DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KOCAELİ MÜZESİ 200 MİNİK KONUĞU AĞIRLADI

KOCAELİ MÜZESİ 200 MİNİK KONUĞU AĞIRLADI

Kocaeli Müzesi, minik ziyaretçilerini kabul etmeye devam ediyor. Özellikle anaokulu miniklerinin büyük ilgi gösterdiği ziyaretler oldukça neşeli geçiyor. Son olarak Yarımca Anaokulu öğrencilerinden oluşan yaklaşık 200 kişilik ekip, iki grup halinde öğleden önce ve sonra olmak üzere Kocaeli Müzesi Eğitim Atölyesi’ndeki etkinliklerine katılarak ilginç ve yeni deneylerle tanışma imkânı yakaladı.

İLGİNÇ DENEYLER YAŞANDI

Atölyesi şefi arkeolog Zuhal Uykal ile arkeolog Esra Kahraman’ın eşliğinde gerçeklesen eğitimlerde; müze de bu hafta bir ilk denendi. Arkeolojik eserler üzerinde yer alan kalkan tasvirlerinden hareketle yapılmış olan bir Roma kalkanı örneği ile tanıştırılan çocuklar, ilginç bir deneyim yaşadı. Bu kalkan üzerinden hayatta karşılaşılan zor anlarda insanın kendisini duygusal olarak nasıl savunabileceği teması işlendi. Etkinlik sonunda çocuklar ellerinde kalkanlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

DENEYSEL ARKEOJI NEDIR?

Deneysel arkeoloji; geçmişteki olayları yineleyerek ya da benzerini yaratarak geçmişin aydınlanmasını sağlamaya çalışan araştırma yöntemi. Arkeologların, özellikle de prehistoryacıların sık başvurduğu bir yöntem. Geçmişteki olayları tam anlamıyla yinelerken olanaksız olsa da, deneysel taklitlerini gerçekleştirmek, olayların doğruluğunu kanıtlama ve saptama açısından da eğitici oluyor. Çeşitli yöntemler deneyerek tarih öncesi insanının sırtlı bir delgiyi nasıl yaptığını bulmak ya da ilkel yöntemlerle çanak, çömlek yapmak gibi uygulamalar deneysel arkeolojinin alanına giriyor.

İLK MÜZE COCUK EGITIM ATÖLYESİ

İlimizdeki ilk çocuk eğitim atölyesi olan Kocaeli Müzesi Eğitim Atölyesinde çocuklar için yapılan tüm etkinlikler ücretsiz gerçekleşiyor. Müze çeşitli periyotlarda eğitim programını yeniliyor. Konu hakkında kısa bir açıklama yapan Müze Müdürü Rıdvan Gölcük, “Tarihi korumanın, dahası sevmenin; estetik anlayışına sahip, modern birey yetiştirmenin yolu, onu içselleştirmekle oluyor. İşte biz de bunu yapıyoruz. 2000 yıl önceye ait bir eserden yolan çıkıp, 4 yaşındaki biriyle iletişim kuruyoruz. O çocuk 30 yıl sonra şehrimizi, ülkemizi, dünyamızı şekillendirecek. Bu çok önemli bir yatırım. Biz de bu konuda Bakanlığımızın desteği ve teşviki ile elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.