DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kocaeli °C

Sarıbay, “Bu yanlıştan dönün “

Sarıbay, “Bu yanlıştan dönün “

Mustafa Armağan hakkında suç duyurusunda bulunan CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay yaptığı basın açıklamasında, “İşleri güçleri Cumhuriyet’in kurucu iradesinden ve Mustafa Kemal Atatürk’ten öç almak ve modern ve laik Cumhuriyeti karalamak olanlar, yakın tarihimiz boyunca tarihi tahrif edip çarpıtarak zihinleri bulandırmaya çalışmaktadır. Her türlü iftira, yalan ve iğrenç iddialara başvuranlar, içinden geçtiğimiz süreçte Atatürk’ün annesi ve manevi kızına dil uzatacak kadar ileri gittiler” dedi.

İĞRENÇ İTİRAFLAR

Bu müfteriler, ülkeyi küllerinden doğuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret edebilmek için modern Türk kadınının rol modeli manevi kızı Afet İnan’la ilgili akla hayale gelmeyecek iddialarda bulundular. Buraya eleştiri için yazmaktan esef duyacağım bu iddiaların bir başka versiyonunu da, Zübeyde Annemiz için de söylemekten çekinmediler. Bu iğrenç iddiaları nefretle kınıyor; sahiplerine iade ediyorum. Hainsiniz, müfterisiniz… Büyük Önder Mustafa Kemal bu toplumun sadece bir bölümünün değil tamamının lideri, önderi ve unutulmaz- saygı duyulması gereken değeridir. O saygıyı göstermeyen herkes bizi karşısında bulacaktır.

BÜYÜKŞEHİRE ÇAĞRI

Biliyorsunuz ben şehrimizde bir siyasal kardeşlik hukuku oluşsun diye tüm eleştirilere rağmen çaba sarf eden bir il başkanıyım. Bu çabanın ürünü ilimizde birçok sorunun başlamadan bitmesi için toplum ve kentimiz lehine kullanmayı hedefliyorum. Şimdi bu duygu ve düşüncelerle Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin başkan ve yöneticilerine sesleniyorum; toplumsal kutuplaşmayı körükleyen bu düşünce fukaralarından Mustafa Armağan, düzenlediğiniz 9. Kitap Fuarı’na konuk olarak gelecekmiş. Sizlere sesleniyorum; bu yanlıştan dönün ve program iptal edin. Bakın Türkiye’deki bazı belediyeler aynı isimle planladıkları programları iptal ediyor. Siz de yayınevinin bir karar almasını beklemeden, kitap fuarından bu müfteriyi gönderin. Atatürk’e saygı göstermeyen, TV ekranlarında ve gazete sayfalarında yapılan edep ve ahlak dışı beyanlar verenleri adam yerine koyup, bu haksızlığa ve rezilliğe ortak olmayın.

GEREĞİNİ BİZ YAPARIZ

Son olarak tüm Kocaeli’nin bilmesini isterim ki; aksi bir durumda millet olarak gereğini yaparız. Türk Milleti dün olduğu gibi bu günde Atatürk’e dil uzatan şeref yoksunlarına haddini bildirecek kudrettedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.