DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KSMMMO tiyatro oyunuyla büyüledi

KSMMMO tiyatro oyunuyla büyüledi

Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Tiyatro Grubu’nun aylardır hazırlandığı ‘Resimli Osmanlı Tarihi’ oyunu önceki akşam oda binasında bulunan konferans salonunda sahnelendi.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Sanatsal ve kültürel etkinliklerine ara vermeden devam eden Kocaeli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (KSMMMO) Tiyatro Grubu, Resimli Osmanlı Tarihi müzikli komedi türündeki tiyatro oyunu ile izleyici karşısına çıktı. KSMMMO Konferans Salonu’nda ücretsiz sahnelenen oyun, başta KSMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Gökmen, yönetim kurulu üyeleri, oda üyeleri, stajyerler, onur konuğu Süleyman Demirel Kültür Merkezi Tiyatro Yönetmeni Emre Işık olmak üzere seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

SEKİZ AY EMEK VERDİLER

Usta tiyatrocu Turgut Özakman tarafından yazılan, oda üyesi Sevinç Yılmaz tarafından yönetilen Resimli Osmanlı Tarihi adlı oyunda, Sevgi Selamet, Seda Ezberci, Özlem Ateş, Nurdan Albayrak, Mesut Ateş, Merve Ezberci, Mustafa Taşkın, Hakan Yılmaz, Handan Akcan, Hakan Büyükarman, Davut Kamış, Dilşat Uray ve Ayşe Varol oyuncu olarak sahne aldı. Sevinç Yılmaz, yönetmenliğini yaptığı oyunda aynı zamanda anlatıcı olarak sahne aldı. İkinci kez oyun sahnelen ekip, Resimli Osmanlı Tarihi’ni sahnelemek için sekiz aydır emek verdiklerini belirtti.

GÖKMEN : DESTEK OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

Oyunun ardından oyuncuları tek tek tebrik eden KSMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Gökmen, ” Arkadaşlarımızın tiyatro konusundaki yeteneklerini burada, odamızın bünyesinde icra etmeleri beni gerçekten çok mutlu ediyor. Oda olarak sanata destek olmaktan gurur duyuyoruz. KSMMMO Tiyatro Grubu ikinci oyununu sahneledi. Arkadaşlarımız bu yıl da harika bir performans sergilediler. Yoğun iş temposunda sekiz aydır emek vererek bugüne hazırlandılar. Hepsini sizlerin huzurunda bir kez daha tebrik ediyorum” dedi ve oyun yönetmeni Sevinç Yılmaz’a çiçek ve ödül takdim etti. Yılmaz’ın ardından tüm oyunculara ödülleri verildi.

1960’TAN 1876’YA DÖNÜŞ

Türk siyasi tarihinine eleştirel bakış açısıyla yaklaşan Resimli Osmanlı Tarihi oyunun konusu “Oyunun başkişisi Vakıf, iyi niyetli, duygusal ama siyasetin çarklarının nasıl işlediğini bilmeyen bu yüzden de sürekli düş kırıklığına uğrayan ve tarihin gidişatını değiştirmek gibi olmayacak bir hayale kapılan biridir. 26 Mayıs 1960’ta sızarak uykuya dalan Vakıf, düşünde 26 Mayıs 1876’a gider. Uyandığında ise 27 Mayıs 1960devrimi olmuş ama Vakıf 100 yıl öncesinde kalmıştır” şeklinde özetlenebilir. Oyun Yazarı Turgut Özakman, bu oyununda toplumumuzda yer alan Anayasa’ları, aileyi, kadın erkek ilişkilerini ve üç padişah (Abdülaziz, 5’inci Murat, Abdülhamit) dönemini işlemiştir. Osmanlıdan Cumhuriyete, toplumumuzun siyasal serüveni eleştirel, ironik ve keyifli bir şekilde komedyaya taşınmıştır. “Dün bugünü yaratır da bugün!” diyerek başlayan oyunda Turgut Özakman, yüzyıllık anayasa maceramıza ince bir atıflarda bulunmuştur.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.