DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Osman Ay’ın KEMAL’im şiiri birinciliğe layık görüldü

Osman Ay’ın KEMAL’im şiiri birinciliğe layık görüldü

İlçemizin sevilen esnaflarından biri olan Osman Ay, katıldığı bir şiir yarışmasında KEMAL’im adlı şiiri ile birinci oldu.

Ay’ı dostları ve sevenleri bu başarısından ötürü tebrik ederken, “Katılmış olduğum bir şiir yarışmasında ‘KEMAL’im’ adlı şiiri ile 1.inci oldum .Çok mutluyum” dedi. Osman Ay’a  elde ettiği birincilikten dolayı  Atatürk büssü hediye edildi. Ay, kendisine verilen hediye sonrasında gözyaşlarına hakim olamadı.

Osman Ay’ın Kemal’im adlı şiiri;

KEMAL’im; Destanlara sığmayan ay yıldızlı bayrağım, Göklerde dalgalanır özgürlük için. Karanlık kapıların ışık yolu Cumhuriyet, Cumhuriyet bütünlük için Atatürkümüz’den hatıra bu cennet vatan.. Şeytanından bulsun bu vatanı bölüp satan, Ne şehitler verdi bu aziz vatan. Cumhuriyet, Cumhuriyet bütünlük için. Ölümden hiç korkmam, Sonunda vaat edilen bir cennet var. Şansız bir mermi ile vurulsam bile, ne çıkar Sanma ki er ölür, bak adı tarihe yazılır. Cumhuriyet, cumhuriyet bütünlük için, Doğru olanın hiçbir zaman eğilmez başı. Bu ulusun başına bir Kemal daima gerek. İnsanlık adına, yurtta cihanda Cumhuriyet, cumhuriyet bütünlük için.

Böyle bir komutan böylesine güzel bir lider için okumuş olduğum 5 Kur’an-ı Kerim hatmimi bağışlıyorum

“Son günlerde büyük önder Atatürk’ümüze yapılan çirkin yakıştırmalar bizleri gerçekten derinden üzdü… Böyle güzel böyle büyük bir dünyaya mal olmuş devlet adamına yapılan sözler açıkçası beni şok etti. Yüreğim sızladı. Ben şu sözleri söylemek istiyorum… Ey Türk Gençliği,birinci vazifen Türk istiklâlini ve Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir…. Böyle bir komutan böylesine güzel bir lider için okumuş olduğum 5 Kur’an-ı Kerim hatmimi bağışlıyorum, mekânı cennet olsun…. Yurdumuzun ve milletimizin kurtarıcısı devletimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ün hayatı ve sayısız başarıları için değil,sayfalar,ciltler dolusu yazılsa yine de bitmez. Türk ulusu ve tüm dünya ulusları Onun ardından gözyaşı döktü.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.