DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

İBRAHİM TEKTAŞ’IN GÖLCÜK HABER RAHATSIZLIĞI NEDİR?

14.05.2017
1.356
A+
A-

İBRAHİM TEKTAŞ’IN GÖLCÜK HABER RAHATSIZLIĞI NEDİR?

Yerel gazeteler bulundukları toplumların sesidir. Halkla idare arasındaki vazgeçilmez bir köprü. Gölcük’te basından sorumlu bir Belediye Başkan Yardımcısı var, adı İbrahim Tektaş. Bu zamana kadar kendisini mesela yerel basını ziyaret ettiğine hiç şahit olmadım. Yerel basın temsilcileriyle buluşup sorunlarını dinlediğini de hiç görmedim. Ama yerel basınlardan sorumlu başkan yardımcısı kendisi. Bizlere belli dönemlerde ilanlar verilir. 23 Nisan, 29 Ekim, Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı vesaire… Son zamanlarda bu ilanları boyut olarak kıstılar. Ne oldu diye soranlara da “E ne yapalım, Gölcük’te beş tane yerel gazete var” diyorlarmış. Beni kimse ilgilendirmez. Ben bu memleketin 32 yıllık maziye sahip en önemli gazetesiyim. Türkiye çapında aldığımız ödüller, bizim nasıl bir gazete olduğumuzun da en büyük göstergesidir. Bize karşı böyle ama sıra İzmit’teki yerel TV’lere gelince daha farklı. Mesela onlarla ellişer bin liralık sözleşme yapılmış. Bundan ne zaman haberimiz oldu? Konuyu CHP’li Meclis Üyesi Ali Aktepe’ye sorduğumuzda haberimiz oldu. Böyle söylentileri duyunca, biz de sorma ihtiyacı hissettik. Şimdi bu millete soralım, o ilgili TV’lerde kaç kere Gölcük haberi izlediniz. Birde Gölcük Haber’i gözünüzün önüne alın, her gün binlerce insan Belediyenin haberlerini okur. E oradakiler tanıtım yapıyor ve yüklüce para alıyor da sıra bizim yerel gazetelere gelince, bizimkilerin adı tanıtım değil mi? Onlara o kadar para vermek için mi Gölcük’teki yerel gazetelerin ilanlarını kısaltıyorsunuz? Sonra Gölcük’te İlhan Akbulut gibi her sunumu başarı ile gerçekleştiren çok değerli bir isim var. Bu çocuk para pul da almaz. Buradan da ne demek istediğimi İbrahim Tektaş anlamıştır. Ben biliyorum ki bu millet Sayın Recep Tayyip Erdoğan için AK Parti’ye oy veriyor. “Ben Erdoğan için oy veriyorum” diyen yüzlerce binlerce insan Gölcük’te de var. Sizler de o göreve Sayın Erdoğan’ın müthiş gücüyle geliyorsunuz ve böylesine yerel basın konularını hassasiyetle takip ederseniz böylesine konulara da maruz kalmazsınız.

 

TEŞEKKÜRLER DONANMA KOMUTANI’NA

Geçtiğimiz Cumartesi günü Gölcük Garnizonu içerisinde tarihi bir gün yaşandı. Nisan ayında Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele’nin makamına çıkıp ziyarette bulunmuştuk. Kendisinden Gölcük Tersanesi’ni kuran ustaların ikamet ettiği meşhur Teneke Mahalle’yi sembolize eden bir Teneke Ev yapmasını istedik. Büyük bir memnuniyetle kabul ederek, heyetimizi onurlandırdı. Ardından hep birlikte Orduevinde yemek yiyelim dedik. Böylece Türkiye’nin çeşitli yerlerindeki Teneke Mahalleliler de büyük bir onur yaşasın ve o mahallenin sakinleri bir kez daha kucaklaşsın. O gün Sayın Oramiral Veysel Kösele ve muhterem eşleri bizleri misafir ettiler. Hem Teneke Evin açılışını yaptılar, hem de birlikte yemek yedik. Son derece sıcak kanlı ve samimi bir şekilde tüm Teneke Mahallelilerle kucaklaşan ve bizleri misafir eden değerli Donanma Komutanımıza Teneke Mahalleliler adına sonsuz teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz. Yine Teneke Evi son derece güzel inşa ettiren, Gölcük Tersanesine ve Komutanı Tuğamiral Aydın Eken’e, Ana Üs Komutanı Tuğamiral Baybars Küçükatay’a ve yine Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğamiral Yalçın Payal’a Donanmamızın değerli Genel Sekreterine, Emir Subayına ve o katta görev yapıp bizle yakından ilgilenen tüm değerli subaylarımıza ve de özellikle kızım gibi gördüğüm Hande Teğmen’ime ayrıca teşekkür ediyorum. Bir tarihi günü yaşamak son derece önemli. O gün orada bulunan tüm dostlar, ne kadar da mutluydu. Oramiral Kösele misafirleriyle o kadar yakından ilgilendi ki, herkes büyük bir mutluluk tablosu çizerek bol bol fotoğraf çektirdiler. Bizler o mahallede yetişen, o mahallenin kültürünü alan, bugün ki nesiller olarak gerçekten son derece bahtiyar olduk. Ayrıca, İstanbul Şehir Tiyatroları Sanatçısı yeğenim Elif Verit’in “Teneke Mahalle’den Yaşantılar” sunumu son derece büyük bir ilgiyle izlendi. Sonuçta Sayın Oramiral Veysel Kösele’nin destek ve ilgisiyle unutamayacağımız tarihi bir gün yaşadık. Ve diyoruz ki, işte o kültürün insanları her zaman bu toplumda onurlarıyla ve yaşam tarzlarıyla örnek olmasını bilmiş insanlardır. Amiral dostlarımızın da tıpkı Donanma Komutanımızın olduğu gibi eşleriyle bu müstesna günü onurlandırmaları bizler içinde ayrı bir sevinç kaynağı oldu diyor ve bu güzel günü bizlere armağan eden Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele’ye ve tüm camiaya teşekkür ediyoruz.

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.