada bakımı ilaçlaması yapılan ağaç ve bitkiler daha sonra uygun park ve bahçelerde belirlenen yerlere dikiliyor. 

YORUMLAR

  1. Handan savaş dedi ki:

    Bende ücretsiz çiçek ve Fidan istiyorum yardımcı olrmusunuz