DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C
Reklam

OKUL BAHÇESİNE PAZAR TEZGAHI AÇILDI

OKUL BAHÇESİNE PAZAR TEZGAHI AÇILDI

Değirmendere Müfit Saner İlkokulu’ndan Türkiye’de bir ilk

Değirmendere Müfit Saner İlkokulu Türkiye’de bir ilke imza attı ve Gölcük Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası’nın desteğiyle okul bahçesinde geliri ihtiyaç sahibi öğrencilere kalacak şekilde pazar tezgahı kurdu.

Bütün gelir ihtiyaç sahibi öğrencilere gidecek

Değirmendere Müfit Saner İlkokulu bahçesinde Gölcük Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer ve ekibi bütün geliri okulda ihtiyaç sahibi öğrencilere kalacak bir projeye imza attı. Okul Aile Birliği Başkanı Yeşim Çağlayan ve sekreteri Kezban Yeğen önderliğinde yapılan projede okul bahçesinde kurulan  pazar tezgahının yanı sıra kuru bakliyat reyonu ,ev  yapımı kek ve tatlı reyonu  ile birlikte yufka ve gözleme satışı yapıldı. Anaokulu öğrencileri günün anlamına uygun olarak pazarcı esnafları gibi giyindiler ve satışlarda yardım ettiler.

Katılım çok güzeldi

Programa Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hafiz Arvas, Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve veliler katıldı.

Okul müdürü Ramazan Açıkgöz teşekkür etti

Programda ilk konuşmayı Müfit Saner İlkokuluna yeni atanan Okul Müdürü Ramazan Açıkgöz yaptı. Açıkgöz konuşmasında, “ Okulumuz olarak her zaman ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Bugünde Gölcük Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Sayın Abdurrezzak Tuncer’in büyük jesti ile okulumuzun bahçesinde tüm geliri ihtiyaç sahibi öğrencilerimize kalacak şekilde satış yapacağız. Ben desteğinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Gülsuyu, “Bütün bu çalışmalarımız tek bir sebebi var , geleceğimiz olan çocuklarımız için”

Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, “ Gölcük’te Değerler Eğitim Projesi kapsamında okullarımız çok güzel çalışmalara imza attılar. Birlikte yaşamak ve kardeşlik projesi, tercih etmen gerektiğinde önce namaz projesi gibi çok güzel projeler yürütüldü. Bütün bu çalışmalarımız tek bir sebebi var , geleceğimiz olan çocuklarımız için, çocuklarımız bizim geleceğimiz, bizim güvenimiz, yarının büyükleri inşallah. Biz güçlü bir Türkiye ve Yurtta sulh cihanda sulh diyorsak, gelişmiş bir Türkiye diyorsak bu güçlü bir  eğitim ve çocuklarımızla birlikte olacak. Ben pazarcılar odası başkanına ve ekibine  teşekkür ediyorum. Çünkü burada gelecek bütün gelir ihtiyaç sahibi öğrenciler için kullanılacak. Ayrıca bu organizasyonda katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Tuncer, “Amacımız daha iyi bir eğitim alabilmeleri için öğrencilerimize katkı sağlamak”

Gölcük Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Abdurrezzak Tuncer, “  Okulumuz bir kermes düzenlemek istediklerini ve bu konuda kendilerine yardım etmemi yol göstermemi istediler. Bizde farklı bir proje olsun istedik. Hem çocuklarımıza pazarcılığı tanıtmak, sevdirmek hemde okulumuza katkıda bulunmak istedik. Türkiye’de bir ilk oldu. Daha önce böyle bir organizasyon hiçbir okulda yapılmadı. Amacımız daha iyi bir eğitim alabilmeleri için öğrencilerimize katkı sağlamak. Bizler zor şartlar altında mesleğimizi icra ediyoruz. Bu sebeple zor kazandığımız bu paralarında kıymetli yerlere harcanmasını arzu ediyoruz. Bu kentte hep beraber yaşıyoruz. Kentin sorunlarını tespit etmek ve çözümünüde hep birlikte el atmanın önemli olduğunu vurgulamak istedik. Dilerim bu hareketimiz bir öncülük olur ve daha güzel projeler ortaya çıkarır” dedi.

İlk Alışverişi İdris Alp’ten geldi

Konuşmaların ardından ilk alışveriş yapan AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp oldu. Alp Pazar tezgahından aldığı meyveleri Müfit Saner İlkokulu öğrencilerine dağıttı. Bu güzel hareketi öğrencileri oldukça mutlu ederken Alp, “Çorbada bizim de tuzumuz bulunsun istedik. Çocuklar bizim geleceğimiz onların mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Onların eğitimi için çok güzel bir proje düzenlemişler bizimde bir katkımız olsun istedim.Ben bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Minik öğrenciler dans gösterisi yaptı

Daha sonrasında Müfit Saner Anaokulu öğrencileri farklı ülkelerin kostümleri ile yöresel danslarını sergilediler. Minik dansçıların dans şovu başta protokol olmak üzere bütün izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.