DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

LİSANS TAMAMLAMADAKİ TEREDDÜTÜ SONLANDIRDIK.

LİSANS TAMAMLAMADAKİ TEREDDÜTÜ SONLANDIRDIK.

Mücadele ettik, idari davalar açtık,

Yükseköğretim Yürütme Kurulu “YÖK” toplantısında lisans tamamlama yapanların bitirdikleri bölümleri iptal etmesi, mahkeme kararları ve Sendikanın yapmış olduğu mğcadele neticesinde yapılan yanlıştan tekrar geri dönmesi neticesinde Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Zekai Dumlupınar, Eski Şube Başkan Yardımcısı Erol Kalemler ve üye İlknur Kılıç’ın katılımı ile Şubede basun açıklaması yaptı.

Mücadele edenler her zaman kazanamazlar ama kazananlar hep mücadele edenlerdir. sözü mücadelenin önemini, gerekliliğini ve asla vazgeçilmemesi gerektiğini en iyi anlatan sözdür. “

Malum Sen’in yetkilileri, makam odalarında çay içip, idareci ve siyasetçiler ne verirlerse kabul ettikleri, onların gücünün gölgesinde sendikacılık  oyunu oynarken, Türk Sağlık-Sen olarak her zaman ve her şartta  sağlık çalışanlarının ekonomik ve sosyal hakları için mücadele ettik. Hiçbir zaman geri durmadık, haklı olduğumuz davada kazanacağımıza hep inandık.

Nitekim hak arama mücadelemizin son örneklerinden biride Lisans tamamlamadaki bölümlerin üst öğrenim sayılıp sayılmayacağı konusundaki belirsizliğin giderilmesi sürecinde olmuştur.

YÖK’ün belirlemiş olduğu bölümleri bitirerek intibakları yapılmış, görmüş oldukları eğitime istinaden hak ettikleri ekonomik ve sosyal hakları alan yaklaşık 100 bine yakın sağlık çalışanının intibakları YÖK tarafından yok sayılmıştır. YÖK’ün bu kararına istinaden Sağlık Bakanlığı üst öğrenim bitiren çalışanlarının intibaklarının karşılığı olan ekonomik değerlerin ödenmesine son vermek suretiyle sağlık çalışanlarının haksız bir şekilde mağdur olmasına sebebiyet vermiştir.

Bunun üzerine Türk Sağlık Sen olarak mağdur olan üyelerimiz adına sendika avukatlarımız yüzlerce idari davalar açtılar,  acılan davalar olumlu sonuçlanmaya başladı.

Türk Sağlık-Sen olarak da lisans tamamlama başladığı günden itibaren YÖK tarafından belirlenen ve sağlık çalışanlarına lisans tamamlamaları için tercih ettirilen bölümlerin üst öğrenim olarak kabul edilmesi gerektiğini belirtmiş ve bu konuda YÖK’e başvurmuştuk.

Yaptığımız başvuru ve girişimler sonuç vermiştir.  Gösterilen bu mücadelenin sonucunda nihayet YÖK lisans tamamlamadaki üst öğrenim belirsizliğini sonlandırmıştır.

YÖK tarafından 05.02.2016 tarihli  başvurumuza verilen cevapta; 13.04.2017 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında lisans tamamlama yapanların  bitirdikleri bölümlerin üst öğrenim olup olamayacağı hususu değerlendirilmiş ve Sağlık Yönetimi, Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Sosyal Hizmet, Biyoloji, Beslenme ve Diyetetik, Gerontoloji, Ebelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ergoterapi, Hemşirelik, Odyoloji, Dil ve Konuşma Terapisi ve perfüzyon bölümlerinin sağlıkla ilgili üst öğrenim olduğu kararı alındığı belirtildi.

Almış olduğu kararı Türk Sağlık Sen’e 19.04.2017 tarih ve 27672 sayılı yazı ile de bildirmiştir.

Böylelikle çok önemli bir tereddüt ortadan kalkmış ve 100 bine yakın sağlık çalışanın kafasındaki soru işaretleri sonlanmıştır.

Biz böylesine bir mücadele ve ısrarlı takip ve girişimlerle önemli bir sorunu çözüme kavuşturarak bir kez daha herkese gerçek sendikacılığın adresini göstermiş olduk.

YÖK’ün üst öğrenimleri ile ilgili almış olduğu kararın çalışma hayatına uyarlanması için Türk Sağlık Sen olarak 27.04.2017 tarih ve 287 sayılı yazı ile Sağlık Bakanlığına baş vuruda bulunduk.

Yaptığımız başvuruya istinaden bakanlık 13.05.2017 tarihinde 81 il valiliğine yazı göndermek suretiyle üst öğrenimler hakkında intibakların yapılmasını emretmiştir. Kurum amirleri çalışanların müracaatlarını beklemeden intibaklarını sonlandırdıkları sağlık çalışanlarının intibaklarını hemen yapmalıdırlar, diğer personelinde hak kaybına uğramaması için diplomaları ile birlikte hemen kurumlarına müracaat etmelidirler. Sendika olarak önemli bir kazanıma imza atarken Malum-Sen ise bir üyemiz başvurdu sorunu çözdük diyerek bu kazanımdan da nemalanmak istemektedir. Malum Sen yaptığı Koca Ragıp Paşanın dediği gibi “secaat arz ederken sırkatin” söylemektir.

Bu ifadeleri bile kendi üyelerinin bunlardan ümitlerini keserek YÖK’e şahsi başvuru yapmalarıdır. Bu bile kimin çalışanın derdiyle hem hal olduğunu, kimin üyesini sorunları ile baş başa bıraktığını anlatmaya yeterlidir. Türk Sağlık-Sen olarak bizler mücadeleye ve kazanımlara devam edeceğiz. Çalışanın haklı davasında hak savunucusu olacağız. Hepinize Teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.