DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

İSU MOBİL ÇEVRE DENETİM SİSTEMİ 14.eTR’ DE EN İYİ PROJE SEÇİLDİ

İSU MOBİL ÇEVRE DENETİM SİSTEMİ 14.eTR’ DE EN İYİ PROJE SEÇİLDİ

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ BAŞKAN KARAOSMANOĞLU’NA TAKDİM EDİLDİ

Ülkemizde teknolojik yeniliklerin öncü kurumu olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Kocaeli il sınırlarında bulunan ve atık su üreten firmaların atık sularını deşarj noktasında denetimlerini mobil olarak yaptığı “Mobil Çevre Denetim Sistemi”, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından bu yıl 14’sü düzenlenen “eTürkiye (eTR)” yarışmasında “Büyük Ölçekli Belediye” kategorisinde, yılın en iyi projesi seçildi. İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, alınan ödülü Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na takdim etti.

21 PROJE ARASINDAN SEÇİLDİ.

TÜSİAD ve TBV tarafından, e-Devlet uygulamalarına dikkat çekilmesi, yenilikçi girişimlerin kamuoyuna tanıtılması, başarılı girişimlerin desteklenip özendirilmesi ve bu yöndeki uygulamaların yaygınlaştırılması için “Etr Ödülleri” düzenleniyor. “Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler”, “Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler”, “Kamudan Kamuya e-Hizmetler” ve “Yerel Yönetimler” kategorilerinde toplam 51 projenin başvurduğu “14. eTR Ödüllerinde” aralarında İSU Genel Müdürlüğü’nün Mobil Çevre Denetim Sistemi projesinin de bulunduğu 21 proje finale kaldı. TBMMnin ev sahipliğinde ve TBMM Başkan vekili Ahmet Aydın, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, TBV Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Eczacıbaşı katıldığı törende, finale kalan projeler için uzman jüri tarafından elektronik oylama yapıldı.  5 projenin finale kaldığı “Büyük Ölçekli Belediye” kategorisinde İSU Genel Müdürlüğü’nün “Mobil Çevre Denetim Sistemi” yılın en iyi projesi olarak seçildi. İSU bilgi işlem mühendisleri tarafından gerçekleştirilen Mobil Çevre Denetim Sistemi projesinin ödülü, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik tarafından verildi.

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU’NDAN TEBRİK

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, Kurum olarak aldıkları ödülü Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na takdim etti. İSU Genel Müdürlüğü’nün teknolojiye önem verdiğine dikkat çeken Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, ”İSU, teknolojinin yanı sıra yazılıma da önem veriyor. Yazılım ürünü olan Mobil Çevre Denetim Sistemi, özellikle atık suların anında takip edilmesi ve gerekli verilerin alınması konusunda önemli bir adım. Yapılan yarışmada Su ve Kanal İdaremizin bu projesi birinci seçildi. Emeği geçen arkadaşlarımı tebrik ve teşekkür ediyorum, başarılarının devamını diliyorum. ”dedi.

GENEL MÜDÜR BAYRAM,”PROJELERİMİZ ÖDÜLLER İLE TAÇLANDIRILIYOR”

Kurum olarak teknolojiye ve yeniliklere büyük önem verdiklerini belirten İSU Genel Müdürü İlhan Bayram da, kurumun uzman yönetici ve mühendisleri tarafından projelendirilen Mobil Çevre Denetim Sistemi’nin Türkiye’nin en önemli teknoloji ödülleri olan eTR’de ödül almasının sevinci içerisinde olduklarını söyledi. Projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Genel Müdür İlhan Bayram, “Kurum olarak altyapı ve işletmecilikte teknolojik yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bugün ülkemizde birçok örnek projeyi hayata kazandırdık.                                                                                 Kurumumuzun uzman yönetici ve mühendisleri tarafından gerçekleştirilen projelerimiz örnek kurum ve kuruluşlar tarafından ödüller ile taçlandırılıyor. Daha önce “Mobil İş Emri Sistemi” ile 2013’te 11.Etr’de birinci, 2015 yılında İçmesuyu ve Kanalizasyon Altyapı Bilgi Sistemi (İKABİS) ile 12.e.TR’de belge ödülleri aldık. Ülkemizin en önemli yarışmalarında ödül geleneğimizi sürdürerek Mobil Çevre Denetim Sistemi projemiz, Büyük Ölçekli Belediyeler kategorisinde yılın en iyi projesi olarak seçildi. Bu önemli projenin ödül ile taçlandırılmasının gururunu yaşıyoruz.

Bu proje ile Kocaeli’nde yüzde 99 arıtma oranı ile atık suları kontrol altına alan Kurum olarak, sanayi şehrinde endüstriyel atık suların Sanayi tesisi çıkışında; kanalizasyon şebekesine deşarj noktalarında numune alınması, denetlenmesi ve kontrol edilmesi arıtma verimliliği ile çevre ve canlı sağlığına olan duyarlılığını artırdık. Ülkemize kazandırdığımız projemizin hazırlanmasında emeği geçen çalışma arkadaşlarımı kutluyorum. Projenin şehrimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. “dedi.

MOBİL ÇEVRE DENETİM SİSTEMİ PROJESİ

Kocaeli il sınırları içerisindeki atıksu üreten halı ve oto yıkama işyerlerinden sanayi kuruluşlarına kadar tüm firmaların yerleşim yerlerini gösteren sayısal harita verileri altlık olarak kullanılacak şekilde yazılımı yapıldı. Böylece atıksu üreten firmaların adres ve yer tarifi güncel elektronik harita üzerinden noktasal olarak belirlendi. Uygulamayla firmalara ait deşarj noktaları, atık türleri, su kullanım yerleri, su temin şekli, debisi, deşarj ortamı gibi tüm detaylı bilgilerin elektronik ortamda girişi ve raporlanması gerçekleştirildi. Böylece firmaya ait tüm detaylar kaydedilir ve bu sayede en küçük detaya kadar raporlanarak mobil cihazlar ve web uygulamaları üzerinden takip edilebilmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.