DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Ekonomide alınan tedbirleri memnuniyetle karşılıyoruz”

KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Ekonomide alınan tedbirleri memnuniyetle karşılıyoruz”

 

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan nisan ayı bütçe dengesine ilişkin değerlendirmesinde “Nisan ayında 3 milyar TL bütçe açığı verdik.

Geçen yılın ilk dört ayında 5,4 milyar TL fazla vermemize rağmen ilk bu yıl açık 17,9 milyar TL’ye ulaştı. Maliye Bakanımızın açıklamalarına göre yapısal reformların hayata geçirilmesi ve ekonomide canlanmaya yönelik alınan tedbirlerle bu açığı verdik.” dedi.

Gelir ve gider alt kalemlerine ilişkin değerlendirmede bulunan Zeytinoğlu, “Nisan ayında giderlerde en büyük artış yüzde 44,9 ile cari transferlerde olmuştur. Gelirler tarafında ise vergi gelirlerinde yüzde 14,3’lük artış bütçeye olumlu yansıdı. Önümüzdeki aylarda da ekonomide canlanmanın devam edeceğini ve vergi gelirlerinde artışın süreceğini tahmin ediyoruz.” dedi.

Zeytinoğlu ilk dört aylık döneme ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Ocak-nisan döneminde bütçe gelirleri yüzde 9 oranında artarak 197,8 milyar TL, giderler ise yüzde 22,5 oranında artmış ve 215,7 milyar TL olarak gerçekleşerek 17,9 milyar TL bütçe açığı verilmiştir. Geçen yıl aynı dönemde bütçemiz 5,4 milyar TL fazla vermişti.” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.