DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

SAHİP OLDUĞUMUZ BÜTÜN DEĞERLERİMİZİ ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ”

SAHİP OLDUĞUMUZ BÜTÜN DEĞERLERİMİZİ ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ”

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Sayın Ayşe Güzeloğlu’nun ev sahipliğinde Şehit aileleri ile Gazi ve gazi yakınlarına düzenlenen iftar yemeği, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve eşi Sayın Nigar Işık’ın katılımlarıyla   gerçekleştirildi.

The Ness Otel’de gerçekleşen iftar yemeğine; Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve eşi Sayın Nigar Işık,  Vali Hasan Basri Güzeloğlu ve eşi Sayın Ayşe Güzeloğlu’nun yanısıra, Kocaeli Milletvekilleri Radiye Sezer Katırcıoğlu, Cemil Yaman, Gölcük Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ve eşi, EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak ve eşi,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve eşi,  Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt ve eşi, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Haluk Görgün , Vali Yardımcıları Dursun Balaban, Abdullah Etil, Osman Sarı, Ahmet Büyükçelik, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu,, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Alb. Mehmet Karadeniz, çok sayıda askeri personel ile şehit aileleri ve gaziler ve gazi yakınları katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun konuşmasının ardından Vali Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı konuşmalarında; Öncelikle davetimizi kabul edip bu akşamı bizlerle birlikte paylaştığınız için hepinize içtenlikle teşekkür ediyorum. Bu toprakları bize vatan eyleyen, canları ile bu vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimizin manevi varlıkları da bu akşam bizlerle birliktedir. Çünkü şehitler ölmez. Şehitler; Allah’ın yarattığı insanların arasında seçilmiş ve özel kimselerdir. Cennetle buluşacak, canlarıyla cenneti kazanacak ve bu dünyada bizler yaşadıkça da hiçbir zaman unutulmayacaklardır. Çünkü bir büyük millet ve dualı devlet olarak geleceğe doğru yürürken sahip olduğumuz bütün değerlerimizi şehitlerimize borçluyuz. Sizler bizlere en büyük emanetlersiniz. Sizlerin hizmetinde olmak bizim için en büyük şeref ve onurdur. Kapımız ve gönlümüz sizlere her zaman açıktır. Şüphesiz nurlanan şehitlerimizin yanında kahraman gazilerimizin de yeri bizlerde apayrıdır. Gazilerimize de milletçe minnet ve şükran borçluyuz. Tekrar davetimizi kabul edip, teşrif ettiğiniz için tüm şehit ailelerimize, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Başta Sayın Bakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Allah tuttuğunuz oruçları kabul eylesin. temennisinde  bulunan Vali Güzeloğlu’nun ardından Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise yaptığı konuşmalarında; Öncelikle her birinizin Ramazan-ı Şerif’ini tebrik ediyorum. Rabbim mutlu ve huzurlu bir bayrama kavuşmayı hepimize nasip eylesin. Bu topraklar bize vatan olsun diye hayatlarını gözünü kırpmadan feda eden bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Mekanları cennet olsun. Şifaya ihtiyacı olan bütün gazilerimize şifa diliyorum. Allah hepsine uzun sağlıklı ömür versin. Şehit ailelerimiz bizlere şehitlerimizin en önemli emanetidir. Şehadet makamı bizim açımızdan peygamberlikten sonra ki en yüksek makamdır. Şehit olmak ölümlerin en güzeli ve hayırlısıdır. Şehitlerimizin şehadet sebebi de ülkemizin varlık sebebidir. Onlara olan minnet borcumuzu ne yaparsak yapalım ödeyemeyiz. Biz bu şehadet değerlerine bağlı kalmak için elimizden gelenin en iyisini yapmanın gayreti içerisindeyiz. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmıyoruz. En yoğun terörle mücadele edilen dönemdeyiz. 23 temmuz 2015’den bu güne kadar 10 bin 564 tane terörist etkisiz hale getirildi. Hiçbir şehidimizin kanı yerde kalmayacak. Bizler şehitlerimize layık olmak için büyük bir seferberlik anlayışı ile çalışıyoruz.

 “BU MİLLET KENDİ ŞEHİDİNİN YAKINLARINA VE GAZİLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYI SÜRDÜRÜYOR”

 Bu ayın 9’unda Savunma Sanayi Fuarını gerçekleştirdik. Orada sergilediğimiz silahlarımız, mühimmatımız dostlarımıza güven, düşmanlarımıza da korku verdi. Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. 15 Temmuz bir kez daha gösterdi ki Türkiye’de terör örgütü bilindik örgütler değil. FETÖ terör örgütü de bu milletin bekasına kast etmiştir. Bu hainleri tek tek bulup temizliyoruz. Milli Savunma Üniversitemizin 2017-2018 eğitim öğretim yılı için 5200 öğrenciye ihtiyacı var. Şuana kadar 305 bin öğrencimiz başvuru yaptı. Bu bir rekor. Bu millet kendi şehidinin yakınlarına ve gazilerimize sahip çıkmayı sürdürüyor. Kimsenin Türkiye’nin bileğini bükmesi mümkün değil. Valimizin böylesine güzel bir organizasyonda bizleri buluşturması nedeniyle teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın sizlere selamlarını iletiyorum. Hepinize sağlık, sıhhat dolu bir Ramazan diliyorum. İyi ve kötü gününüzden lütfen bizleri haberdar edin. Bazen yoğunluktan böyle zamanlarınızı haber alamıyoruz. Hepinizin bahtı şansı açık olsun.” diyen Bakan Işık herkesin Ramazan ayını tebrik etti.

Fevziye Camii müezzini Şerif Hüseyin Ayaz’ın okuduğu Kuran-ı Kerim’in ardından iftar yemeğine geçildi. İftar sonrası İl Müftüsü Yusuf Doğan’ın okuduğu duaların ardından Bakan Işık ile Vali Güzeloğlu  misafirleri ile yakından ilgilenerek, onların sorunlarını dinledi ve çözüm noktasında orada hazır bulunan daire müdürlerine talimat verdi.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.