DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Kocaeli Gürcistan Spor Kulübü Futbolcuları Gölcük’ü çok beğendi

Kocaeli Gürcistan Spor Kulübü Futbolcuları Gölcük’ü çok beğendi

Kocaeli Gürcistan Spor Kulübü Futbolcuları Gölcük’ü çok beğendi

Gölcük Otantik Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve Gürcü Kafkas Kültür Evi Derneği Başkanı Safet Çelik Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile Kocaeli Gürcistan Spor futbolcularını Kocaeli’ni tanıtmak ve dostluk maçları yapmaları için ağırladı.

Dostluk maçları yapmak için geldiler

Gölcük Otantik Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve Gürcü Kafkas Kültür Evi Derneği Başkanı Safet Çelik Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliği 2010’da kurulan Kocaeli Gürcistan Spor Kulübü Futbolcularını Kocaeli’ne getirtti. 18-23 Mayıs tarihleri arası Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle getirttirilen futbolcular, hem Kocaeli’ni tanımak hemde dostluk maçları yapmak için geldiler. Kocaeli Gürcistan Spor Kulübü futbolcuları ilk olarak 19 Mayıs Günü Kocaeli Birlik Sporla oynadığı maçta 1-0 yenildi.

Yar Hisar Gemi Müzesine hayran kaldılar

Takım cumartesi gününde Gölcük’ü yakından tanımak için Gölcük turu attı. Takım ilk olarak Gölcük’ün tanınmış isimlerinden Nikomedya Organizasyon firmasının sahibi Engin Deniz Ataman’ı ziyaret ettiler. Ziyaretin ardından Kocaeli Gürcistan Spor Kulübü futbolcuları Gölcük’ün simgesi haline gelen Yar Hisar Gemi Müzesini gezdiler. Futbolcular ilk defa kara üzerinde bir gemi müzesi görmenin heyecanını yaşadılar.

Hatıra ormanı oluşturdular

Kocaeli Gürcistan Spor futbolcuları daha sonrasında Gölcük Otantik Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve Gürcü Kafkas Kültür Evi Derneği Başkanı Safet Çelik önderliğinde iki ülke arasında dostluk ve hatıra olması adına Hasaneyn Köyünde futbolcularla birlikte fidan dikimi gerçekleştirdiler.

Başkan Çelik desteklerinden dolayı herkese teşekkür etti

Fidan dikimi sonrası Gölcük Otantik Folklor Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ve Gürcü Kafkas Kültür Evi Derneği Başkanı Safet Çelik, “ Sporun olduğu yerde barış hiçbir zaman eksik olmaz. Biz Kocaeli Gürcisten Spor Kulubünü buraya getirtmek için bir adım attık. Sağolsun Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bize çok destek oldu. Takımımızı buraya getirdi. En iyi şekilde ağırladı. Bizde futbolcularımızı Gölcük’te bulunana tarihi ve turistlik yerlerimizi gezdirdik. Dostluk ve hatıra ormanı amaçlı Hasaneyn Köyünde fidan dikimimizi gerçekleştirdik. Bize sağladığı imkanlardan dolayı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakan’a ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Müdürü Ziyaülhak Sarıgül’e teşekkür ederim” dedi.

Kocaeli’nde bulunan spor kulüplerini Gürcistan’a davet ettiler

Kocaeli Gürcistan Kulübü Başkanı Mikail Geliaşlili, “ 1997’den beri Türkiye’nin belli illerine geliyorduk. En son olarak ta Kocaeli Gürcistan Spor Kulübü olarak Kocaeli’ne geldik. Ben bize bu fırsatı verdikleri için Kocaeli Büyükşehir Belediyesine, AK Parti Kocaeli Milletvekilli Sayın İlyas Şeker’e, Sayın Bakanımız Fikri Işık’a Gölcük Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Ellibeş’e özellikle bize temin ettiği eşofmanlardan dolayı teşekkür ediyorum. Kocaeli amatör Federasyon Başkanı Murat Aydın ve yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bizde en yakın zamanda başkanımız Safet Çelik ile birlikte dostluk maçı için Kocaeli’nde bulunan spor kulüplerini Gürcistan’a bekliyoruz. Bizim en büyük eksiğimiz kendimize ait bir spor kompleksimizin olmaması. Biz iki ülke arasında yapılacak olan bir spor kompleksi istiyoruz. Bizlerde kendimize ait tesisimiz olduğu zaman en iyi şekilde ağırlamak isteriz. Ben ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Organizasyonda görev yapan ve bize Kocaeli ayağında çok destek veren Yusuf Örengül’e çok teşekkür ediyorum. Son olarak bize sağladıkları desteklerden dolayı T.C. Başbakanlık Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’ya çok teşekkür ederim” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.