DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Hacı fatma Kahraman Camii’nde 11 öğrenciye HAFIZLIK HİCAZETİ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Hacı fatma Kahraman Camii’nde 11 öğrenciye  HAFIZLIK HİCAZETİ TÖRENİ DÜZENLENDİ
07.05.2017
1.728
A+
A-

Hacı fatma Kahraman Camii’nde 11 öğrenciye

HAFIZLIK HİCAZETİ TÖRENİ DÜZENLENDİ

Eyüp Sultan İmam Hatip Orta Okulu Hafız Mezunları için Hacı Fatma Kahraman Camii’nde hicazet töreni düzenledi. Üst düzey protokolün katıldığı hicazet töreninde 11 öğrenci hafızlık töreni düzenlendi.

Törene üst düzey yöneticiler katıldı

Törene Kocaeli AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz , Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediyesi Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı, Cami İmamları Eyüp Sultan İmam Hatip Orta Okulu öğrencileri ve veliler katıldı.

Gölcük Müftüsü Yazıcı yeni sistem Kuran Kurslarını anlattı

Program Hacı Fatma Kahraman Cami İmamının Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı. Daha sonrasında Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet yazıcı konuşma yaptı. Mehmet Yazıcı konuşmasında, “ Bizler burada Kuran-ı Kerim’i ezberleyerek hafız olma şerefine ulaşmış 11 öğrencimizin hicazet proğramı için toplandık. Okulumuzda çocuklarımız hem hafızlık eğitimi alıyor hem de normal orta okul eğitimlerini almaya devam ediyorlar. şu anda 77 öğrencimiz bulunuyor, 3 sene sonra hepsi İmam Hatip Ortaokulunda okuyan öğrencilerimizi hafız yapmak için eğitimlerini alıyor. İnşallah 4 sene sonra 140 tane hafızımız olacak inşallah ve bu milletin değerlerinin olması gerektiği noktasına gelmesi için atılmış olacak olan adımları buradan yapmış olacaz. Geçen sene 16 hafız mezun ettik. Bugün 11 Pazar günü de 15 öğrencimiz için hafızlık hicazet merasimimizi yapacağız. Pazar gün ki okulumuzun en büyük özelliği çocuklarımızın evlerinden kopmadan eğitim görmeleri. Çocuklarımızı sabah namazından sonra evlerinden alıyoruz. Akşam yine evlerine bırakıyoruz. Yani çocuklarımızı ana kucağından koparmadan eğitimlerini veriyoruz” dedi.

Doğan, “Eğitim bir toplumu ayakta tutan en önemli yapı taşıdır”

Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan konuşmasında, “ Bir toplumun kalkınmasının en önemli faktörü eğitimdir. Bunu en başta Peygamber efendimiz söylemiştir. Zira kendisine ilk inen vahi bile oku kelimesidir. Eğitim bir toplumu ayakta tutan en önemli yapı taşıdır. Bugün burada 11 öğrencimiz Kuran- Kerim’imizi ezberleyerek hafızlık mertebesine yükseldiler. Ben bugün burda hafızlık hicazetini yerine getiren 11 çocuğumuzu ve onlara bu güzel onuru yaşatan ailelerini kutlarım” dedi.

Yılmaz, “Okulumuz ülkemizde ki 17 proje okullardan biri”

Manevi ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Şevki Yılmaz, “ Geçen sene 17 hafız öğrencimizi hocalarıyla birlikte Umre’ye göndermiştik. Bu senede 11 öğrencimizi yine hocalarıyla birlikte Umre’ye gönderiyoruz. Okulumuz ülkemizde ki 17 proje okullardan biri. Biz iyi eğitmenlerimiz olduğu sirece daha iyi eğitimler veririz ve daha çok hafız yetiştiririz. Ben Gölcük’ümüze böyle bir proje okul kazandırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Yeni dönem kayıtlarımız başlayacak. Okulumuz Kocaeli’nde proje bir okul, çocuklarımız yatılı eğitim görüyorlar ve hem hafızlık hem de normal Orta Okul eğitimlerini görüyorlar. Ben diliyorum ki ilerleyen yıllarda bu sayıları çok daha yükselterek daha fazla hafız yetiştiririz” dedi.

Erbaş, “Hafız olmakla iş bitmiyor. Asıl vazifeleriniz bundan sonra başlıyor”

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş, “ Bugün burda 11 hafızımızın hicazei için toplandık. Çocuklarımız hem hafızlık eğitimi hemde orta okul eğitimlerini alarak hem hafız oldular hem de eğitimlerinden geri kalmadılar. 80 milyonluk bir ülkede yaşıyoruz ve bugün sadece 11 çocuğumuz hafızlık hicazetini yerine getiriyor. Bu sayı olarak çok az. 100 bin’de bir kişi hafız olsa şimdi 800 bin hafızımız olurdu. Ben dilerim ki ilerleyen yıllarda bu sayılarımız daha da artacaktır. Kuran- Kerim daha önce indirilen 3 kitabın özetidir ve son kitabımızdır. Biz istiyoruz ki çocuklarımız sadece Kuran- ı Kerim’i ezberlemesin okudukları her ayeti anlasın, ne okuduğunu bilsin. Şu an da hedefimiz bu. Son yıllarda okullarımızda Kuran- Kerim dersi başladı. Üniversite öğrencilerimiz %25’ i sadece Kuran-ı Kerim okuyabiliyor. Diğerleri harfleri bile tanıyamıyor. Biz istiyoruz ki Kuran- Kerim’i okuyan anlayan daha çok nesil istiyoruz. Amacımız hafız olan öğrencilerimizn birden fazla kişiyi hafız yapmasıdır. Hafız olmakla iş bitmiyor. Asıl vazifeleriniz bundan sonra başlıyor. Bu noktadan sonra hafızlarımızın Kuran-ı Kerim’i korumaları gerekiyor. Ben bugün hafız olan çocuklarımıza ve özellikle ailelerine ve hocalarına ve bugün buraya gelen tüm müslüman kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

11 hafız öğrenci sırayla Kuran- Kerim’den kısa namaz surelerini okudular

Konuşmaların ardından Cumhuraşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın hocalığını yapmış olan Şeyhul Kurra Mustafa Demirkan Hocanın önderliğinde 11 hafız öğrenci sırayla Kuran- Kerim’den kısa namaz surelerini okudular. Hafızların kısa surelerinden sonra Şeyhul Kurra Mustafa Demirkan kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Şeyhul Kurra Mustafa Demirkan Kuran’ı okuyup anlayan anlayıp seven ve severek inanan ve inandığı gibi yaşayan ve yaşatan insanın Allah katındaki değerini anlattı. “Peygamberimizden bugüne kadar Kuran hayatına takbil eden milletleri Allah yüceltmiştir. Kuran’ı hayatına takbil etmeyen milletleride Allah zelil etmiştir. Ülkemizde son dönemlerde Kuran-ı Kerim’e olan engeller ortadan yavaş yavaş kalkmıştır. İnsanlar yeniden Kuran-ı kerim’le hayat bulmaya başlamıştır. Yasaklar ortadan kalktı artık. Okullarımızda Kuran-ı kerim eğitimi veriliyor. buda bizi çok mutlu ediyor. İnşallah gelecek nesillerimiz Kuran- Kerim’i okuyan ve anlayan bir nesil olacaktır” dedi.

Şeyhul Kurra Mustafa Demirkan hafızların hicazet dualarını yaptı

Konuşmasının ardından Şeyhul Kurra Mustafa Demirkan hoca yeni hafız olmuş olan 11 öğrenci ve törene katılanlar için icazet duasının okudu. Duanın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş imamlığında öğle namazı kılındı. Öğle namazının ardından hafız olan 11 öğrenciye Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş birer çeyrek altın hediye etti. Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan ve bir iş adamı hafızlara hediyelerini verdiler. Hediye töreninin ardından konuklara Eyüp Sultan İmam Hatip Orta Okulunda ikramlarda bulunuldu ve tören bitti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.