DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kırkyama Eserleri Urla’da Sergilendi

Kırkyama Eserleri Urla’da Sergilendi
23.05.2017
915
A+
A-

Kırkyama Eserleri Urla’da Sergilendi

Urla Belediyesi, Barbaros Köyü’nde geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Türkiye’nin en eğlenceli Festivali Barbaros Oyuk Festivaline Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi Kırk Yama Atölyesi katılarak stant açtı.

Korkuluk Festivalinin ikincisi yapıldı

Urla’nın Barbaros Köyü’nde kaybolmaya yüz tutan tarımsal, kültürel ve geleneksel değerleri korumak amacıyla geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Korkuluk Festivalinin ikincisi yapıldı. Festivale Gölcük Belediyesi Olarak Sanat Galerisi Sorumlusu Fatih Bayram Kırk Yama Atölyesi Hocaları Deniz Ediz, Ayşe Ataseve, Leyla Parlar, Naz Camkıran katıldı.

 

Festivalin açılışına Urla Belediyesi Başkanı Sibel Uyar katıldı

 

Festival kapsamında köylülerin hazırladığı el yapımı 400 adet korkuluk (oyuk) sergilendi. Festivalin açılışına Urla Belediyesi Başkanı Sibel Uyar katıldı. Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi Kırk Yama Atölyesinin açtığı standı ziyaret eden Başkan Uyar Sanat Galerisi Sorumlusu E. Fatih Bayram ve Kırk Yama Hocaları ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

 

Kırk Yama Atölye hocası Leyla Purlar festivalde work shop yaptı

 

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Gölcük Belediyesi Kırk Yama Atölyesi standına ziyarette bulunarak açıklamalarda bulundu. Başkan Uyar ‘Geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Oyuk Festivali çok güzel ve çok eğlenceli geçmişti. Bu yıl Gölcük Belediyesi ekibini de aramızdan görmekten çok mutlu oldum. Kendilerine festivale katıldıkları için teşekkür ediyorum” dedi. Kırk Yama Atölye hocası Leyla Purlar festivalde work shop yaptı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.